Taxi & Driver
Mercedes-Benz
Νέα Mercedes-Benz Ε-Class: Κάνει τα πάντα για σένα

Νέα Mercedes-Benz Ε-Class: Κάνει τα πάντα για σένα

Σχεδίαση, άνεση, ασφάλεια, απόδοση και οδηγική απόλαυση – η Mercedes-Benz Ε-Class είναι αβίαστα εντυπωσιακή σε κάθε τομέα.

Η E-Class είναι το δυναμικό πειστικό αποτέλεσμα της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Mercedes-Benz. Αποτελεί την προσωποποίηση της υπερμοντέρνας κομψότητας και της εξελιγμένης αθλητικότητας και είναι ασύγκριτη στην κατηγορία των premium saloon. Η σχεδίασή της ενοποιεί τη λιτή κομψότητα, με δυναμική ωστόσο παρουσία, σε κάθε γραμμή – με ένα εκπληκτικά ελαφρύ άγγιγμα.

Τα υψηλά σας πρότυπα αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο της νέας E-Class. Το μακρύ καπό, οι όρθιοι προβολείς και το εμφατικά ευρύ μπροστινό μέρος με τους μεγάλους αεραγωγούς υπόσχονται εξελιγμένη αθλητικότητα. Η ελαφρότητα και η καινοτόμα εμφάνιση πολυτέλειας και ανωτερότητας που χαρακτηρίζουν το εξωτερικό της νέας E-Class συνεχίζουν απρόσκοπτα και στο εσωτερικό της. Σε ένα χώρο που θα κερδίσει τους επιβάτες του απόλυτα και αβίαστα με το μοντέρνο σχεδιαστικό ιδίωμα, τα υλικά υψηλής ποιότητας και τις εξατομικευμένες επιλογές συνδυασμών.

Ασφάλεια, η πρώτη προτεραιότητα

Σύμφωνα με την Ολοκληρωμένη Φιλοσοφία Ασφάλειας της Mercedes-Benz η ασφάλεια του οχήματος χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις:

Φάση 1: ασφαλής οδήγηση.

Τα περισσότερα ατυχήματα ξεκινούν πολύ πριν την ίδια τη σύγκρουση: με μια μικρή απροσεξία, περιορισμένη ορατότητα ή από κινδύνους που δεν μπορούν να προβλεφθούν. Για αυτό η φιλοσοφία ασφάλειας της Mercedes-Benz χρησιμοποιεί μια σειρά από μέτρα για να υποστηρίξει την ασφαλή οδήγηση στην καθημερινή λειτουργία και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις κρίσιμες καταστάσεις.

Φάση 2: σε κρίσιμες καταστάσεις.

Mercedes-Benz σημαίνει ασφάλεια στην αυτοκίνηση. Για αυτό τα οχήματά μας υποστηρίζουν τους επιβάτες ακόμα και σε κρίσιμες καταστάσεις οδήγησης, έτσι ώστε κάθε διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

Φάση 3: κατά τη διάρκεια ατυχήματος.

Τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz διαθέτουν πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων. Αν όμως συμβεί το χειρότερο, ενεργοποιείται ένα μεγάλο πλήθος μέτρων προστασίας. Παρέχουν προστασία για εσάς και τους επιβάτες σας, καθώς και για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Φάση 4: μετά το ατύχημα.

Για τη μείωση των συνεπειών μετά από ένα ατύχημα και την υποστήριξη του έργου των σωστικών συνεργείων, ενεργοποιείται ένα πλήθος διαφορετικών δράσεων, ανάλογα με τον τύπο και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης που καταγράφεται από το σύστημα.

Άνεση στο εσωτερικό – σύγχρονη απόλαυση

Το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου αντικατοπτρίζει τα δικά μας προσωπικά πρότυπα. Πώς ζούμε, πώς δουλεύουμε, τι μας αρέσει και πώς επικοινωνούμε. Η νέα E-Class ανταποκρίνεται σε αυτό με πρωτοπόρα πολυτέλεια από τη Mercedes-Benz.
Είναι απτά αποκλειστική, με υψηλής ποιότητας αξεσουάρ και εμφανώς καινοτόμα, με το νέο Widescreen Cockpit, που αποτελείται από δύο οθόνες 31,2 εκατοστών. Καθίστε αναπαυτικά σε καθίσματα που μπορούν να κάνουν μασάζ και να τονώνουν τους μυς σας, αν αυτό θέλετε. Ενώ εσείς – εντελώς χαλαροί – μπορείτε να επικοινωνείτε με τον έξω κόσμο μέσω του νέου Ελέγχου Αφής στο τιμόνι.

Συστήματα πολυμέσων – κορυφαίο Infotainment

Φανταστείτε οχήματα που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους για να προειδοποιούν τους οδηγούς τους για παγωμένους δρόμους, κυκλοφοριακή συμφόρηση ή για ένα όχημα στη μέση μιας διασταύρωσης με αλάρμ. Η Επικοινωνία Car-to-X το κάνει ήδη πραγματικότητα ανάμεσα στα οχήματα Mercedes-Benz με συγκεκριμένο εξοπλισμό – ένα ακόμα ορόσημο προς την αυτόνομη οδήγηση χωρίς ατυχήματα.

