Taxi & Driver
Υβριδικά ταξί
Υβριδικά ταξί

Γιατί συμφέρει το υβριδικό ταξί τους οδηγους;

Οι βελτιωμένες επιδόσεις των υβριδικών οχημάτων , συμβάλλουν αξιοποίηση τους, ως ταξί. Αυτή η επιλογή συμφέρει πολύ τους επαγγελματίες οδηγούς, τόσο οικονομικούς λόγους όσο και πρακτικούς.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων μπορούν και συνδυάζουν την άνεση και την οικονομία, με την οικολογία και την τεχνολογία.

Έτσι, κύριοι λόγοι για τους οποίους οι επαγγελματίες πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την χρήση ενός υβριδικού οχήματος είναι 3:

  • Περιβάλλον
  • Οικονομία
  • Τεχνολογία

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα υβριδικά ταξί, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Περιβάλλον

Ο κύριος λόγος για τον οποίο αξίζει ένας οδηγός να αντικαταστήσει το συμβατικό του ταξί, με ένα υβριδικό σχετίζεται με περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Το περιβάλλον χρειάζεται την συνεισφορά όλων, ενώ σίγουρα πολλοί επιβάτες θα εκτιμήσουν μία οικολογικότερη επιλογή μετακίνησης.

Μείωση καυσίμου και διοξιδίου

Συγκεκριμένα, το υβριδικό ταξί ελαχιστοποιεί την κατανάλωση βενζίνης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλούς ρύπους σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Το διοξίδιου του άνθρακα είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής, με τις χώρες να λαμβάνουν συνεχώς μέτρα περιορισμού της κλιματικής αλλαγής που ενισχύεται από τον τομέα των Μεταφορών.

Αθόρυβα

Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο τα υβριδικά ταξί απωφελούν το περιβάλλον είναι λόγω θορύβου.

Η τεχνολογία με την οποία έχουν κατασκευαστεί δεν τους επιτρέπουν να κάνουν θόρυβο, συμβάλλοντος στη μείωση της ηχορύπανσης στην πόλη.

Ελαφριά Υλικά κατασκευής

Ακόμη ένας περιβαλλοντικός λόγος για τον οποίο αξίζει ένας οδηγός να αγοράσει ένα υβριδικό ταξί, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτού του είδους τα οχήματα κατασκευάζονται από ελαφριά υλικά.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερη ενέργεια για να κινηθούν.

Μάλιστα, με τον κινητήρας τους να είναι ελαφρύτερος και πιο μικρός συγκριτικά με τα ηλεκτρικά οχήματα, εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια.

οικολογική ηλεκτρική μινιατούρα αυτοκινήτου με άσπρο background και ντυμένο με πράσινο φύλλωμα
Οικονομικότερες μετακινήσεις

Επαναφόρτηση μπαταρίας μέσω της πέδησης

Για την επαναφόρτηση ενός υβριδικού ταξί, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να πατήση το πεντάλ του φρένου.

Δηλαδή, όσο ο επαγγελαμτίας οδηγός φρενάρει η μπαταρία φορτίζει, καθώς υπάρχει ένας εσωτερικός μηχανισμός που αποθηκεύει και απελευθερώνει την ενέργεια για να φορτίσει την μπαταρία.

Οικονομία

Η οικονομία και η εξοικονόμηση χρημάτων είναι άλλος ένας παράγοντας που απασχολεί τους επαγγελαμτίες οδηγούς ταξί.

Ωστόσο, ένα υβριδικό ταξί μπορεί να τους προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

  • Εξοικονόμηση καυσίμου
  • Μηδενικά Τέλη Κυκλογορίας
  • Λιγοστά έξοδα σε Service

Εξοικονόμηση καυσίμου

Τα υβριδικά αυτοκίνητα επιτρέπουν στον οδηγό να κάνει χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, αντί της βενζίνης ή του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, μόνο όταν αδειάσει η μπαταρία τους, θα ξεκινήσει η λειτουργία του, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Ενώ, στις μικρές ταχύτητες και όταν η μπαταρία δεν έχει τελειώσει, χρησιμοποιείται μόνο ο ηλεκτροκινητήρας.

Ως αποτέλεσμα, μειώνεται σημαντικά το κόστος που απαιτείται να δώσει ο ιδιοκτήτης στα καύσιμα για την κάθε διαδρομή.

Υβριδικά
Υβριδικά ταξί

Τέλη Κυκλογορίας

Οι επαγγελαμτίες οδηγοί των υβριδικών ταξί, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα Τέλη Κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, καθώς λόγω της οικολογικής τους χρήσης, έχουν μηδενικό φόρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Follow Green, τα υβριδικά αυτοκίνητα έως και 1.549 κ.εκ. απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Service

Τα υβριδικά αυτοκίνητα όπως ακριβώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά, δεν απαιτούν πολλά χρήματα για την συντήρησή τους, όπως χρειάζονται τα συμβατικά ταξί.

Παραδείγματος χάριν, τα υβριδικά ταξλι λόγω των λιγότερων καύσεων που κάνουν δεν χρειάζονται συχνές αλλαγές στα λάδια, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά βενζινοκίνητα.

Σε γενικές γραμμές, τα υβριδικά αυτοκίνητα καταπονούνται λιγότερο σε σχέση με τα συμβατικά, για αυτό και απαιτούν λιγότερες επισκέψεις στο συνεργείο.

Ακόμη, η τακτική συντήρηση των υβριδικών ταξί κοστίζει λιγότερα χρήματα στους ιδιοκτήτες.

Μείωση κόστους κτήσης

Λόγω της Πράσινης Συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, μέσω της μείωσης του διοξιδίου στις μεταφορές, η τιμή κτήσης των υβριδικών ταξί έχει ελαττωθεί.

Οι επιδοτήσεις που δίνονται από το κράτος για την απόκτηση ενός υβριδικού ή αμιγώς ηλεκτρικού ταξί, μέσω του Προγράμματος Κινουμαι Ηλεκτρικά, είναι μεγάλες και τις περισσότερες φορές συμφέρουν τους επαγγελματίες.

Υβριδικά οχήματα
Μείωση κόστους κτήσης υβριδικών οχημάτων

Τεχνολογία

Τα περισσότερα υβριδικά οχήματα είναι εξοπλισμένα με περισσότερες τεχνολογίες συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις των οχημάτων.

Επιλέγοντας, λοιπόν, ένας ταξιτζής ένα υβριδικό ταξί πετυχαίνει μία άνετη και απολαυστική διαδρομή, από την οποία δεν θα του λείπει τίποτα.

Είναι αξιόπιστα

Τα υβριδικά ταξί αποτελούν το μέλλον των μεταφορών, καθώς είναι πολύ αξιόπιστα και οικονομικά.

Είναι αυτοκίνητα σχεδιασμένα για να αντέχουν περισσότερο, να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και να είναι εξαιρετικά ασφαλή.

Μάλιστα, για αυτό το λόγο, όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται σε αυτή την τεχνολογία, εξοπλίζοντας με αυτή τη δυνατότητα ακόμα και πιο παλιά τους μοντέλα.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.