Taxi & Driver
ταξί
Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στα μέσα μεταφοράς

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στα μέσα μεταφοράς

Με βάση τις νεότερες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται ότι από σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου του 2021, αλλάζουν τα μέτρα που ισχύει για όλους τους μη εμβολιασμένους πολίτες και εργαζομένους.

Στόχος του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι να παρθούν μέτρα τα οποία θα μπορέσουν να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Η ασφάλεια της δημόσιας υγείας είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι να προσέχουν περισσότερο, αφού όσο πλησιάζει ο χειμώνας, ο ιός θα μπορεί να εξαπλωθεί με γρηγορότερο ρυθμό. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα καινούρια μέτρα που πάρθηκαν για τους εργαζομένους, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών; 

Οι εργαζόμενοι στο χώρο των μεταφορών θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά 2 διαγνωστικούς ελέγχους. Συγκεκριμένα, όσα άτομα από το προσωπικό δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να κάνουν είτε rapid test είτε μοριακό, τα οποία θα καλύπτουν με δικά τους έξοδα. Πλέον, το κράτος και οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να αναλαμβάνουν την ευθύνη της οικονομικής τους κάλυψης. 

Μάλιστα, οι έλεγχοι δεν θα μπορούν να γίνουν δωρεάν. Αντιθέτως, με βάση των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 (ΦΕΚ: Τεύχος B’ 4206/12.09.2021), οι υπάλληλοι θα πρέπει να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, την διεξαγωγή των ελέγχων έχουν αναλάβει τα φαρμακεία, οι κλινικές, οι ιδιωτικοί γιατροί και τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια,όπως ορίζονται στο Π.Δ. 84/2001 (Α’ 70).

Ποιες θα είναι οι ανώτερες τιμές του μοριακού και του rapid test;

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούν τους διαγνωστικούς ελέγχους θα μπορούν να χρεώνουν μόνοι τους τα test. Ωστόσο, για να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπερκοστολόγησης, το Υπουργείο έχει ορίσει ένα ανώτατο όριο στις τιμές με τις οποίες μπορούν να πωλούν τα test. 

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το μοριακό έλεγχο PCR το πιο υψηλό αντίτιμο παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανομένων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλωσίμων υλικών, είναι το ποσό των 40 ευρώ. Αντίστοιχα, η ανώτερη τιμή χρέωσης στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, ανέρχεται στα 20 ευρώ.Σχετικά με την διεξαγωγή των rapid test, η τιμή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κοστολόγηση περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα αναλώσιμα υλικά. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο όπως και στις ιστοσελίδες τους, όλες τις λεπτομέρειες της κοστολόγησης.

Ποια θα είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες; 

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα προστασίας του κορονοϊού θα πρέπει να υποστούν τις αντίστοιχες κυρώσεις. Δηλαδή, στη περίπτωση μη τήρησης των διαγνωστικών test είτε αφορά το PCR είτε το Rapid, οι αρμόδιοι φορείς θα επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Παρομοίως, όσες επιχειρήσεις κοστολογούν αυθαίρετα και δεν εφαρμόζουν το τιμοκατάλογο που ανακοίνωσε το Υπουργείο, θα λαμβάνουν πρόστιμο που θα φτάνει τα 1.000 ευρώ.  

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.