Taxi & Driver
Πιάτσα ταξί Απεργία στην Κύπρο
Διαγωνισμός του αεροδρομίου της Πράγας για τα ταξί που θα είναι υπεύθυνα για την μεταφορά των επιβατών.

Σηκώνουν τα χειρόφρενα τους οι οδηγοί ταξί στην Κύπρο στις 28 Ιουνίου

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί στην Κύπρο λόγω της πανδημίας και με το σύνθημα “μας παράτησαν”, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία. 

Στις 28 Ιουνίου του 2021, από τις 07.00 το πρωί, οι σύλλογοι και οι ενώσεις των επιχειρηματιών ταξί θα διαδηλώσουν. Στόχος να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους προς την πολιτεία και να κερδίσουν καλύτερα μέτρα που θα τους εξασφαλίσουν μία ποιοτικότερη εργασία. 

Αν θέλεις να μάθεις λεπτομέρειες για τους λόγους που γίνεται η κινητοποίηση των ταξί συνέχισε να διαβάζεις. 

Γιατί αποφάσισαν οι οδηγοί να απεργήσουν; 

Όπως δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα” του Alpha, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματικών Αστικών Ταξί, ο κύριος Παναγιώτης Κυλίλης, οι ταξιτζήδες από την αρχή της πανδημίας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. 

Ειδικότερα, εξαιτίας της πανδημίας τα ταξί έχουν υποστεί πτώση του κύκλου εργασίας τους, σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 80-90%. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν υπήρχαν αρκετοί επιβάτες, ούτε τουρίστες, αφού όλος ο πλανήτης βρισκόταν σε “παύση”. Οι άνθρωποι δεν έβγαιναν από τα σπίτια τους και φοβόντουσαν να μετακινηθούν με ταξί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στο κλάδο μας. Ακόμα και σήμερα, που ο ιός λόγο καλοκαιριού φαίνεται να υποχωρεί δεν υπάρχουν πολλοί πελάτες. Οι τουρίστες δεν θα επισκεφθούν εύκολα ένα μέρος στο οποίο θα πρέπει να μπουν καραντίνα”. 

Απεργία ταξί
Γιατί αποφάσισαν οι οδηγοί να απεργήσουν;

Το αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης κατάστασης, όπως δήλωσε ο κύριος Βασίλης Γιώτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Αστικών ΤΑΞΊ Λευκωσίας, είναι πολλοί οδηγοί να εγκαταλείψουν την εργασία τους. Όσοι άφησαν τη δουλειά τους έχουν ως στόχος να αναζητήσουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες με μεγαλύτερες απολαβές. Επίσης, επεσήμανε το πρόβλημα της μεταβίβασης αδειών. Τόνισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί πάνω από έξι μήνες για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, αυτή η καθυστέρηση δημιουργεί ζήτημα με όσους θέλουν να αλλάξουν γρήγορα επάγγελμα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ποια ήταν η αφορμή για την απεργία; 

Αφορμή για να ξεκινήσουν την απεργία οι οδηγοί ταξί αποτέλεσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ταξί είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα του τουρισμού, ώστε να μπορούν να λάβουν τα επιδόματα που δίνονταν. Ωστόσο, πλέον φημολογείται ότι η οικονομική στήριξη που είχαν, θα σταματήσει τέλος Ιουνίου, αφήνοντας τους οδηγούς “εκτεθειμένους”. 

Ποιο είναι το αίτημα των οδηγών ταξί; 

Οι οδηγοί ταξί ζητούν να επεκταθεί η οικονομική στήριξη που δέχονται ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν και να μην χρειαστεί να αναζητήσουν άλλες εργασίες. Ουσιαστικά, ζητούν την παράταση των επιδοτήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου. Χρειάζονται μία ξεκάθαρη στάση απέναντι τους από την πολιτεία, ώστε να γνωρίζουν πως θα κινηθούν. 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.