Taxi & Driver
Ένα όχημα ταξί στους δρόμους της πόλης Wenceslas Square, Prague, Czech Republic
Τι συμβαίνει με τα πειρατικά ταξί στη Κύπρο;

Τι συμβαίνει με τα πειρατικά ταξί στη Κύπρο;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Παναγιώτη Κυλίλη, Προέδρου του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αστικών Ταξί, τα τελευταία 10 χρόνια στην Κύπρο έχει επικρατήσει ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο. Άτομα τα οποία δεν είναι επαγγελματίες οδηγοί, παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως ταξιτζή και μεταφέρουν τους επιβάτες σαν να είναι επαγγελματίες. 

Μάλιστα, πολλές φορές οι πελάτες δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για απάτη και δεν καταγγέλλουν πουθενά τη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον κλάδο των ταξί. 

Σε συνέντευξη του λοιπόν, ο κύριος Κυλίλης, παρότρυνε τον κόσμο, μόλις εντοπίσει ένα πειρατικό ταξί, να το καταγγείλει αμέσως είτε στην Αστυνομία είτε στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Επίσης, τόνισε ότι οι αρμόδιες αρχές πρόκειται να λάβουν δράση για την αντιμετώπιση της πειρατείας, επιβάλλοντας πρόστιμα τόσο στους παραβάτες όσο και στους πελάτες. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πειρατικά ταξί, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Πως θα ξεχωρίσει ένας πελάτης τα πειρατικά ταξί; 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αστικών Ταξί, υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα σε ένα πειρατικό και σε ένα επαγγελματικό ταξί. Πρώτον, τα πειρατικά αυτοκίνητα, δεν διαθέτουν την ειδική σήμανση που δηλώνει ότι το όχημα είναι ταξί και δεύτερον δεν έχουν κίτρινα χρώματα στις μπροστά και πίσω πινακίδες. Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο για τους επιβάτες να καταλάβουν αν το ταξί με το οποίο πρόκειται να μετακινηθούν θα είναι επαγγελματικό ή όχι. Το μόνο που χρειάζεται από εκείνους είναι να δώσουν λίγη προσοχή στα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα επαγγελματικό όχημα ταξί. 

Ένα ταξί σε έναν πλακόστρωτο δρόμο
Πως θα ξεχωρίσει ένας πελάτης τα πειρατικά ταξί; 

Τι προβλήματα δημιουργούν τα πειρατικά ταξί στο κλάδο τον ταξί; 

Τα προβλήματα που δημιουργούν τα πειρατικά ταξί είναι πολλά τόσο για τους επαγγελματίες οδηγούς όσο και για τους ίδιους τους επιβάτες. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κύριος Κυλίλης, τα πειρατικά ταξί πλέον ξεπερνούν το 50%, γεγονός που αποδεικνύει ότι προτιμούνται πολύ συχνά από τους πολίτες. Είναι φθηνά, προσιτά και έτσι τους ξεγελούν ότι είναι και νόμιμα. Στην ουσία όμως είναι απλοί οδηγοί, με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο, το οποίο δηλώνουν στο internet ως επαγγελματικό. 

Οι ταξιτζήδες δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα πειρατικά ταξί στις τιμές, με αποτέλεσμα να χάνουν πολλούς πελάτες. Όμως, αυτό που δεν σκέφτονται οι επιβάτες κλεινοντας ένα πειρατικό ταξί είναι η ασφάλεια. Δεν σκέφτονται ότι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα δεν τους προστατεύει κανείς. Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, κάθε χρόνο πληρώνουν περίπου 1000 ευρώ, για να προσφέρουν ασφάλεια σε όσα άτομα μεταφέρουν. Κύρια αρμοδιότητα τους είναι να μεταφέρουν με προσοχή το πελάτη στο προορισμό του και δεν έχουν ως σκοπό μόνο το κέρδος όπως οι πειρατικοί οδηγοί. 

Τι ποινές θα επιβληθούν στους παραβάτες; 

Στο τέλος της συνέντευξης που έδωσε ο κύριος Κυλίλης στην εκπομπή “Alpha Καλημέρα”, αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει ένα καινούριο νομοσχέδιο ειδικά διαμορφωμένο για να τιμωρήσει τα πειρατικά ταξί και τους πελάτες τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “Το φαινόμενο αυτό είναι ίδιο με την πορνεία που καταγγέλεται και ο πελάτης. Θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μόλις πάει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή και για αυτό καλώ τους αρχηγούς να το ψηφίσουν άμεσα.”

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.