Taxi & Driver
Λυμπερόπουλος ταξί
Λυμπερόπουλος: Επιβάλουν τους νόμους της ζούγκλας στα ταξί

Λυμπερόπουλος: Επιβάλουν τους νόμους της ζούγκλας στα ταξί

Για προσπάθεια επιβολής των «νόμων της ζούγκλας» και «ανήθικες επιθέσεις» στον κλάδο των αυτοκινητιστών κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, με αφορμή το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι:

«Σε συνέχεια των ανήθικων επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών προκειμένου να βαφτιστεί καινοτομία μία διαδικτυακή εφαρμογή αυθαίρετου υπολογισμού κομίστρου και αξιολόγησης υπηρεσιών, θέτω το ακόλουθο θεμελιώδες ερώτημα:

Πώς είναι δυνατόν η αξιολόγηση των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και κατ’ επέκταση και όλων των ανοικτών προς το κοινό υπηρεσιών, να γίνεται μέσα από εφαρμογές που έχουν φτιαχτεί με ιδιωτικά κριτήρια; Αν ισχύει αυτό, τότε οι κανονισμοί λειτουργίας (οι νόμοι ψηφισμένοι διαχρονικά από το Ελληνικό κοινοβούλιο) που διέπουν όλα τα επαγγέλματα παύουν να ισχύουν; Οι θεσμικοί φορείς που έχουν συσταθεί και οι κρατικές υπηρεσίες κατάθεσης παραπόνων ή/και καταγγελιών δεν αποτελούν τα σημεία προστασίας των καταναλωτών και κατ’ επέκταση βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών;

Μου κάνει εντύπωση που μέλη του κοινοβουλίου, αγκαλιάζουν τη δήθεν βαθμολόγηση/αξιολόγηση (rating) ως τη δικλείδα ασφαλείας της κοινωνίας ή περισσότερο την εξέλιξη του εν λόγω επαγγελματικού κλάδου που λειτουργεί ήδη(!) με πολύ αυστηρούς κανόνες μεταφοράς πολιτών.

Ακόμη και αν αυτό έχει την οποιαδήποτε ουσία αξιολόγησης ενός επαγγελματία, γνωρίζουμε πολύ καλά πως το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ψεύτικους λογαριασμούς που μπορούν να κατευθύνουν την κρίση προς τη μία κατεύθυνση ή την άλλη, ακόμη και από τον ίδιο τον κατασκευαστή μίας εφαρμογής. Άρα ποια είναι η θεσμική αξιοπιστία σε όλο αυτό; Συνεπώς μιλούμε για μία αυθαίρετη διαδικασία που θα μπορούσε να στιγματίσει και να αφαιρέσει το δικαίωμα της εργασίας πέρα από κάθε νόμο του κράτους, προς όφελος ανταγωνιστικών συμφερόντων άλλων οδηγών ή των καρτέλ που θέλουν να ακυρώσουν ομαδικά τους πάντες και τα πάντα.

Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να βάλουν τη δική τους «τάξη» στην αγορά των αυτοκινητιστών μέσω διαδικτυακού rating, να μας απαντήσουν αν επιθυμούν την κατάργηση των προβλεπόμενων νόμων του κράτους και την αντικατάστασή τους από τους νόμους της ζούγκλας και της ιδιοτέλειας. Ο κλάδος των αυτοκινητιστών συμμετέχει ενεργά με προτάσεις στο επερχόμενο νομοσχέδιο – εκτός των άλλων – και για την περαιτέρω βελτίωση και αυστηρό έλεγχο των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ως κλάδος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, εξελισσόμαστε και αναπτυσσόμαστε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον έχοντας ως γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, ανταγωνιστικών και με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που διέρχεται η πατρίδα μας. Είμαστε ενεργό μέρος της κοινωνίας με δεκάδες χιλιάδες μέλη και ζούμε τις οικογένειές μας με καθημερινό αγώνα. Συνεισφέρουμε στο ΑΕΠ της πατρίδας μας και δημιουργούμε θέσεις εργασίες με τιμιότητα και πατριωτισμό. Είμαστε παρόντες με δράσεις αλληλεγγύης και καθημερινής συνεισφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιστούμε το κοινό καλό και θα αντιδράσουμε στην παραπληροφόρηση και την κατάργηση των νόμων.

Θυμίζω πως είμαστε πάντα ανοικτοί στον εποικοδομητικό διάλογο. Ζητούμε τη συνεννόηση. Αυτή που κάποιοι επιμελώς αποφεύγουν», καταλήγει ο κ. Λυμπερόπουλος.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.