Taxi & Driver
Αυτοκινητόδρομος
Στην τελική ευθεία το σχέδιο για την κατασκευή του Βορείου Τμήματος του Ε65

Στην τελική ευθεία το σχέδιο για την κατασκευή του Βορείου Τμήματος του Ε65

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κύριος Καραμανλής, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, μίλησε για τα μεγάλα έργα που θα διεξαχθούν στη χώρα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην κατασκευή του Βορείου Τμήματος του Ε65, το οποίο φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα. 

Ο Πρωθυπουργός, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τα κόμματα της Βουλής να επικυρώσουν την πρόταση για το σχέδιο του νέου αυτοκινητόδρομου. Στόχος η ανάπτυξη και η επέκταση της χώρας στα πρότυπα πάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Τι ακριβώς είναι το έργο Ε65; 

Όπως ανέφερε και ο κύριος Καραμανλής, πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα εκτείνεται από τα Τρίκαλα έως την Εγνατία, ενώ θα έχει συνολικό μήκος περίπου 70,5 χιλιόμετρα. Θα είναι σύμφωνος με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, αφού θα διαθέτει διατομή 2+2 λωρίδες και φυσικά ΛΕΑ. Το κόστος του συγκεκριμένου έργου υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 442 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. 

Αυτοκινητόδρομος
Τι ακριβώς είναι το έργο Ε65;

Γιατί είναι σημαντικός ο αυτοκινητόδρομος Ε65; 

Το Βόρειο Τμήμα του Ε65, θα δημιουργήσει φιλικότερους και ασφαλέστερους δρόμους, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες. Είναι ένας τρόπος ώστε να συνδεθεί η Ελλάδα με γειτονικές χώρες, αναπτύσσοντας ευκολότερα οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές. Μέσω του αυτοκινητόδρομου, η χώρα μας θα συνδεθεί με την Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και με την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.  

Ουσιαστικά το έργο θα ενώσει τα δύο σημαντικότερα διαμετακομιστικά λιμάνια της χώρας, της Κεντρικής Ελλάδας με της Ηπείρου. Ως αποτέλεσμα, η κατασκευή του έργου θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας κατά έναν τρόπο, στην μείωση του ποσοστού ανεργίας. Πιο συγκεκριμένα, για την κατασκευή του Ε65 θα διαμορφωθούν περίπου 1000 θέσεις εργασίας στην Θεσσαλία και περίπου 150 μετά την ολοκλήρωση του. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, “το έργο συμβολίζει τη βούληση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τις νέες υποδομές ως σημάδι ανάπτυξης. Είναι απόδειξη της συνέπειας και του προγραμματισμού, αρχές που διέπουν την κυβέρνηση μας”. Επίσης, υπογράμμισε ότι το έργο συμπίπτει με την πανηγυρική έγκριση του Σχεδίου 2.0 από το Ecofin. Στόχος είναι η δημιουργία νέων οδών για την χώρα και η διάλυση της απομόνωσης, που χαρακτηρίζει την Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων το έργο βρισκόταν σε αναμονή. 

Αυτοκινητόδρομος
Γιατί είναι σημαντικός ο αυτοκινητόδρομος Ε65;

Τι ανέφερε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προς το κόμμα του Σύριζα; 

Ο κύριος Καραμανλής, απευθυνόμενος στον πρώην Υπουργό Μεταφορών, κύριο Σπίρτζη, τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πετύχει μεγαλύτερα έργα κατά τη διάρκεια της θητείας της. Επεσήμανε ότι μέσα στα δύο χρόνια που κυβερνά, έχει καταφέρει να μειώσει την κίνηση στο Νότιο τμήμα του Ε65, αυξάνοντας τον ρυθμό μετακίνησης κατά 50% ταχύτερα, φτάνοντας στο 70% του έργου. Επιπλέον, με τη κατασκευή του Βορείου τομέα του Ε65 η χώρα θα αναβαθμιστεί σημαντικά. 

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Μεταφορών της Κυβέρνησης υπογράμμισε ότι ήδη το κόμμα έχει κατορθώσει να συμβασιοποιήσει έργα ύψους πάνω από 3,2 δισ. ευρώ. Υπενθύμισε στον κύριος Σπίρτζη, ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Σύριζα, στα 4,5 δηλαδή χρόνια, συμβασιοποιήθηκαν έργα, συνολικού ύψους μόλις 800 εκατομμύρια ευρώ. 

Στη συνέχεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ώστε το έργο να ξανα βρεθεί στη σφαίρα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Με σύνθημα “το είπαμε και το κάναμε”, ο κύριος Μητσοτάκης, στις 20 Δεκεμβρίου του 2019 δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου. Μετά, λοιπόν, από πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, η κυβέρνηση πήρε την πολυπόθητη έγκριση και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.