Taxi & Driver

Ταξί: Το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς στην πανδημία

Ταξί: Το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς στην πανδημία

Το ταξί έχει αποτελέσει ένα από τα βασικότερα μέσα μεταφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους πολίτες να το διαλέγουν αντί για ΜΜΜ. Στην πανδημία, η Beat σημείωσε μία αύξηση στην ζήτηση, η οποία έφτασε το 30% συγκριτικά με το 2019. 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το 90% των οδηγών ταξί σε όλη την επικράτεια έχουν εμβολιαστεί. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι βασική προϋπόθεση για την σωστή λειτουργία των ταξί. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια των ταξί εν μέσω πανδημίας, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Τα ταξί στην πανδημία αποκατέστησαν τα ΜΜΕ 

Η πανδημία οδήγησε τους περισσότερους ανθρώπους να αποφεύγουν τον συνωστισμό που δημιουργείται στα ΜΜΜ. Ως αποτέλεσμα, πολλά άτομα αντί να επιλέξουν το τρένο για να πάνε στην εργασία τους ή για να ψωνίσουν, καλούν ένα ταξί. Ο κόσμος πιστεύει και με το δίκιο του ότι τα ταξί είναι πιο ασφαλή από τα ΜΜΜ για αυτό και τα προτιμά. 

Όπως αναφέρει και ο συγκοινωνιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ, κύριος Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου, “τα ταξί θεωρούνται στην Ελλάδα είναι απαραίτητα, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί ασθενείς, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, χρειάζονται ταξί για να μετακινηθούν. 

Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος δημοσίων υποθέσεων της Beat, κύριος Νίκος Λυσιγάκης, τα ταξί πρέπει να καλύπτουν τα κενά που δημιουργούν τα ΜΜΜ και όχι το ανάποδο. Δεν είναι δυνατόν τα ταξί να αποτελούν το βασικότερο μέσο μετακίνησης, για αυτό και δημιουργούνται προβλήματα μεγάλης αναμονής. 

Γυναίκα σηκώνει το χέρι της για να σταματήσει το ταξί
Τα ταξί στην πανδημία αποκατέστησαν τα ΜΜΕ 

Μέτρα προστασία των ταξί για την πανδημία 

Το ταξί είναι ένα από τα ασφαλή μέσα μεταφοράς καθώς σέβονται όλα τα μέτρα προστασία για την αντιμετώπισης της πανδημίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί, το 90% των οδηγών έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Επίσης, για να μπορέσουν οι οδηγοί να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, πρέπει να γίνεται χρήση της μάσκας καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής. Σε περίπτωση που ο πελάτης αρνείται να φορέσει τη μάσκα, ο οδηγός δεν τον εξυπηρετεί. Παράλληλα, ανάμεσα στα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα υπάρχει ένα προστατευτικό πλαστικό, το οποίο διαχωρίζει τους επιβάτες από τον οδηγό. 

Στην Ελλάδα τα ταξί σημειώνουν τα πιο φθηνά κόμιστρα 

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα φαίνεται ότι διαθέτει τα χαμηλότερα κόμιστρα, καθώς το ταξί θεωρείται ένα μέσο ανάγκης. Άλλες χώρες με χαμηλό κόστος διαδρομής είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Στις συγκεκριμένες χώρες γίνεται κατανοητό ότι το ταξί προτιμάται καθημερινά από πολλούς ανθρώπους, για αυτό και δεν διαθέτει υψηλό αντίτιμο. 

Πηγή: 

Exit mobile version