Taxi & Driver
ταξί
Το χάσαμε το ταξί πατριώτη;

Στη Ρόδο το Πανελλήνιο Συνέδριο των ταξιτζήδων

Στην Ρόδο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, το συνέδριο των οδηγών ταξί, όπου πάνω από 100 άτομα από όλη την Ελλάδα, θα αφιχθούν στο νησί για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου.

Αυτό δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θεοδόσης Καστανίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, παρά τα έκτακτα περιστατικά –όπως η κατάρρευση της Thomas Cook- που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά:

«Από την αρχή της φετινής σεζόν, τον Ιούνιο, ξεκινήσαμε άσχημα. Ωστόσο, στην πορεία, από τον Ιούλιο μέχρι και τώρα –παρά τα προβλήματα- η σεζόν πήγε καλά. Οι προσπάθειες της διοίκησης έχουν αποδώσει προσπαθώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η παρα-συγκοινωνία με πολλούς παράνομους, οι οποίοι είναι διαφόρων εθνικοτήτων, νοικιάζουν αυτοκίνητα και μεταφέρουν πελάτες χωρίς να έχουν ούτε νόμιμες άδειες, ούτε ασφάλεια, ούτε εκδίδουν νόμιμες αποδείξεις κ.λπ. Η διοίκησή μας, με την αρωγή της αστυνομίας και της τροχαίας, σε ελέγχους που διενήργησαν, κατάσχεσαν πάνω από 25 πινακίδες παρανόμων, έχουν κόψει πάρα πολλά πρόστιμα (συνήθως άνω των 800 ευρώ το καθένα). Εμείς, είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία για φέτος και ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες κινήσεις.

Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, όπου εκθέσαμε τα προβλήματά μας. Επιπλέον, ζητήσαμε να ξεκινήσουν μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων ώστε τα μέλη του Συνδέσμου μας, να μπορούν να μάθουν ξένες γλώσσες, καλύτερη οδική συμπεριφορά, να εκπαιδευτούν σε θέματα ιστορίας του νησιού κ.λπ. Κι εδώ θέλω να σημειώσω ότι τα καλύτερα σχόλια στο διαδίκτυο και στην πλατφόρμα του ‘tripadvisor’ τα συγκεντρώνουν τα ταξί της Ρόδου. Κάποιοι, προσπαθούν να βγάζουν προς τα έξω μια κακή εικόνα του ταξί της Ρόδου, αλλά δεν είναι αλήθεια» τόνισε ο κ. Καστανίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Ισκάς μίλησε για το Πανελλήνιο Κλαδικό Συνέδριο των Ταξί: «Το συνέδριό μας, γίνεται κάθε τρία χρόνια στην Αθήνα. Φέτος, με την βοήθεια και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα γίνει στην Ρόδο για πρώτη φορά από 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 όπου θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα του κλάδου: η αναβάθμιση του ταξί, η παρα-συγκοινωνία, το μεταφορικό έργο, ο εκσυγχρονισμός μας, τα οικονομικά προβλήματα, τα πολυθέσια ταξί κ.λπ.» .
Επιπλέον, ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι το ταξί θα γίνει πλέον ‘πολυθέσιο’.
«Η ομοσπονδία μας, πήρε πλέον απόφαση να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς, να γίνουν τα ταξί ‘πολυθέσια’ –από 5 έως 9 θέσεις. Αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς, γιατί θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα μίνι-βαν που μας παίρνουν το μεταφορικό έργο. Αυτό θα μας ικανοποιήσει πάρα πολύ» όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, απηύθυνε έκκληση προς τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, να εξετάσει με προσοχή την κατάσταση όπως δημιουργείται με το κυκλοφοριακό και κυρίως, με την λειτουργία των τουριστικών λεωφορείων: «Σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις τα τουριστικά λεωφορεία σταμάτησαν να κυκλοφορούν μέσα στις πόλεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Ρόδο και κυρίως στο κέντρο και στην περιοχή του Λιμανιού, όπου σταθμεύουν μισή ή μία ώρα δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Εμείς θα απευθυνθούμε στον δήμαρχο, θα ζητήσουμε την παρέμβασή του, διότι ταλαιπωρούνται όλοι ενώ οι επιβάτες περιμένουν μέσα στην ζέστη και κάτω από τον ήλιο μέχρι να γεμίσουν τα λεωφορεία για να φύγουν. Είναι πλέον αφόρητη αυτή η κατάσταση…» είπε ο κ. Καστανίδης.