Taxi & Driver
αυτοκινητα
Ποιος είναι ο στόχος του “MyAuto”;

Ποια είναι τα καλύτερα οχήματα στο εξωτερικό για ταξί;

Ποια θα είναι η Ελληνική λίστα με τα πιο κατάλληλα αυτοκίνητα για ταξί στην Ελλάδα; Ελάτε να τη φτιάξουμε μαζί! 

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα άρθρα από το CarKeys, το Medium και το Taxi Insurer και καταλήξαμε ότι τα ακόλουθα αυτοκίνητα είναι τα καλύτερα για να χρησιμοποιηθούν ως ταξί στο εξωτερικό,

1. Toyota Prius

Το Toyota Prius αποτελεί μία από τις συχνότερες επιλογές οχημάτων για ταξί, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς προσφέρει παράλληλα άνεση, ασφάλεια και οικονομία.

Συγκεκριμένα,  ως προς την οικονομία, το Toyota Prius διαθέτει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα, είναι υβριδικό, δηλαδή λειτουργεί και με κινητήρα καύσης και ηλεκτρικό, με αποτέλεσμα λόγω του εναλλακτικού καυσίμου να παράγει λιγότερους ρύπους, προστατεύοντας το περιβάλλον. Επίσης, το κόστος που απαιτείται να καταβάλλουν οι οδηγοί είναι προσιτό, καθώς καταναλώνει 5,6 λίτρα περίπου στα 1,61 χιλιόμετρα. 

Αντίστοιχα, ως προς την άνεση, το Toyota Prius διαθέτει μεγάλο εσωτερικό χώρο και είναι εύκολο και δεν κουράζει στην οδήγηση. 

2. Volkswagen Passat

Το Volkswagen Passat είναι κατάλληλο για αστικές περιοχές, για αυτό χρησιμοποιείται από οδηγούς ταξί στις πόλεις. Έχει μεγάλη χωρητικότητα, ισχύ, είναι ανθεκτικό και συμπαγές, προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια, αλλά δεν χαρακτηρίζεται για την οικονομία του.

Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, το Volkswagen Passat είναι υβριδικό, δηλαδή παράγει λίγους ρύπους γεγονός που το καθιστά φιλικό προς τις αστικές περιοχές. Παρόλο που δεν  θεωρείται οικονομικό στα καύσιμα του, έχοντας 2.0 TDI κινητήρα είναι απίστευτα σταθερό και  δυνατό.

3. Citroen Berlingo Multispace

Το Citroen Berlingo Multispace διαθέτει δύο κύρια χαρακτηριστικά, την χωρητικότητα του και την εξαιρετική οικονομία καυσίμου. 

Σχετικά με την άνεση το Citroen Berlingo Multispace είναι ευρύχωρο τόσο στις μπροστά όσο και στις πίσω θέσεις, ενώ συγχρόνως διαθέτει ένα πολύ μεγάλο χώρο για τις αποσκευές. 

Τέλος, όσον αφορά την οικονομία στα καύσιμα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές. 

4. Ford Mondeo

Το Ford Mondeo είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό αυτοκίνητο καθώς απομακρύνεται από το κόσμο των SUV και Crossover όπως επίσης και από τα οικογενειακά και μεγάλης χωρητικότητας οχήματα.

Ωστόσο, είναι κατάλληλο για τη μεταφορά μικρού αριθμού επιβατών, αφού το μέγεθος του είναι ανάμεσα σε subcompact αυτοκίνητο και σε ένα μεσαίου μεγέθους

Επίσης, το Ford Mondeo είναι οικονομικό σε όλους τις κατηγορίες καυσίμου, είτε πρόκειται για βενζίνη και ντίζελ, είτε για υβριδικά συστήματα. 

5. Audi A8

Το Audi A8 αποτελεί το ιδανικό όχημα για VIP ταξί το οποίο μεταφέρει επιβάτες από και προς το αεροδρόμιο. 

Το εκλεπτυσμένο design του και η άνεση που προσφέρει τόσο στους επιβάτες όσο και στον ίδιο τον οδηγό μετατρέπουν την διαδρομή σε μία ξεχωριστή εμπειρία. 

6. Ford Galaxy

Το Ford Galaxy πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιλογές για ταξί πολλαπλών θέσεων.

