Taxi & Driver
Χαρούμενος οδηγός μόλις παρέλαβε τα κλειδιά του καινούργιου του αυτοκινήτου
Νέα ρύθμιση στη μεταβίβαση ταξί

Μεταχειρισμένο ή καινούργιο αυτοκίνητο;

Όλοι οι οδηγοί που θέλουν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο, δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν ένα καινούριο ή ένα μεταχειρισμένο όχημα. Αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι πρωτίστως τα χρήματα και δευτερευόντως το μοντέλο και η κατάσταση του αυτοκινήτου. 

Για να γλιτώσουμε από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, λίγο χρόνο, συγκεντρώσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός καινούριου και ενός μεταχειρισμένου οχήματος. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Πλεονεκτήματα μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Τα βασικά πλεονεκτήματα ενός μεταχειρισμένου οχήματος είναι η γρήγορη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας οδηγός για να το αποκτήσει και το μικρότερο κόστος αγοράς. 

Γρήγορη η διαδικασία αγοράς

Όταν οι οδηγοί επιλέξουν την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, η διαδικασία για να το αποκτήσουν είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ελέγξουν το όχημα, να ετοιμάσουν τα χαρτιά της μεταβίβασης και να το πάρουν. 

Μικρό κόστος αγοράς

Το κόστος ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι πολύ μικρότερο συγκριτικά με ένα καινούριο όχημα, η τιμή του οποίου καθορίζεται άμεσα από την αντιπροσωπεία και είναι πάντα πιο ακριβή.

Μειονεκτήματα μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Τα μειονεκτήματα του μεταχειρισμένου οφείλονται κυρίως στην άγνοια του αγοραστή, ως προς την ακριβή κατάσταση του οχήματος. 

Τα χιλιόμετρα είναι μία από τις πληροφορίες οι οποίες μπορούν να αλλοιωθούν από τους εμπόρους, ξεγελώντας τον αγοραστή. Παράλληλα, ο αγοραστής δεν έχει πολλές επιλογές ως προς τα αξεσουάρ και τα χρώματα του αυτοκινήτου. 

Γυαλισμένα χιλιόμετρα

Το κυριότερο μειονέκτημα στην αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος, βρίσκεται στα χιλιόμετρα. Όπως είναι ευρέως γνωστό είναι πολλοί εύκολο να “γυαλίσουν” οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ή οι πωλητές τα χιλιόμετρα. Ως αποτέλεσμα ο ενδιαφερόμενος αγοραστής να μην γνωρίζει τα πραγματικά χιλιόμετρα του αμαξιού. 

Άγνοια για την κατάσταση του οχήματος

Ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να γνωρίζει τη χρήση του έκανε ο παλιός. Αν κάποιος αγνοήσει την εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου, είναι δύσκολο να καταλάβει αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση από μηχανολογικής άποψης. 

Επίσης, το κόστος για την συντήρηση ενός μεταχειρισμένου είναι υψηλότερο από ένα νέο όχημα. Αυτό συμβαίνει διότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από τον νέο ιδιοκτήτη να συντηρήσει ένα παλιό όχημα, το οποίο σίγουρα θα έχει μικροπροβλήματα. 

Περιορισμός αγοραστή ως προς αξεσουάρ και χρώματα οχήματος 

Συνήθως με τα μεταχειρισμένα οχήματα ο οδηγός δεν έχει επιλογές σε χρώματα και αξεσουάρ, θα πρέπει να αρκεστεί στον εξοπλισμό που είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Βέβαια, σε αυτό το σημείο έρχεται και το πρόβλημα άγνοιας του αγοραστή για τον τρόπο χρήσης του οχήματος από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. 

Υπερ καινούργιου οχήματος 

Τα βασικά πλεονεκτήματα ενός νέου οχήματος είναι η εγγύηση, τα αξεσουάρ που προσαρμόζονται στις ανάγκες του αγοραστή και σίγουρα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας με τα οποία συνοδεύεται.

Νέο ζευγάρι διαλέγει μαζί το χρώμα του καινούργιου συτοκινήτου τους
Υπερ καινούργιου οχήματος 

Εγγύηση 

Όλα τα καινούρια οχήματα διαθέτουν μία εγγύηση, η οποία συνήθως διαρκεί πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πολλές από τις ζημιές που θα εμφανίσει το αυτοκίνητο με το πέρασμα των χρόνων, θα μπορούν να καλυφθούν από την εγγύηση. 

Βέβαια, για να καλυφθούν τα έξοδα θα πρέπει οι ζημιές να μην οφείλονται σε κακομεταχείριση του οχήματος από τον ιδιοκτήτη. 

Προσαρμογή οχήματος στις ανάγκες του οδηγού

Όταν ένας οδηγός επιλέξει να αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο, το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει, είναι να επιλέξει ένα μοντέλο και να το προσαρμόσει στις ανάγκες του. 

Έχει την δυνατότητα να διαλέξει το χρώμα, τις ζάντες, τα φώτα, τον εξοπλισμό και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί. Μόνη προϋπόθεση, να είναι προετοιμασμένος να πληρώσει και το αντίστοιχο ποσό. 

Συστήματα ασφαλείας 

Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προσφέρουν μία επιπλέον βοήθεια στον οδηγό. Έχουν καλές επιδόσεις, χαμηλές καταναλώσεις και δεν επιβαρύνουν με υψηλά τέλη κυκλοφορίας τους ιδιοκτήτες. 

Κατά καινούργιου οχήματος 

Δύο είναι τα κύρια μειονεκτήματα ενός καινούριου αυτοκινήτου. Πρώτον, απαιτεί μεγάλη αναμονή για την ολοκλήρωση της αγοράς και της παράδοσης. Δεύτερον, έχει υψηλό κόστος αγοράς, το οποίο και με την έλλειψη ημιαγωγών έχει αναπτυχθεί όλο και περισσότερο το τελευταίο έτος. 

Μεγάλος χρόνος αναμονής για την παράδοση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του NewsAuto, χρειάζεται πολύ μεγάλη υπομονή από τον αγοραστή, όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης του νέου του αυτοκινήτου. Μάλιστα, όσο περισσότερος και πιο ιδιαίτερος είναι ο εξοπλισμός τόσο μεγαλύτερος και ο χρόνος παράδοσης.

Υψηλό κόστος αγοράς

Το κόστος αγοράς ενός καινούριου αυτοκινήτου είναι πολύ ακριβότερο συγκριτικά με την απόκτηση ενός μεταχειρισμένου οχήματος. Όσο περνά ο καιρός, όλο και αυξάνεται η τιμή των καινούργιων αυτοκινήτων, καθώς υπάρχουν ελλείψεις στους ημιαγωγούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.