Taxi & Driver
Skoda Superb
Skoda Superb: Δεν Skoda-φτει πουθενά!

Skoda Superb: Δεν Skoda-φτει πουθενά! (video)

Η καλύτερη πρόταση της Skoda για μέγιστη οδηγική απόλαυση, ασφάλεια, δύναμη, μοντέρνα σχεδίαση, τεχνολογία και πληρέστατο εξοπλισμό είναι εδώ. Το Superb είναι η απάντηση σε στις 6 ερωτήσεις του αυτοκινήτου.

Με μια εντελώς νέα γενιά υπερτροφοδοτούμενων, άμεσου ψεκασμού κινητήρων βασισμένων σε υπερσύγχρονη τεχνολογία MQB, το νέο Superb πιο ισχυρό, πιο δυναμικό και ωστόσο πιο οικονομικό. Οι τέσσερις κινητήρες (βενζίνης TSI και πετρελαίου TDI common rail), όλοι συμμορφούμενοι με τα πρότυπα εκπομπών EU6 και τα συμπαγή, ελαφρά συστήματα μετάδοσης κίνησης που αποδίδουν ισχύ μεταξύ 120 HP και 190 HP και διαθέτουν τεχνολογία stop-start και ανάκτηση ενέργειας πέδησης στον βασικό εξοπλισμό, δίνουν την πιο σύγχρονη απάντηση στην απαίτηση «οδική απόλαυση, οικονομία, καλές περιβαλλοντικές τιμές».

Καινοτόμα σχεδίαση

Η σχεδίαση του Superb είναι μια καινοτομία. Ακριβής, αυθεντική, δυναμική — η μπροστινή όψη του χαρακτηρίζεται από μια φαρδιά γρίλια ψυγείου και ένα κεντρικά τοποθετημένο λογότυπο, ένα καπό με δυναμικό περίγραμμα, καθώς επίσης προβολείς και μπροστινά φώτα ομίχλης αιχμηρά σαν λεπίδα.
Το αυξημένο μήκος του οχήματος, το μεγάλο μεταξόνιο, ο πιο μικρός μπροστινός πρόβολος, η κοντή οροφή με τραβηγμένο προς τα έξω πίσω παράθυρο και η ψηλή γραμμή tornado χαρίζουν μια σπορτίφ αίσθηση προσομοιάζοντας σε coupé.
Αιχμηρό, εκφραστικό και εξίσου εντυπωσιακό — το πίσω μέρος της ναυαρχίδας των μοντέλων της Skoda διαθέτει πιο φαρδιά πίσω φώτα LED και σαφή, εκφραστική διαμόρφωση. Περισσότερο πλάτος, περισσότερη παρουσία, περισσότερη σαφήνεια.

Μέγιστη άνεση για τους επιβάτες

Απόλυτη χαλάρωση για όλους τους επιβάτες, στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Το Superb είναι το πρώτο Skoda που διαθέτει Δυναμικό Έλεγχο Αμαξώματος (DCC) με επιλογή προφίλ οδήγησης. Το DCC παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να προσαρμόσει την οδική συμπεριφορά του οχήματος στις ατομικές του προτιμήσεις.

Μεγάλοι και χρηστικοί χώροι

Απολαύστε τον τεράστιο χώρο ποδιών στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του Superb, το οποίο, καθώς διακρίνεται για τον μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο στην κατηγορία του, επιτρέπει στους επιβάτες να πραγματοποιούν άνετες μετακινήσεις. Ο πίσω χώρος κεφαλιού (980mm) θέτει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.
Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, προσφέροντας 625 λίτρα – το ανώτατο στη μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων. Αναδιπλώνοντας προς τα κάτω τα πίσω καθίσματα αυξάνεται η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα εξαιρετικά 1.760 λίτρα.

Προηγμένη τεχνολογία, προηγμένη επικοινωνία

Συνδέστε το smartphone σας και η οθόνη του τηλεφώνου σας θα αντικατοπτριστεί στην οθόνη infotainment. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το tablet σας για να ελέγξετε επιλεγμένες λειτουργίες infotainment με τη νέα εφαρμογή Media Command.

Πρωτοποριακή τεχνολογία ασφάλειας

Το Superb με την τελευταία λέξη της έξυπνης τεχνολογίας προστασίας, υποστηρίζοντας τον οδηγό σε όλα τα είδη κυκλοφοριακών καταστάσεων, είτε χρειάζεται να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση, να παραμείνει εντός της λωρίδας κυκλοφορίας ή ακόμη και σε φρένο έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή επικείμενης σύγκρουσης.
Η γκάμα των λειτουργιών για χώρες της ΕΕ περιλαμβάνει Υποβοήθηση αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Front Assist), Ηλεκτρονικό Έλεγχο Ευστάθειας (ESC), το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, το ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού XDS+, εννέα αερόσακους, με αερόσακο γονάτων οδηγού, και την ηλεκτρονική παρακολούθηση πίεσης ελαστικών στον βασικό εξοπλισμό.
Το Škoda Superb διαθέτει πλέον μια ολόκληρη γκάμα νέων συστημάτων ασφαλείας, όπως Ανίχνευση τυφλού σημείου, Ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας, Υποβοήθηση λωρίδας κυκλοφορίας και Υποβοήθηση προστασίας επιβατών.

Δείτε ακόμα ένα συναρπαστικό video:


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.