Taxi & Driver
επιγραφη ταξι
Ποιες είναι οι τιμές των ταξί για διαδρομές εντός Αττικής;

Επέκταση των οικονομικών μέτρων της Γερμανικής κυβέρνησης λόγω covid

Η πανδημία έχει επηρεάσει άμεσα την οικονομία όλων των χωρών, με πολλούς ανθρώπους να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας, η  Γερμανική κυβέρνηση, κατανοώντας τα προβλήματα των πολιτών, θέλησε να τους στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί. Για αυτό το λόγο προχώρησε στην επέκταση των μέτρων στήριξης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που λήφθηκαν, τότε συνέχισε να διαβάζεις. 

Ποια είναι τα προγράμματα;  

Τα προγράμματα που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση ότι θα λάβουν παράταση είναι δύο και αφορούν τόσο τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες όσο και τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, πρόκειται για το πρόγραμμα “Γέφυρα” και για ειδικά μέτρα που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Τι είναι το πρόγραμμα “Γέφυρα”; 

Το πρόγραμμα “Γέφυρα” προβλέπει ότι το Δημόσιο, για το χρονικό διάστημα που έχει συμφωνηθεί, δηλαδή για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι το Σεπτέμβριο, θα συνεισφέρει στην αποπληρωμή των δανείων. Ουσιαστικά, το Δημόσιο δεσμεύεται να βοηθήσει τους δικαιούχους να εξοφλήσουν τις δόσεις πάσης φύσεως δανείων. 

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι δικαιούχοι έχουν την ευκαιρία,σε συνεργασία με την τράπεζα, να ρυθμίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία της ρύθμισης, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης που χρειάζονται. 

Ποιους αφορά το πρόγραμμα; 

Το πρόγραμμα “Γέφυρα” αφορά όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να αποδείξουν μείωση στις πωλήσεις τους. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσες εταιρείες μετά από φορολογικό έλεγχο  έχουν σημειώσει πτώση του τζίρου τους έως και 30% κατά το διάστημα της πανδημίας. 

επιγραφές ταξί
Ποιους αφορά το πρόγραμμα;

Πως επιτυγχάνεται η οικονομική ενίσχυση για την επανεκκίνηση της οικονομίας; 

Με το πρόγραμμα της επανεκκίνησης της οικονομίας, η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Στο πρόγραμμα μπορεί να εξυπηρετηθούν τόσο οι εταιρείες όσο και οι αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες. 

Τι ισχύει για τις εταιρείες; 

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις το πρόγραμμα έχει ως στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων δαπανών προσωπικού. Παραδείγματος χάριν, μία εταιρεία θα λάβει μέσα στον μήνα του Ιουνίου, επιδότηση περίπου 60% της διαφοράς μεταξύ των πραγματικών δαπανών προσωπικού σε σχέση με τον Μάιο. Το Αύγουστο θα λάβει το 40% και τον Σεπτέμβριο στο 20%.

Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις των ταξί; 

Για τις εταιρείες που διαθέτουν ταξί υπάρχει η πρόβλεψη να λάβουν εκτός από το κατ’ αποκοπή ποσό για τις δαπάνες προσωπικού και επίδομα επανεκκίνησης. Όμως, υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να εξεταστούν πριν πάρουν την επιχορήγηση τους. Πρώτον, πρέπει μετά την επαναλειτουργία τους να έχουν επαναφερει το ήδη υπάρχων προσωπικό από το καθεστώς βραχυπρόθεσμης εργασίας σε εκείνο της κανονικής απασχόλησης. Δέυτερον, πρέπει να αυξήσουν την εργασία τους ή να προσλάβουν καινούργιους υπαλλήλους. Ωστόσο, αρκεί να ισχύει μόνο μία από τις δύο προϋποθέσεις που αναφέραμε παραπάνω. 

πολλα ταξι στο δρομο
Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις των ταξί;

Τι ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους; 

Σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, η επιδότηση του πρόγραμμα έχει ξεκινήσει σταδιακά από τον Ιανουάριο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο το 2021. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν από αρχές του χρόνου μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, κάθε μήνα, το ποσό των 1.250 ευρώ. Αντίστοιχα, για το χρονικό διάστημα μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου θα λάβουν 1.500 ευρώ ανά μήνα. Συνολικά, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου μπορούν να εισπράξουν έως και  12.000 ευρώ.

Ποιος ειναι ο στόχος των προγραμμάτων; 

Με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Peter Altmaier, στόχος των προγραμμάτων είναι η παροχή αρωγής, δηλαδή οικονομικής βοήθειας τόσο στους υπαλλήλους όσο και στους εργοδότες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “η Γερμανική κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μία νέα και δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών, η οποία θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο κλίμα για όλους”. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.