Συγκεκριμένα, είναι όχημα επτά θέσεων, το οποίο πέραν της άνεσης που προσφέρει στους επιβάτες, διαθέτοντας παράλληλα και έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών στη κατηγορία του. 

Επίσης, σχετικά με το design του έχει boxy style και ογκώδη μέγεθος, ενώ το από οικονομικής άποψης, μπορεί εύκολα να πωληθεί ακόμα και αν έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα.

7. Mercedes E-Class

Το Mercedes E-Class χρησιμοποιείται ως ταξί από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως τα Αραβικά Εμιράτα και γενικότερα σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. 

Πρόκειται για ένα διαχρονικό αυτοκίνητο το οποίο έχει κάνει τις καλύτερες πωλήσεις τουλάχιστον για 30 χρόνια. 

Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο απομακρύνεται λίγο από τα παλαιότερα χαρακτηριστικά των ταξί της E class, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, χώρο, οικονομία και αξιοπιστία. 

Τέλος, ένα στοιχείο που το διαφοροποιεί περισσότερο από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του είδους του αποτελεί το γεγονό ότι το Mercedes E-Class έχει εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογία, για αυτό και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ψηφιακό. 

8. Mercedes V-Class

Το Mercedes V-Class διαθέτει πολλαπλά πλεονεκτήματα τα οποία τοποθετούν το όχημα στα καλύτερα αυτοκίνητα για να μετατραπούν σε ταξί. 

Συγκεκριμένα, το Mercedes V-Class είναι van, το οποίο διαθέτει έως και οκτώ θέσεις, καθώς υπάρχει δυνατότητα να επιλέξει ένας οδηγός ταξί την εκτεταμένη έκδοση XL, προσφέροντας τεράστια άνεση. Παράλληλα, έχει μεγάλο χώρο στο πορτμπαγκάζ.  

Τέλος, η ισχύ και  η δύναμη του κινητήρα του, καθιστά το Mercedes V-Class στα αξιόπιστα αυτοκίνητα για να γίνουν ταξί. 

9. Skoda Octavia

Είναι το Skoda Octavia το ιδανικό αυτοκίνητο για ταξί; 

Η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι ναι, αφού το Skoda Octavia έχει τεράστια επιτυχία στο χώρο των ταξί για πολλά χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το Skoda Octavia προσφέρει πολλά προνόμια τόσο στον οδηγό ταξί όσο και στον επιβάτη. 

Συγκεκριμένα, σχετικά με την οικονομία των καυσίμων, Skoda Octavia είναι πετρελαιοκίνητο, έχοντας ακόμη έναν πολύ δυνατό κινητήρα, ο οποίος επιτρέπει τη χρήση του οχήματος τόσο σε πόλεις όσο και σε επαρχίες με δύσβατους δρόμους. 

Τέλος, σχετικά με το χώρο, διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο πορτ μπαγκάζ. 

10. Skoda Superb

Ψάχνεται οικονομία και άνεση σε ένα ταξί; 

Το Skoda Superb αποτελεί τον συνδυασμό των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, με τη χωρητικότητα για τους επιβάτες και το χώρο αποσκευών να εντυπωσιάζουν. 

Μάλιστα, το Skoda Superb δεν μένει μόνο στην άνεση αφού επιτρέπει μια εύκολη οδήγηση στον οδηγό, στοιχείο που θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς το ταξί είναι ο χώρος εργασίας τους και όπως είναι ευρέως γνωστό το περιβάλλον που εργάζεται ένας άνθρωπος απαιτείται να είναι ευχάριστο. 

11. Toyota Camry Hybrid

Το Toyota Camry Hybrid αποτελεί ένα από τα καταλληλότερα αυτοκίνητα που μπορεί να λειτουργήσει ως ταξί, για αυτό και προτιμάται συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μεγάλο all-inclusive sedan, με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είναι η  οικονομία στα καύσιμα. ΤοToyota Camry Hybrid καταναλώνει 5.7 λίτρα περίπου σε 100 χιλιόμετρα. Μάλιστα, η υβριδική του μπαταρία το καθιστά ένα από τα πιο αξιόπιστα και οικονομικά αυτοκίνητα για ταξί.

Επίσης, στο Toyota Camry Hybrid υπάρχει δυνατότητα προσθήκης εξοπλισμού συστημάτων προειδοποίησης για τυφλά και σημεία σύγκρουσης.

