Taxi & Driver
ταξί Καλαμάτας
«Πόλεμος» μεταξύ Συνδέσμου Ταξί Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Πόλεμος» μεταξύ Συνδέσμου Ταξί Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ταξί Καλαμάτας κάνει λόγο για σκάνδαλο αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών που διενεργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε κάθε φορέα και εμπλεκόμενο πως ο εν λόγω διαγωνισμός είναι καθ’ όλα έγκυρος και πληροί όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε τους αρμόδιους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και προσωπικά την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.
Κάθε προσπάθεια ακύρωσης του διαγωνισμού αυτού, όπως πληροφορούμεθα ότι καταβάλλεται από κακοήθεις, θα είναι μεγάλο σκάνδαλο, καθώς θα είναι αναιτιολόγητη και θα εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το σωματείο μας επιφυλάσσεται για την προσφυγή του στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να προφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και τη διατήρηση της νομιμότητας.
Περιμένουμε με αγωνία την ομαλή διενέργεια του διαγωνισμού την προγραμματισμένη ημερομηνία και είμεθα δεκτικοί σε οιαδήποτε απάντηση και διευκρίνιση από τους αρμοδίους».

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε «ατυχές» το δημόσιο κάλεσμα του Συνδέσμου Ταξί Καλαμάτας, προβαίνοντας σε απάντηση με νέα επιστολή.

«Η Περιφερειακή Αρχή και τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τηρούν απαρέγκλιτα τη νομιμότητα με βασικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι την εξυπηρέτηση των συντεχνιακών συμφερόντων. Στο πλαίσιο αυτό, εντύπωση μας προκάλεσε η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ταξί Καλαμάτας, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης Μεσσηνίας, και αποτελεί πρόδηλη προσπάθεια παρέμβασης σε διαγωνιστική διαδικασία για την μεταφορά μαθητών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι επιχειρούμενες «απειλές» ή «προειδοποιήσεις» από συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και υποψήφιους αναδόχους προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, συμμετοχικής διαδικασίας και αθέμιτου ανταγωνισμού, κανόνων βασικών που συνθέτουν ένα διεθνή, ανοικτό, μειοδοτικό διαγωνισμό. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μία σαφή και οργανωμένη προσπάθεια «ελέγχου» του διαγωνισμού και χειραγώγησης των μελών της οικονομικής επιτροπής και της Περιφερειακής Αρχής, παραβιάζοντας παράλληλα κάθε έννοια διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, θυμίζοντας εποχές που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσουμε αμερόληπτα να εργαζόμαστε σκληρά για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την τήρηση της νομιμότητας, αγνοώντας παντελώς συντεχνιακά συμφέροντα κα αλλότριους σκοπούς, που αναμφίβολα εξυπηρετούν τέτοιες ανακοινώσεις, οι οποίες δημοσιεύονται κατά την χρονική στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός. Η ωμή παρέμβασή τους στην εσωτερική λειτουργία ενός αυτοτελούς θεσμικού φορέα είναι απαράδεκτη. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πρότυπο σεβασμού αυτού του βασικότατου κανόνα δημοκρατικής λειτουργίας και δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει παρεμβάσεις και υποδείξεις στο έργο της, ούτε να αξιολογείται «κατά το δοκούν» η ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών της.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα κατά το παρελθόν με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, τα οποία ακόμα και σήμερα η Περιφερειακή αρχή προσπαθεί να επιλύσει. Το δεδομένο αυτό θα πρέπει να το συνυπολογίζει το Δ.Σ. του Συνδέσμου κατά τη λήψη αποφάσεων, οι οποίες πιθανών να μην υπερασπίζονται με ορθό τρόπο τα συμφέροντα των μελών τους. Τους καλούμε άμεσα να ανασκευάσουν το «ατυχές» δημόσιο κάλεσμά τους, γιατί εκθέτει το σωματείο τους ανεπανόρθωτα στη συνείδηση των πολιτών».


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.