Taxi & Driver
Επιγραφή ταξί / Καπελάκι για ταξί
Τι αγνοούν οι περισσότεροι άνθρωποι αλλά οι οδηγοί ταξί γνωρίζουν καλά;

Τι αγνοούν οι περισσότεροι άνθρωποι αλλά οι οδηγοί ταξί γνωρίζουν καλά;

Οι ταξιτζήδες είναι γνωστοί σε όλους ως τα άτομα με τις περισσότερες γνώσεις, καθώς “έχουν δει πολλά τα μάτια τους και έχουν ακούσει δεκάδες ιστορίες από τους επιβάτες”. Πάντα έχουν κάτι να πουν, ενώ είναι συνεχώς πρόθυμοι να “πιάσουν την κουβέντα” με τους πελάτες.

Με αφορμή, λοιπόν, την συμπεριφορά τους, η οποία φαίνεται ότι είναι ίδια σε όλες τις χώρες του κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μία έρευνα. Συγκεκριμένα, σε ένα online forum, επιβάτες και οδηγοί μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα ταξί. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πράγματα που γνωρίζουν οι ταξιτζήδες και οι περισσότεροι πελάτες αγνοούν, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Τι πράγματα γνωρίζουν οι ταξιτζήδες καλύτερα από όλους; 

Υπάρχουν μερικές πληροφορίες που είναι πολύ γνωστές στους οδηγούς ταξί, αλλά οι επιβάτες δεν γνωρίζουν. Είναι ορισμένες συμπεριφορές στις οποίες οι επαγγελματίες έχουν προσέξει ένα “μοτίβο επανάληψης”. 

Είναι η Παρασκευή η μέρα με την μεγαλύτερη κίνηση;  

Σύμφωνα με τον Mohammed A. Soussi, έναν οδηγό ταξί στο Los Angeles, οι “χειρότερες” ημέρες όσον αφορά την κίνηση είναι οι Δευτέρες. Σε αντίθεση με την ευρεία φήμη, ότι η Παρασκευές είναι οι μέρες που όλοι “βγαίνουν” στους δρόμους, φαίνεται ότι τελικά η Δευτέρα “κρατά τα ηνία”. Ως αρχή της νέας εβδομάδας, έχει παρατηρηθεί ότι αναγκάζει πολλούς οδηγούς να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο τους. 

Πολλά ταξί στους δρόμους
Είναι η Παρασκευή η μέρα με την μεγαλύτερη κίνηση;

Θέλουν οι πελάτες να φαίνονται φτωχοί; 

Βασιζόμενοι στις απόψεις της Simone Runyan, κανένας πελάτης δεν επιθυμεί να φαίνεται ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Όλοι θέλουν να δείχνουν στους οδηγούς ότι δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το πείραμα που έκανε η Runyan, η οποία ζήτησε από τους επιβάτες να κοστολογήσουν οι ίδιοι την διαδρομή και να της δώσουν ότι θέλουν. Δικαιολογία για να αποφασίσουν την τιμή απετέλεσε το χαλασμένο ταξίμετρο που διέθετε εκείνη την περίοδο. Το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι από τους πελάτες να πληρώσουν μεγαλύτερο ποσό από αυτό που χρειαζόταν. Στόχος να μην φανεί ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα. 

Συμφέρει να κλείνουμε ταξί που διαθέτει ταξίμετρο; 

Όπως ανέφερε ο Kandarp Joshi, στο Quora forum, ένας οδηγός τον συμβούλεψε να μην “κλείνει” ταξί που διαθέτει ταξίμετρο. Συγκεκριμένα, του είπε ότι όταν βρίσκεται σε μία περιοχή ή σε μία χώρα που δεν γνωρίζει, θα πρέπει να συμφωνεί πριν το κόστος της διαδρομής. Τόνισε ότι αν χρησιμοποιήσει το ταξίμετρο για την κοστολόγηση, είναι πολύ εύκολο για τον οδηγό να καταλάβει για έναν επιβάτη ότι δεν γνωρίζει την διαδρομή και να τον πάει από έναν πιο αργό δρόμο. Ως συνέπεια, είναι πολύ πιθανό να πληρώσει μεγαλύτερο κόμιστρο από αυτό που κανονικά πρέπει. 

το ταξίμετρο μέσα στο ταξί
Συμφέρει να κλείνουμε ταξί που διαθέτει ταξίμετρο;

Βοηθούν οι εταιρείες με τα ταξί με τα κλεμμένα αυτοκίνητα; 

Έχοντας ως δεδομένη την άποψη της Kathleen Fasanella, μιας οδηγού ταξί, οι εταιρείες μπορούν πολύ εύκολα να βοηθήσουν στην έρευνα ενός κλεμμένου οχήματος. Ειδικότερα, μπορεί πριν καλέσει ένας πελάτης την αστυνομία, να καλέσει έναν οδηγό ταξί. Προσφέροντας του μία προσφορά που τον συμφέρει, είναι εύκολο να βοηθήσει. Οι ταξιτζήδες είναι τα άτομα που γνωρίζουν χρήσιμες και λεπτομερείς περιγραφές όλων των δρόμων και παράδρομων σε όλες τις πόλεις. Οι οδηγοί έχουν επισκεφθεί περισσότερα μέρη σε σχέση με τους αστυνομικούς. Άρα σύμφωνα με την Fasanella είναι πολύ πιθανό ένας επαγγελματίας οδηγός να βρει γρηγορότερα το κλεμμένο αυτοκίνητο συγκριτικά με την αστυνομία. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.