Taxi & Driver

Συνάντηση των Ραδιοταξί Αττικής για τις εξελίξεις στον κλάδο

Συνάντηση των Ραδιοταξί Αττικής για τις εξελίξεις στον κλάδο

Συνάντηση μεταξύ των προέδρων των ραδιοταξί της Αττικής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου στα γραφεία του Ραδιοταξί Αστέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των ραδιοταξί, Ερμής, Ίκαρος, Απόλλων, Παρθενών, Ελλάς, Γλυφάδα, Ελευσίνα, Express, Ενότητα, Κόσμος και Αστέρας, ενώ το παρών έδωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ με τον πρόεδρο κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Σκέντζο και τον ταμία κ. Βασίλη Μαραγκάκη.

Βασικός σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η συζήτηση των εξελίξεων που αφορούν τον κλάδο, αλλά και η συνεννόηση των συμμετεχόντων για τη δημιουργία μιας κοινής γραμμής στις κινήσεις από εδώ και πέρα. Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε φυσικά η ψήφιση του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στα τέλη Μαρτίου που έφερε σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των ΕΔΧ οχημάτων. Βασικότερη εξέλιξη, βέβαια, την οποία προκάλεσε το νομοσχέδιο δεν είναι άλλη από την φυγή της Uber από την Ελλάδα, αφού μετά την ψήφισή του η εταιρεία που θεωρείται ένας από τους βασικότερους «εχθρούς» για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της στη χώρα.

Η διάρκειας περίπου 3 ωρών συνάντηση εξελίχθηκε ομαλά, με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ κ. Λυμπερόπουλο να τονίζει πως πρέπει οι αυτοκινητιστές να αφήσουν πίσω τους όσα κατά καιρούς τους έχουν χωρίσει είτε μεταξύ τους είτε με το Σωματείο και να συνεργαστούν για να σώσουν τον κλάδο από τους ιδιώτες, με τον πρόεδρο του ραδιοταξί Αστέρας να συμπληρώνει ότι «είναι η τελευταία ευκαιρία που μας δίνουν τα Υπουργεία. Πρέπει να συνεννοηθούμε για να σώσουμε το επάγγελμα».

Ο πρόεδρος του Ραδιοταξί Αστέρας σημείωσε πως το νομοσχέδιο είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνουν τα Υπουργεία στον κλάδο
Exit mobile version