Taxi & Driver
ηλεκτροκίνηση
Χάλκη: Το πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί της χώρας

Χάλκη: Το πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί της χώρας

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν προσπάθειες ένταξης αυτού του τρόπου μετακίνησης στην καθημερινότητα των πολιτών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η Ελλάδα, με την βοήθεια μεγάλων εταιρειών και ομίλων, προσπαθεί να δημιουργήσει το πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί. Το νησί της Χάλκης θα γίνει πρότυπο προς μίμηση προς όλα τα κράτη-μέλη της Επιτροπής.  

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen προσέφεραν δωρεάν ηλεκτρικά οχήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου της Χάλκης. Παράλληλα, η εταιρεία υποσχέθηκε μειωμένες τιμές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε όσους κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την μετάβαση της Χάλκης στην ηλεκτροκίνηση, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.  

Ηλεκτροκίνητα οχήματα για Αστυνομία και Λιμενικό από την Citroen 

Η Citroen και ο Όμιλος Συγγελίδη, θέλησαν να βοηθήσουν την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δωρίζοντας ηλεκτρικά οχήματα σε δημόσιους φορείς του νησιού. Συγκεκριμένα, στο Λιμενικό και την Αστυνομία του Δήμου, η Citroen παραχώρησε το ΑΜΙ, το ë-C4 C-Cross, το ë-SpaceTourer και το ë-Jumpy. Πρόκειται για 4 ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία “ë-Comfort class” της Citroen, και συμβάλλουν στην μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων που παράγονται από τα αυτοκίνητα.  

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Philippe Narbeburu, Citroën Director of European Operations, φαίνεται ότι η εταιρεία και ο Όμιλος Συγγελίδη είναι εξαιρετικά υπερήφανοι που συμμετέχουν σε μία τόσο πρωτότυπη ενέργεια. “Ο στόλος των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του Δήμου, του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Ενεργειακής κοινότητας της Χάλκης. Με την προσφορά των ηλεκτρικών οχημάτων, η Citroen αντικαθιστά τα αυτοκίνητα συμβατικών κινητήρων που χρησιμοποιούνταν ως τώρα στο νησί”. 

Στόχος του ομίλου και της εταιρείας, όπως ανέφερε και ο κύριος Δημήτρης Καββούρης, Chief Operating Officer, της Citroen και του Ομίλου, είναι να δημιουργήσουν στο νησί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν στην μείωση του κλιματικού αποτυπώματος. Ως αποτέλεσμα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού θα μεταβούν σε βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Μάλιστα, με αυτό το τρόπο οι δύο εταιρείες, βοηθούν στην τήρηση της “Πράσινης Συμφωνίας” και στην τελειοποίηση του προγράμματος “GR-eco Islands”. 

Μειωμένες τιμές στα ηλεκτρικά οχήματα για τους κατοίκους του νησιού 

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen υποσχέθηκαν στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού, μειωμένες τιμές στα ηλεκτρικά οχήματα. Όπως αναφέρει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citroen, κύριος Vincent Cobée, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Χάλκη συμφωνεί απόλυτα με την ιδεολογία της εταιρείας. Στόχος της Citroen είναι να συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους με τον καλύτερο και οικολογικό τρόπο. 

Τόνισε ότι η εταιρεία υπόσχεται να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη στους ανθρώπους καθώς θεωρεί ότι είναι δικαίωμα όλων. Στη συνέχεια του λόγου του επεσήμανε ότι “Οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν σημαντική βελτίωση στη καθημερινότητα τους με λιγότερο θόρυβο, καλύτερη ποιότητα αέρα, ένα καθαρότερο περιβάλλον, σε συνδυασμό με χαμηλά κόστη χρήσης”. Όπως ανέφερε, είναι ένας τρόπος για την Citroen και τον Όμιλο Συγγελίδη να βοηθήσει την χώρα στην μετάβαση της προς μία βιώσιμη κινητικότητα. 

Ποιες εταιρείες συμμετέχουν στο πρόγραμμα πράσινης ενέργειας του νησιού; 

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος “GR-eco Islands”, στο οποίο συμμετέχει το νησί της Χάλκης, ανταποκρίθηκαν άμεσα πολλές εταιρείες, καθώς όλες έχουν ως στόχο, την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την Citroen και τον Όμιλο Συγγελίδη, οι εταιρείες που συνέβαλαν με το έργο τους σε αυτή την καινοτομία, είναι η ALD Automotive, η Akuo Energy Greece και η Omexom/Vinci Energies. Επίσης, συμμετείχε η επιχείρηση Παπαστράτος, η  ΔΕΗ και η VODAFONE

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.