Deprecated: Το class-oembed.php είναι παρωχημένο από την έκδοση 5.3.0 και μετά! Χρησιμoποιήστε το wp-includes/class-wp-oembed.php αντ' αυτού. in /home/taxianddriver/public_html/wp-includes/functions.php on line 5401
Taxi & Driver

Τα 5 gadgets αυτοκινήτου που πρέπει να έχεις

Κάνε ένα γρήγορο update στο αμάξι σου με αυτά τα 5 καυτά gadgets! Ποια θα επιλέξεις;

Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα αξεσουάρ για το αυτοκίνητό σας. Εδώ επιλέξαμε κάποια που δεν έχουν να κάνουν με την βελτίωση της εμφάνισης ή των επιδόσεων, αλλά είναι πολύ χρηστικά, και η τιμή τους δεν είναι απαγορευτική.

Bluetooth: για να οδηγείς και να μιλάς νόμιμα

Το πρόστιμο για χρήση κινητού στην οδήγηση που προβλέπεται από τον ΚΟΚ είναι 100 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου θα συνοδεύεται και από την αφαίρεση του διπλώματος για 60 ημέρες. Ωστόσο, δεν είναι αυτό το σημαντικό. Το σημαντικό είναι ότι οδήγηση και κινητό τηλέφωνο είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα. Ποιος ο λόγος λοιπόν; 

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε Bluetooth αυτοκινήτου σε ένα μεγάλο εύρος τιμών και με μεγάλες δυνατότητες. Η τιμή τους ξεκινά από τα 10 ευρώ, όμως αξίζει να δώσετε κάτι παραπάνω για να είστε ευχαριστημένοι. Δώστε προσοχή στο ηχείο (να είναι δυνατό), στο σημείο τοποθέτησης, και στο να μπορεί να κάνει pairing με περισσότερες από δύο συσκευές. Όσο για το να υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής, θεωρούμε πως δεν είναι απαραίτητο, εφόσον υπάρχει θύρα USB στο αυτοκίνητο.

GPS Tracker: Για να το βρεις την κακιά στιγμή

Σε κανέναν δεν θέλουμε να συμβαίνει, όμως δυστυχώς τυχαίνει. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν στην περίπτωση κλοπής; Φυσικά, ένας καλός συναγερμός είναι αποτρεπτικός, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη gadget που μπορεί να αποβεί χρήσιμο για μετά την κλοπή. Ο λόγος για το GPS Tracker, το οποίο δίνει το στίγμα του αυτοκινήτου, και άρα δρώντας γρήγορα μπορείς να το ξαναβρείς…

Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά προϊόντα του είδους, σε ένα τεράστιο εύρος τιμών, από 5 έως 500 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι δυνατότητές τους ποικίλουν. Κάποια τοποθετούνται πάνω στην ECU, κάποια στέλνουν SMS στο κινητό σου, κάποια είναι εξαιρετικά εύκολα να βρεθούν και να αποσυνδεθούν. Η συμβουλή μας λοιπόν για το συγκεκριμένο αξεσουάρ, είναι να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο τεχνικό.

Για την παγωνιά: Ιδέες για να ζεσταθείτε

Αν είχαμε καλοκαίρι, στη θέση αυτή θα προτείναμε κάποιο φορητό ψυγείο αυτοκινήτου, όμως επειδή έξω κάνει παγωνιά, παρακάτω προτείνουμε 2-3 αξεσουάρ που θα σας ζεστάνουν… Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητο είναι παλιό και το καλοριφέρ σας δεν ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα τα τζάμια να θολώνουν, στην αγορά θα βρείτε φορητή συσκευή για αυτό το σκοπό! Ομοίως, στα χειμερινά gadget αυτοκινήτου θα βρείτε θερμαινόμενο κάλυμμα καθίσματος για να μην παγώνετε όταν μπαίνετε το πρωί, ωστόσο αυτό που προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι ένα φορητό battery booster. Αφενός γιατί λόγω παγωνιάς η μπαταρία –αν δεν είναι σε άριστη κατάσταση- δεν θα γυρίσει τη μίζα, αφετέρου γιατί αυτού του είδους το αξεσουάρ μπορεί να χρησιμεύσει και για άλλα πράγματα, όπως π.χ. να φορτίζει κινητό ή και laptop, ή αν χρησιμεύσει και ως φακός!

OBD Reader: Διάβασε το αυτοκίνητό σου!

Για εμάς ίσως να είναι και το σημαντικότερο αξεσουάρ αυτοκινήτου. Γιατί μπορεί ακόμα και τα σύγχρονα αυτοκίνητα να έχουν υπολογιστή ταξιδίου (trip computer), όμως τα δεδομένα που μπορείς να λάβεις απευθείας από την OBD μονάδα είναι αμέτρητα και πολύ περισσότερα! Καταρχήν να πούμε -για όσους δεν ξέρουν- η συσκευή αυτή κουμπώνει σε μια θύρα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια μεταδίδει όλες τις πληροφορίες του εγκεφάλου στο κινητό.

Μπορείς λοιπόν να έχεις σε real time στοιχεία για την κατανάλωση, την ταχύτητα, να βγάλεις μέσους όρους για αυτές, να μάθεις για τη ροπή και ισχύ, να βρεις βλάβες του αυτοκινήτου, να βγάλεις γραφικές παραστάσεις για το στυλ οδήγησής σου, να δεις την πίεση του λαδιού, την ακριβή ποσότητα καυσίμου (σε ml), την ταχύτητα ροής αέρα, την θερμοκρασία του κυκλώματος ψύξης και πολλά πολλά ακόμη! Στην αγορά υπάρχουν πολλές συσκευές και πρέπει να δείτε προσεκτικά από πριν τις δυνατότητες τις κάθε μίας, ωστόσο με 20 ευρώ θα βρείτε μία με πολλές δυνατότητες.

Αισθητήρες για πιο εύκολο παρκάρισμα

Ναι το ξέρουμε, τα περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα έρχονται με αισθητήρες παρκαρίσματος, και αν δεν έρχονται, τους κάνει δώρο ο dealer. Όμως εδώ δεν απευθυνόμαστε μόνο στους κατόχους καινούριων, αλλά και παλαιοτέρων. Θεωρούμε λοιπόν τους αισθητήρες παρκαρίσματος ένα αξεσουάρ που αξίζει να πληρώσεις, ακόμη και αν έχεις κάποιο «παλιό» αυτοκίνητο. Ωστόσο, να τονίσουμε πως χρειάζεται καλό ψάξιμο πριν την αγορά και προσοχή γιατί υπάρχουν σημαντικές διαφορές από σύστημα σε σύστημα. Πρώτα από όλα τσεκάρετε τον τρόπο τοποθέτησης, αν δηλαδή πρέπει να τρυπηθεί προφυλακτήρας και πόσο. Έπειτα την εμβέλειά του. Στη συνέχεια τον ήχο. Σε περίπτωση που επιλέξετε κάτι πιο ακριβό, με κάμερα, δώστε προσοχή στην ευκρίνεια το βράδυ. Ακόμη και εργοστασιακά συστήματα υστερούν σε αυτό τον τομέα.

Στην αγορά τα συστήματα ξεκινούν από τα 20 ευρώ. Εμείς θα συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε έναν εξειδικευμένο τεχνίτη, ώστε η τοποθέτηση να γίνει σωστά.

Πηγή: Autotriti


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.