Taxi & Driver

Beat: Ηλεκτρικά οχήματα με 9.750 ευρώ για τους συνεργάτες της

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Beat, φαίνεται ότι δραστηριοποιείται ενεργά για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την συμμόρφωση με την “Πράσινη Συμφωνία”. Στόχος της beat είναι μέχρι το 2025 να έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ηλεκτρικά οχήματα ταξί, ώστε να συμβάλλει στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παράγεται από το τομέα της μεταφοράς. 

Συνεργαζόμενοι με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Beat προσφέρει στους συνεργάτες της, εκπτώσεις στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος. Συγκεκριμένα, ένας οδηγός μπορεί να μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση με 9.750 ευρώ έως και 20.000 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο που επιθυμεί να αποκτήσει.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα προνόμια που παρέχει η Beat στους οδηγούς ταξί, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

1000 οδηγοί της Beat λαμβάνουν εκπτώσεις στα ηλεκτρικά οχήματα

Η εταιρεία της Beat κατάφερε να “κλείσει συμφωνία” με τις εταιρίες Mercedes, Citroen, Peugeot, Skoda και Protergia. Με αυτό το τρόπο η εταιρεία πέτυχε για 1000 οδηγούς εκπτώσεις σε συγκεκριμένα ηλεκτρικά μοντέλα. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορέσουν να απαντηθούν από τους οδηγούς από  9.750 ευρώ έως και 20.000 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο που επιθυμούν. Μάλιστα, σε αυτά τα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά οφέλη από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρονικά”, μέσω του οποίου η τιμή του οχήματος θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. 

Όπως ανέφερε ο Public Affairs Manager της Beat κύριος Νίκος Λυσιγάκης, η εταιρεία διάλεξε τα μοντέλα που μπορούν να επιλέξουν οι οδηγοί, με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Οι προνομιακές εκπτώσεις αφορούν αυτοκίνητα που μπορούν να ικανοποιήσουν τους επαγγελματίες οδηγούς των ταξί. 

Δημιουργία της ομάδας ΒΕΑΤ EV experts

Για να εμπιστευτούν οι οδηγοί τα ηλεκτρικά οχήματα, η Beat δημιούργησε την ομάδα “ ΒΕΑΤ EV experts”. Στόχος αυτής της ομάδας είναι να βοηθήσει τους ταξιτζήδες να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Οι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν στους ειδικούς για να ενημερωθούν με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επένδυση τους σε οχήματα μηδενικών ρύπων. 

100 πρώτοι συνεργάτες κερδίζουν πλήρη κάλυψη του οχήματος 

Μάλιστα, οι 100 πρώτοι συνεργάτες ταξί της Beat, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, η εταιρεία θα τους καλύψει όλο το κόστος αγοράς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Παράλληλα, η Beat θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων για την εγκατάσταση και την μελέτη των φορτιστών. Συνολικά, η FREE NOW, κοινοπραξία των BMW Group και Daimler AG για τις αστικές μεταφορές μέρος της οποίας είναι και η BEAT, θα προχωρήσει σε  επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ. Οι συγκεκριμένες χορηγίες θα επεκταθούν, στο διάστημα των 5 χρόνων, σε ολόκληρη την Ευρώπη με στόχο να δοθούν κίνητρα στους οδηγούς. 

Έμπρακτη βοήθεια στους οδηγούς από την Beat και τη Free Now

Σκοπός των δύο εταιρειών είναι η δημιουργία μιας στρατηγικής επιλογής, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών στις μεγάλες πόλεις. Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μέσω της μετάβασης σε βιώσιμους τρόπους μετακίνησης είναι η βασικοί στόχοι των επιχειρήσεων. Όπως αναφέρει και η Γενική Διευθύντρια της ΒΕΑΤ Άσπα Τοπαλίδου, “στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους οδηγούς και καλούμε και άλλες επιχειρήσεις να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια. Ο περιορισμός της Κλιματικής Αλλαγής θα γίνει με την βοήθεια όλων, ενώ τα προγράμματα χρηματοδότησης των επαγγελματιών θα βοηθήσουν τους οδηγούς να οδηγηθούν προς αυτή την κατεύθυνση”.  

Αυξημένη ζήτηση λόγω της πανδημίας 

Με την έναρξη της πανδημίας η ζήτηση των ταξί αυξήθηκε εκθετικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα μεγάλων αναμονών. Τους καλοκαιρινούς μήνες, με την λήξη δηλαδή της πανδημίας, οι πολίτες θεωρούν πιο ασφαλή το ταξί σε σχέση με τα ΜΜΜ και για αυτό το προτιμούν. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Beat, η ζήτηση για ταξί στην πλατφόρμα της είχε αυξηθεί πάνω από 30% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. 

Από τον Ιούνιο έως και σήμερα η εταιρεία έχει καταγράψει 34 ρεκόρ διαδρομών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Παράλληλα, οι διαδρομές της Beat σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019 έχουν αυξηθεί κατά 43%, ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες κατά 19%. Για να μπορέσει η εταιρεία να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, προχώρησε στην χρηματική επιβράβευση των οδηγών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, ειδικά τις ώρες αιχμής. Ο κύριος Λυσιγάκης τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τις ψηφιακές πλατφόρμες. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.