Taxi & Driver
taxi, uber, war
Θ. Λυμπερόπουλος κατά Καϊλή για συνεργατική οικονομία και Uber

Θ. Λυμπερόπουλος κατά Καϊλή για συνεργατική οικονομία και Uber

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος σχολιάζει την ερώτηση της κας Καϊλή στην ΕΕ για την συνεργατική οικονομία και την Uber.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΑΤΑ, «Οι πολιτικοί απόγονοι του Ραγκούση τείνουν χέρι βοηθείας στην Uber. Η Εύα Καϊλή το τερμάτισε, ζητώντας Ενιαίο Ευρωπαϊκό Νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να δραστηριοποιηθούν ευκολότερα η Uber και η Airbnb».

Συγκεκριμένα, η κ. Καϊλή ανέφερε:

«Πόσο εύκολα μπορούμε να απαγορεύσουμε σε μια οικογένεια που επιθυμεί να βγάλει κάποιο επιπλέον εισόδημα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να νοικιάσει μέσω airbnb το σπίτι της σε ένα νησί που δεν θα κατοικήσει, διότι δεν έχει την δυνατότητα να πάει διακοπές; Ή σε έναν νέο που μπορεί να μεταφέρει κόσμο με τον αυτοκίνητό του για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών του».

Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να διατυπωθεί από κάποιο διευθυντικό στέλεχος της Uber, ωστόσο έγινε από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, σχολιάζει ο ΣΑΤΑ και ο κ. Λυμπερόπουλος και συνεχίζει: Η κ. Καϊλή ζητά από την Κομισιόν , Ενιαίο Ευρωπαϊκό Νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να δραστηριοποιηθούν ευκολότερα η Uber και η Airbnb κι αν δεν μπορεί να γίνει για όλη την Ε.Ε ας γίνει τουλάχιστον για τη Νότια Ευρώπη.

 

Η απάντηση της Επιτρόπου κας Bienkowska

«Η συνεργατική οικονομία εγείρει συχνά ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή των υφιστάμενων ενωσιακών νόμων καθώς αμβλύνει τις παγιωμένες διαφορές μεταξύ καταναλωτών και παρόχων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων ή επαγγελματικής και μη επαγγελματικής παροχής υπηρεσιών. Η Επιτροπή, για να εξασφαλίσει σαφήνεια ως προς τους εφαρμοστέους κανόνες, εξέδωσε, στις 2 Ιουνίου 2016, την ανακοίνωση με τίτλο «Ευρωπαϊκή ατζέντα για μια συνεργατική οικονομία» . Η Επιτροπή επέλεξε να μην υποβάλει νομοθετική πρόταση της ΕΕ σ’ αυτό το στάδιο, αλλά να παράσχει νομική καθοδήγηση και συστάσεις πολιτικής στα κράτη μέλη, τους φορείς της αγοράς και τους πολίτες, με στόχο να προωθήσει την ισόρροπη ανάπτυξη της συνεργατικής οικονομίας. Επειδή η συνεργατική οικονομία εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, η Επιτροπή ανήγγειλε ότι θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί την οικονομική ανάπτυξη και το μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον της εν λόγω οικονομίας. Με βάση τα αποτελέσματα της παρακολούθησης, η Επιτροπή θα αξιολογήσει την ενδεχόμενη ανάγκη για περαιτέρω ενέργειες».

Και τέλος, η απάντηση-ερώτηση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής:

Εμάς πάντως δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη οι απόψεις της κας Καϊλή. Συνηθίσαμε να τις ακούμε πότε από τον Γιάννη Ραγκούση (όταν ήταν πολιτικά ζωντανός) πότε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πότε από την Ντόρα Μπακογιάννη, πότε από τον Κωστή Χατζηδάκη και πότε από τα υπόλοιπα νεοφιλελεύθερα «μυαλά» με τα οποία στελεχώνονται τελευταία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και το ακροατήριο μειώνεται μέρα με τη μέρα. Άλλωστε πόσοι οπαδοί του πολυεθνικού φασισμού και της οικονομικής ολιγαρχίας απέμειναν σ’ αυτή τη ρημαγμένη χώρα;

 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.