Taxi & Driver
Ζευγάρι ηλικιωμένων κρατώντας στο κινητό τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ενάντια στον κοροναϊό
Στην Αυστραλία οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν τους εμβολιασμενους οδηγούς ταξί

Στην Αυστραλία οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν τους εμβολιασμενους οδηγούς ταξί

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναστατώσει τις ζωές όλων των ανθρώπων, με τους περισσότερους να αναζητούν όσο πιο ασφαλείς λύσεις γίνεται, ώστε να μην κολλήσουν. Ο εμβολιασμός ο οποίος πλέον έχει φτάσει σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχει γίνει το “αντίδοτο” στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης τον τελευταίο χρόνο. 

Έτσι, η εταιρεία Cabs, η οποία δραστηριοποιείται στην Αυστραλία θέλει να προχωρήσει σε μία πολύ πρωτοποριακή ιδέα. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες να αισθάνονται ασφαλής κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τους με τα ταξί, επιθυμεί να τους δώσει τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θέλουν να μεταφερθούν με έναν πλήρως εμβολιασμένο οδηγό. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες συνεχίστε με την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Ποιος είναι ο στόχος της εταιρείας για τους εμβολιασμένους οδηγούς; 

Η ζήτηση για εμβολιασμένους οδηγούς διαρκώς αυξάνεται, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το εμβόλιο και επιθυμούν να μετακινηθούν με έναν ασφαλέστερο τρόπο. Περίπου το 30,04% των πληθυσμού της Αυστραλίας έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, μέσα στον Νοέμβριο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα φτάνει το 80%. Παράλληλα, η αύξηση των κρουσμάτων όσο πλησιάζει ο χειμώνας έχει κάνει τους πελάτες να φοβούνται, με αποτέλεσμα να επιθυμούν οδηγούς οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του επικεφαλή της Cabs, κυρίου Stuart Overell, στόχος της επιχείρησης είναι να διαθέσει στην αγορά πάνω από 10.000 εμβολιασμένους οδηγούς. Η δράση ξεκίνησε συλλέγοντας όλα τα πιστοποιητικά των εμβολιασμένων οδηγών, ενώ μόλις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακό φάνηκε ότι πάνω από το 20% των υπαλλήλων είχαν εμβολιαστεί. Το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών ήθελαν να προχωρήσουν με τον εμβολιασμό και μόλις το 5% συμφωνούσε με το εμβόλιο. 

γυναίκα γιατρός με χειρουργική ενδυμασία κρατώντας σύριγγα εμβολιάζει ηλικιωμένο άντρα εντός του αυτοκινήτου του εν μέσω της πανδημίας του Coronavirus
Ποιος είναι ο στόχος της εταιρείας για τους εμβολιασμένους οδηγούς; 

Φυσικά, η εταιρεία έλαβε υπόψιν και τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι οδηγοί δεν ανήκουν ακόμα στην κατηγορία των ατόμων που μπορούν να κάνουν τις δύο δόσεις του εμβολίου. Παραδείγματος χάριν, στη Βικτώρια στην διαδικασία του εμβολιασμού δόθηκε προτεραιότητα στους επαγγελματίες οδηγούς. Αντιθέτως, στο Κουίνσλαντ οι οδηγοί δεν θεωρήθηκαν από τις πρώτες ομάδες ανθρώπων που θα έπρεπε να εμβολιαστούν. 

Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες; 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι επιβάτες για να μετακινηθούν με έναν εμβολιασμένο ταξιτζή είναι να καλέσουν στο τηλεφωνικό τμήμα της εταιρείας. Οι υπάλληλοι θα εξυπηρετήσουν αμέσως τον πελάτη, ο οποίος πρέπει να τους διευκρινίσει το σημείο επιβίβασης, αποβίβασης και προφανώς αν επιθυμεί ο οδηγός του να είναι εμβολιασμένος. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα στείλει τον κατάλληλο άνθρωπο για να μεταφέρει με ασφάλεια τον επιβάτη στον προορισμό του. 

Τι ρόλο θα έχουν οι ανεμβολίαστοι οδηγοι; 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απόλυσης όσων οδηγών δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Επεσήμανε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει ίσα και δίκαια όλους τους υπαλλήλους της, για αυτό έχει βρει την λύση σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι. Αντί να μεταφέρουν πολίτες θα μετακινούν φαγητά, καθώς η επαφή με τους πελάτες είναι πολύ περιορισμένη. Επίσης, θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.