Taxi & Driver
Αριστοτέλης
«Αριστοτέλης» Μ. Ε.Π.Ε. Υπηρεσίες Ταξί: Εκτέλεση μαθητικών δρομολογίων

«Αριστοτέλης» Μ. Ε.Π.Ε. Υπηρεσίες Ταξί: Εκτέλεση μαθητικών δρομολογίων

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών αναφορικά με την μεταφορά μαθητών, που προέκυψαν πριν 4 μήνες και αναδύθηκαν με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Συμμετείχαν, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, υπηρεσιακοί παράγοντες  και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων μεταφορέων. Την εταιρεία υπηρεσιών ταξί «Αριστοτέλης» Μ. Ε.Π.Ε. εκπροσώπησε ο κ. Νικόλαος Λουκόπουλος ο οποίος υπέγραψε και το παρακάτω δελτίο τύπου για τις θέσεις της εταιρίας ταξί και τα αποτελέσματα της συνάντησης:

«Οι προαναφερόμενες δυσλειτουργίες ήταν η αιτία της έως τώρα δικής μας (του συνόλου σχεδόν των Ταξί της Ηλείας) αποχής προσφοράς μεταφορικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των σχολείων και την συνακόλουθη καθημερινή ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και διδακτικού προσωπικού.

Κύριο θέμα που απασχόλησε την σύσκεψη ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων μας. Επιθυμούμε στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας Ηλείους ότι: Όλη την προηγούμενη σχολική χρονιά (Σεπτέμβριος 2017-Ιούνιος 2018) η μεταφορά μαθητών με τα Ταξί πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα, χάριν της δικής μας ευαισθησίας ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ απέναντι στο δικαίωμα για μόρφωση όλων των παιδιών της Ηλείας, ειδικότερα δε των παιδιών με ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, τα οποία δεν είχαμε το δικαίωμα (όσο αντέχαμε) να τ΄ αφήσουμε σπίτι τους.

Για δέκα μήνες λοιπόν (Σεπτέμβριος 2017-Ιούνιος 2018) εκτελέσαμε την μεταφορά μαθητών χωρίς να πάρουμε ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ αν και ο νόμος ορίζει ότι κάθε μήνα πρέπει να καταβάλλεται (από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας εν προκειμένω) η, μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προκύπτουσα αμοιβή μας. Καθίσταται προφανές ότι για να συμβεί αυτό, επωμιστήκαμε το δυσβάστακτο λειτουργικό κόστος των οχημάτων μας, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που μαστίζει την αγορά τα τελευταία πενήντα χρόνια. Μόνον ο ΘΕΟΣ και η ψυχή μας ξέρουν πως τα καταφέραμε. Δέον να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά είχαν πιστωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στον λογαριασμό της Περιφέρειας… από τον Οκτώβριο του 2017!

Και φτάνουμε στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, αρχές Σεπτεμβρίου. Με το 97% των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ να είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ! Κι όπως ήταν φυσικό, δηλώσαμε αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων.

Τούτων δοθέντων, κατά την προχθεσινή σύσκεψη, εξετάσαμε με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για ακόμη μια φορά το ζήτημα. Υστέρα δε από ανταλλαγή απόψεων και εκτίμηση της κατάστασης συμφωνήσαμε ότι:

1. Όσα περσινά απλήρωτα τιμολόγια (που έχουν εκδοθεί από εμάς) δεν έχουν γραφειοκρατικά προβλήματα, θα εξοφληθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό (άνω του 60%) εντός δεκαπέντε ημερών.

2. Όλα τα υπόλοιπα (προβληματικά ή μη) θα εξοφληθούν έως το τέλος Νοεμβρίου

Περαιτέρω: Επισημάναμε στον κ. Αντ/ρχη ότι αν δεν υλοποιηθεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα, η μεταφορά ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ, διότι ως επαγγελματίες έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο. Συμφωνήσαμε επίσης ότι θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα και εφεξής, οι αμοιβές μας να καταβάλλονται εντός του πλαισίου που ορίζει ο νόμος.

Ενημερώνουμε λοιπόν την σχολική κοινότητα αλλά και τους συμπολίτες μας Ηλείους ότι ύστερα απ΄ τα ανωτέρω αλλά και την ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ του κ. Αντ/ρχη (τοπικός τύπος 22/9), ξεκινήσαμε την μεταφορά μαθητών από την Δευτέρα 24-9-2018. 

ΟΨΟΜΕΘΑ.

Για την «Αριστοτέλης» Μ. Ε.Π.Ε.

Νικόλαος Ανδρ. Λουκόπουλος»


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.