Τέλος, το όχημα είναι ευρύχωρο τόσο στο εσωτερικό χώρο των επιβατών όσο και στο πορτμπαγκάζ.

12. Honda Civic

Το  Honda Civic είναι μία από τις οικονομικότερες επιλογές για ταξί, αφού τα έξοδα που αφορούν τα καύσιμα, την απόδοση του κινητήρα, τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά, είναι προσιτά για τους περισσότερους οδηγούς ταξί.  

Συγκεκριμένα, το Honda Civic έχει υψηλή απόδοση καυσίμων, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδυάσει έως και περίπου 6.72 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα από το τετρακύλινδρο turbocharged 1.5 λίτρων. 

Επιπλέον, το αυτοκίνητο είναι εύκολο να συντηρηθεί καθώς επίσης και να βρεθούν ανταλλακτικά, τα οποία δεν επιβαρύνουν πολύ τους οδηγούς ταξί. 

Τέλος, επιλέγεται συχνά για ταξί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

Honda Civic

13. Cadillac CT6

Το Cadillac CT6 μία από τις καταλληλότερες επιλογές για ταξί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς συνδυάζει οικονομία, άνεση και πολυτέλεια.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα Sedan το οποίο έχει την άνεση και την χωρητικότητα μιας BMW σειράς 7 και μιας Mercedes-Benz S- class, αλλά είναι πολύ φθηνότερα από τα συγκεκριμένα μοντέλα. Διαθέτοντας ξεκούραστο κάθισμα για τον οδηγό μετατρέπει την οδήγηση σε μία πολύ ευχάριστη δουλειά. 

Τέλος, όσον αφορά την οικονομία, δεν καταναλώνει πολλά καύσιμα, αφού καίει 9.41 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Παράλληλα, η συντήρηση του Cadillac CT6 είναι προσιτή και δεν απαιτεί πολλά έξοδα για τους οδηγούς ταξί.

14. Kia Soul

Το Kia Soul χρησιμοποιείται συχνά ως ταξί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς το μικρό του μέγεθος, η προσιτή του τιμή και η ευκολία στην οδήγηση και στη συντήρηση το καθιστούν ιδανικό για μεγάλες πόλεις. 

Μάλιστα, θεωρείται κατάλληλο για όσους ξεκινούν για πρώτη φορά την ατομική επιχείρηση ταξί, αφού δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες, ενώ παράλληλα είναι συμπαγές, σταθερό και αξιόπιστο. 

Ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικό να κοιτάξεις κάποιος που ενδιαφέρεται για να αγοράσει όχημα ταξί; 

1. Αξιοπιστία

Έχει μεγάλη σημασία το αυτοκίνητο που θα επιλέξει κάποιος για να το χρησιμοποιεί ως ταξί να μην του εμφανίζει συνεχώς πολλές ζημιές γιατί αυτό έχει αποτέλεσμα να χάνει χρήματα. Η μεγάλη παραμονή στο συνεργείο σημαίνει ότι ο οδηγός δεν θα μπορεί να εργαστεί. 

2. Άνεση

Κανείς δεν θέλει να εργάζεται σε ένα άβολο περιβάλλον και σίγουρα κανένας επιβάτης δεν θα εκτιμήσει ένα ταξί το οποίο δεν του παρέχει καμία άνεση. Ωστόσο, το επίπεδο της άνεσης εξαρτάται από την εξυπηρέτηση που θέλει να πετύχει ο ιδιοκτήτης του ταξί. 

3. Απόδοση καυσίμου 

Η εξοικονόμηση είναι το άλφα και το ωμέγα σε όλες τις επιχειρήσεις. Έτσι και στις επιχειρήσεις ταξί όσο λιγότερα καύσιμα καταναλώνει τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα έσοδα των ιδιοκτητών. 

4. Ρύποι

Η παραγωγή χαμηλών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ σημαντική τόσο από οικονομική όσο από περιβαλλοντική άποψη. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την οικονομική πλευρά οι λιγοστές εκπομπές ρύπων συνδέεται με χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, δηλαδή μικρότερη φορολογική επιβάρυνση. Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες όπως στην Αγγλία, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κυκλοφορία των ταξί.

Πηγές:


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.