Taxi & Driver
Αγγλικό ταξί στους δρόμους του Λονδίνου με την δύση του ηλίου
Τα ηλεκτροκίνητα αγγλικά ταξί LEVC καταφθάνουν και στην Ελλάδα

Τα ηλεκτροκίνητα αγγλικά ταξί LEVC καταφθάνουν και στην Ελλάδα

Το LEVC (London Electric Vehicle Company) πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ταξί, το οποίο κυκλοφορεί κατά κόρον στους δρόμους της Αγγλίας, ενώ σύντομα φαίνεται ότι θα διατεθεί και στην Ελληνική αγορά. Ξεκίνησε την λειτουργία του στο Λονδίνο και πλέον μπορεί να το συναντήσει κάποιος και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως την Γερμανία, την Γαλλία, την Πορτογαλία και την Πολωνία. 

Το βασικό πλεονέκτημα του αυτοκινήτου είναι ο χώρος του, μέσα στον οποίο μπορεί να μεταφερθούν συνολικά 6 επιβάτες, χωρίς να συνυπολογιστεί ο οδηγός. Παράλληλα, είναι από τα πρώτα μεγάλα ταξί που διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα αυτονομίας πάνω από 500 χλμ. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το καινούριο όχημα που σύντομα θα κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του LEVC; 

Το LEVC διαφέρει σημαντικά από τα συμβατικά ταξί που έχουν συνηθίσει οι Έλληνες οδηγοί, καθώς είναι εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που διαθέτει αυτονομία η οποία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Όμως, το μεγάλο “ατού” του  οχήματος είναι ο βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων, ο οποίος δεν χρειάζεται με σκοπό να δίνει κίνηση στο αυτοκίνητο. Ποια είναι τότε η λειτουργία του; Να φορτίζει το όχημα, ώστε να μπορεί να κινείται μόνο ηλεκτρικά. Μάλιστα, η κατανάλωση του συγκεκριμένου κινητήρα κυμαίνεται μόλις στα 0,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. 

αγγλικά ταξί στους πολυσύχναστους δρόμους της αγγλίας στο λονδίνο
Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του LEVC; 

Όσον αφορά το εσωτερικό του οχήματος, παρατηρείται ένας πολύ ιδιαίτερος σχεδιασμός. Ειδικότερα, ανάμεσα στη θέση του οδηγού και στα πίσω καθίσματα, υπάρχει ένα plexiglass, το οποίο διαχωρίζει τους επιβάτες από τον οδηγό. Ως αποτέλεσμα δημιουργείται ένας “ιδιωτικός” χώρος για τους πελάτες, οι οποίοι δεν χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τον μεταφορέα τους. Η συνεννόηση μεταξύ τους γίνεται μέσω ενός κουμπιού, ενώ ακόμα και η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να μιλήσουν με τον οδηγό. Η πρόσβαση για την καμπίνα του οχήματος γίνεται μέσα από δύο πόρτες, οι οποίες ανοίγουν πάνω από 90 μοίρες.   

Στο LEVC ο χώρος των αποσκευών βρίσκεται στη θέση του “συνοδηγού” ενώ υπάρχει και ένας μικρός χώρος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικού του οχήματος είναι η ύπαρξη εύκολης πρόσβασης σε ΑΜΕΑ είτε μέσω περιστρεφόμενου καθίσματος είτε μέσω ράμπας που εμφανίζεται για να ανέβει το καρότσι.

Ποια εταιρεία θα φέρει το LEVC στην χώρα; 

Η εταιρεία που θα φέρει το LEVC στους δρόμους της χώρας είναι ο Όμιλος Σπανός, ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια στο κλάδο των αυτοκινήτων, συνεργαζόμενος με γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η BMW, η MINI, η Jaguar και η Land Rover.

Όπως έχει γίνει γνωστό, λοιπόν, “οι υπογραφές έχουν πέσει” και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται διαθέσιμο στις εγκαταστάσεις του ομίλου, στη Λεωφόρου Συγγρού 299. Μάλιστα, όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει θα μπορεί να επισκεφθεί την εταιρεία, στην οποια θα του δοθεί η δυνατότητα test drive. 

Το LEVC θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μιας μετακίνησης επιβατών και μίας ως επαγγελματικό βαν για την μεταφορά αντικειμένων. Βέβαια, προς το παρόν, θα υπάρχει μόνο ένα όχημα από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. 

Αγγλικό ταξί
Ποια εταιρεία θα φέρει το LEVC στην χώρα; 

Ποια θα είναι η τιμή του στην αγορά;

Δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις σχετικά με το κόστος του αυτοκινήτου. Ωστόσο, ανεπίσημα υπολογίζεται ότι η τιμή του LEVC θα αγγίζει τα 80.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα μπορεί να πέσει ακόμα και στο 1\3 της αξίας του για τους επαγγελματίες οδηγούς. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι για να συμβεί αυτό είναι να ενημερωθούν σχετικά με τις κρατικές επιδοτήσεις που δίνονται σε επαγγελματίες, μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” . Παράλληλα, οι δικαιούχοι μπορούν να κατευθυνθούν και στο νόμο 4710/2020  που αφορά κατεξοχήν τους οδηγούς ταξί. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.