Λιγότερα καύσιμα για πιο εξελιγμένη οδήγηση

Η τεχνολογία Diesel είναι συνώνυμη της οικονομικής, αποδοτικής οδήγησης. Η νέα E-Class υπόσχεται επίσης τη μέγιστη οδηγική άνεση. Η συγχώνευση των δύο πτυχών σε ένα ανώτερο όχημα περιλαμβάνει πολλή εξαιρετική μηχανική. Συνολικά διατίθενται δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις για τη νέα E-Class – με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους για μεγαλύτερες επιδόσεις και ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και δύο βενζινοκίνητες με έξι και 8 κυλίνδρους αντίστοιχα.

Ένας λόγος για τη σαφή οικονομία της νέας γενιάς κινητήρων πετρελαίου είναι η συστηματική βελτιστοποίηση των σημείων τριβής. Ένα παράδειγμα είναι ο πρωτοπόρος συνδυασμός των ατσάλινων πιστονιών με στρομφαλοθάλαμο εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο με επένδυση των τοιχωμάτων των κυλίνδρων τεχνολογίας NANOSLIDE.

Επιπλέον, μια νέα αντλία λαδιού μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Επιπλέον, έχουν εφαρμοστεί περίπλοκα μέτρα μόνωσης για να μειωθεί ο θόρυβος του κινητήρα στο εσωτερικό του οχήματος και στον περιβάλλοντα χώρο. Χάρη στα μέτρα αυτά ο κινητήρας ηχεί δυναμικά και μέσα στο όχημα και δε μοιάζει σχεδόν καθόλου με πετρελαιοκινητήρα. Και όχι μόνο για τους επιβάτες του οχήματος: ο εξωτερικός θόρυβος έχει μειωθεί και ο κινητήρας έχει πιο ήπιο ήχο.

Πολλά μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να επιτρέπουν το οικονομικό στυλ οδήγησης: Η λειτουργία ECO start-stop απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα στα φανάρια. Η ενέργεια που παράγεται κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση μπορεί να ανακτηθεί και να χρησιμοποιηθεί. Πολλά βοηθητικά στοιχεία έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι ιδιαίτερα αποδοτικά. Και πάνω από όλα, η ένδειξη ECO στον πίνακα οργάνων σας υποστηρίζει με πολλά χρήσιμα στοιχεία για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο το πόσο αποδοτικά οδηγείτε.

Χειριστείτε τις ταχύτητες χειροκίνητα ή απολαύστε τις αυτόματα

Στην E-Class, η καινοτόμα τεχνολογία μετάδοσης διευκολύνει την εξαιρετικά εξελιγμένη οδηγική εμπειρία. Το αποκορύφωμα είναι το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων 9G-TRONIC – που αναπτύχθηκε από τη Mercedes-Benz. Συνδυάζει τις σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές ταχυτήτων και τους ιδιαίτερα σύντομους χρόνους αλλαγής και απόκρισης με την οδηγική άνεση, το δυναμισμό και την αποδοτικότητα για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ανάλογα με τον επιλεγμένο κινητήρα, το μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων είναι επίσης διαθέσιμο.

5 τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας

Mercedes-Benz Intelligent Drive

Η άνεση και η ασφάλεια αποκτούν νέα διάσταση στην E-Class χάρη στα νέα και ενισχυμένα συστήματα υποβοήθησης και το PRE-SAFE® 360°, που υποστηρίζουν, χαλαρώνουν και προστατεύουν τον οδηγό και τους επιβάτες.

Distance και Steering Assist

Μεγαλύτερη χαλάρωση, μεγαλύτερη προστασία. Χάρη στο συνδυασμό των Active Distance Assist DISTRONIC και Active Steering Assist, η E-Class μπορεί, όταν το θέλετε, να οδηγεί μερικώς αυτόματα, ξεκουράζοντας σημαντικά τον οδηγό.

Remote Park Assist

Το παρκάρισμα απαιτεί μόνο ένα δάχτυλο. Παρκάρετε απλά με το smartphone σας. Με το προαιρετικό Remote Parking Assist ελέγχετε τη στάθμευση με μια εφαρμογή και η E-Class κάνει τους ελιγμούς στη θέση στάθμευσης με υποβοήθηση.

PRE-SAFE®

Ασφάλεια: περισσότερο από βασική. Η Πλευρική Ώθηση PRE-SAFE® (προαιρετικά) μετακινεί τους επιβάτες προς το κέντρο του οχήματος σε περίπτωση σοβαρής πλευρικής σύγκρουσης. Ο Ήχος PRE-SAFE® μπορεί να προετοιμάσει την ακοή των επιβατών για το θόρυβο που θα προκληθεί από το ατύχημα σε περίπτωση κινδύνου.

Εσωτερική σχεδίαση

Χώρος για πολυτέλεια. Δουλέψτε, γευτείτε, επικοινωνήστε: η ζωή της σύγχρονης πολυτέλειας πίσω από το τιμόνι. Με πλήκτρα αφής στο τιμόνι και μια οθόνη αφής με Χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα, θα μπορείτε να ελέγχετε όλες τις λειτουργίες του οχήματος διαισθητικά.