Taxi & Driver
Η πρόσοψη απο τα γραφεία της τεχνολογικής εταιρείας Apple
Τα Ι.Χ μετατρέπονται σε ηλεκτροκίνητα, με την Apple να επενδύει σε αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα Ι.Χ μετατρέπονται σε ηλεκτροκίνητα, με την Apple να επενδύει σε αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Από τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα μπορούσαν να απομακρυνθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κάνει “αργά” αλλά σταθερά βήματα, προς ένα μέλλον στο οποίο θα δίνεται έμφαση στην ηλεκτροκίνηση.

Με την εφεύρεση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων τα μηχανικά τμήματα των οχημάτων σταδιακά υποχωρούν, αφού τη θέση τους καταλαμβάνουν επεξεργαστές και ηλεκτρικοί αισθητήρες. Με αφορμή, λοιπόν, την συγκεκριμένη εξέλιξη, η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας, “Apple”, επιθυμεί να επενδύσει στο χώρο των αυτοκινήτων, καταλαβαίνοντας ότι μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα φιλόδοξα σχέδια τόσο της γνωστής επιχείρησης, όσο και μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Το logo της apple πάνω σε κάποιων ηλεκτρονικό υπολογιστή
Η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας, “Apple”, επιθυμεί να επενδύσει στο χώρο των αυτοκινήτων

Για ποιους λόγους η Apple θελει να επενδύσει σε αυτοκινητοβιομηχανίες; 

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η Apple επιθυμεί να επενδύσει στο χώρο των αυτοκινήτων. Πρώτον, εμφανίζεται μία έντονη ανάγκη των εταιρειών αυτοκίνησης να αντικαταστήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι για να λειτουργήσουν απαιτούν τεχνολογική γνώση. Φαίνεται, δηλαδή ότι τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου σταδιακά απομακρύνονται από το “προσκήνιο” και τη θέση τους καταλαμβάνουν ηλεκτρικά συστήματα. Οι ηλεκτρικοί αισθητήρες, οι επεξεργαστές και τα αναβαθμισμένα συστήματα ψυχαγωγίας και ελέγχου πορείας, χρειάζονται έναν κεντρικό υπολογιστή για να λειτουργήσουν, στην κατασκευή του οποίου “ποντάρει” ότι θα δουλέψει η Apple. Στο επίπεδο του hardware, στόχος είναι με λιγότερα τσιπ να υλοποιούνται περισσότερες λειτουργίες.

Ο δεύτερος λόγος είναι αφορά τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, τα οποίο όπως ανέφερε και το περιοδικό “Wall Street Journal”, θα αποτελέσουν το μέλλον όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών.  

Ποιο είναι το σχέδιο της Apple; 

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα σχέδια της Apple, με την εταιρεία να φαίνεται ότι έχει ήδη αναλάβει δράση, προσπαθώντας να προσεγγίσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Συγκεκριμένα, έχει γίνει γνωστό ότι υπήρξαν έντονες συνομιλίες με την Hyundai με στόχο μία μελλοντική συνεργασία. Όμως, οι συζητήσεις δεν κατέληξαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με την Apple να προσπαθεί να επικρατήσει στην αγορά, επενδύοντας σε πράγματα που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. 

Επίσης, για να καταφέρει να κερδίσει μία μελλοντική συνεργασία με κάποια από τις εταιρείες αυτοκίνησης, η Apple επενδύει σε εξειδικευμένο προσωπικό. Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία αξιοποιεί ένα τεράστιο μέρος των εσόδων της σε μηχανικούς, τους οποίους απολύει για να προσλάβει στη συνέχεια άλλους. Με αυτό το τρόπο προσπαθεί να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις τεχνολογικές γνώσεις που θα μπορεί να πουλήσει αργότερα στις εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων.

Η πρόσοψη απο τα γραφεία της τεχνολογικής εταιρείας Apple
Ποιο είναι το σχέδιο της Apple; 

Ποιες άλλες τεχνολογικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία;

Εκτός από την Apple, υπάρχουν και άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο να εισχωρήσουν στο χώρο των αυτοκινήτων, βοηθώντας στην εξέλιξη του. Μερικές από τις πιο διάσημες τεχνολογικές εταιρείες είναι η Intel, η Nvidia, η Huawei, η Baidu, η Amazon και η Alphabet. Στόχος όλων είναι η σταδιακή αύξηση των κερδών όχι μόνο των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και των ίδιων των επιχειρήσεων τεχνολογίας που θα συμβάλλουν στην “απογείωση” του κλάδου της παραγωγής οχημάτων.

Ποια είναι η στάση των αυτοκινητοβιομηχανιών; 

Φυσικά, οι εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανιών δεν μένουν άπραγες, “περιμένοντας πότε θα τους χτυπήσει η Apple και οι υπόλοιπες εταιρείες την πόρτα”, ζητώντας συνεργασία. Αντιθέτως, μεγάλοι όμιλοι αυτοκινήτων όπως η Ford, η General Motors, η Toyota, η Daimler και η Volkswagen, σε συνεννόηση με την Bosch, τη ZF και τη Magna, βρίσκονται στο “κυνήγι  της πρόσληψης”, software developers. Μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Volkswagen, η οποία πρόκειται να προσθέσει στο ήδη υπάρχων προσωπικό της, τουλάχιστον 2000 άτομα που θα εξειδικεύονται στο κομμάτι της τεχνικής ανάπτυξης. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.