Taxi & Driver
παιδικό κάθισμα
Νέα υπηρεσία: Ταξί με παιδικό κάθισμα

Ταξί με παιδικό κάθισμα

Υψηλές υπηρεσίες μετακινήσεων για… μωρά προσφέρει τoν τελευταίο χρόνο η εταιρία «Ταξί με παιδικό κάθισμα», δίνοντας τη δυνατότητα σε νέες μητέρες να μετακινούνται με ασφάλεια και άνεση στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται, μάλιστα, για καινοτόμα υπηρεσία η οποία, αν και νεοσύστατη, βρίσκει ήδη μεγάλη ανταπόκριση. Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν για τους νέους γονείς, όταν χρειάζεται να μεταφέρουν μαζί τους ένα μωρό και τον απαραίτητο για αυτό εξοπλισμό. «Αντιλαμβανόμενοι το άγχος της μητέρας να μετακινεί το παιδί της με ασφάλεια, δημιουργήσαμε το πρώτο δίκτυο αποκλειστικά για παιδιά».

Είναι γνωστό πως η μετακίνηση στην πόλη για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα είναι ιδιαίτερα δύσκολη – όπως φυσικά και για τις μητέρες που μεταφέρουν μωρό, καθώς τα ΜΜΜ στην πλειονότητά τους δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε να τους εξυπηρετούν. Ανάλογη δυσκολία βέβαια υπάρχει και στους δρόμους, όπου οι παράνομες σταθμεύσεις σε πεζοδρόμια ολοένα και αυξάνονται και αναγκάζουν τους πολίτες να κάνουν κύκλους προκειμένου να βρουν ελεύθερη πρόσβαση. Σκοπός λοιπόν του «Ταξί με παιδικό κάθισμα» είναι να απαλλάξει τις μαμάδες από όλη αυτή την ταλαιπωρία και να τις μεταφέρει στον προορισμό τους με ασφάλεια.

Ποια όμως είναι η διαδικασία; Όπως εξηγεί ο κ. Πατσιουρίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας, «κατά την άφιξή μας στο σημείο παραλαβής ερχόμαστε σε επικοινωνία με τη μητέρα προκειμένου να την ενημερώσουμε για την άφιξή μας καθώς και να τη ρωτήσουμε εάν χρειάζεται βοήθεια για τη μεταφορά του καροτσιού ή τυχόν αποσκευών σε περίπτωση που ταξιδεύει. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και πάντα σε συνεννόηση, προσφέρουμε στο παιδί κάποιο παιχνιδάκι ή tablet για να δει κάποια κινούμενα σχέδια. Παράλληλα, παίζει ειδική μουσική για παιδιά ενώ δίνεται πάντα νερό ή κάποιο αναψυκτικό». Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιούνται στάσεις για θηλασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσιουρίδη, η εταιρeία έχει στην κατοχή της μια σειρά από παιδικά καθίσματα, τα οποία τοποθετούνται στα ταξί αφού πρώτα έχουν οι ίδιοι ενημερωθεί για το βάρος και την ηλικία του παιδιού.
Όπως σημειώνει, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής το καθισματάκι επιστρέφεται και καθαρίζεται – απολυμαίνεται με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, προκειμένου να είναι έτοιμο για την επόμενη διαδρομή.

Το κόστος του ραντεβού (σ.σ.: που περιλαμβάνει στην τιμή και το παιδικό κάθισμα) ανέρχεται στα 5 ευρώ ενώ η μετακίνηση με τα ταξί ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και υπολογίζεται βάσει ταξιμέτρου.

7 μήνες λειτουργίας

Η εταιρία «Ταξί με παιδικό κάθισμα» δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους τελευταίους επτά μήνες. Πρόκειται για οχήματα τα οποία εκτελούν αποκλειστικά δρομολόγια για μεταφορά μητέρων μαζί με τα παιδιά τους και γίνονται κατόπιν ραντεβού. Οι οδηγοί είναι ένστολοι.

Παράλληλα, παρέχονται δωρεάν τα εξής:

• Νερό και αναψυκτικά – προσφέρονται κρύα.
• Δεκτή η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας & PayPal.
• WiFi (hotspot) για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
• Φορτιστές κάθε τύπου κινητού τηλεφώνου.
• Προβολή ταινιών.
• Μουσική της προτίμησής του πελάτη.

Τρόποι επικοινωνίας:

Στα τηλέφωνα 2152157939, 694 474 7084 και στο facebook 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.