Taxi & Driver
Οθόνη σινεμἀ διαθέτει το μοντέλο iX της εταιρείας BMW
Σινεμά με οθόνη Ultra HD για τα μελλοντικά μοντέλα της BMW

Σινεμά με οθόνη Ultra HD για τα μελλοντικά μοντέλα της BMW

Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων στις Η.Π.Α, η διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία της BMW παρουσίασε την νέα δυνατότητα σινεμά που θα προσφέρεται με τα μελλοντικά μοντέλα στους ιδιοκτήτες. 

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ταινίες και σειρές, σε μία οθόνη HD που θα ξεδιπλώνεται από την οροφή. To My Mode Theatre, όπως ονομάστηκε αυτή η υπηρεσία, θα συνδυάζεται με surround ήχο και 5G συνδεσιμότητα. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σινεμά της BMW συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης

Η οθόνη που θα ξεδιπλώνεται μπροστά στους επιβάτες, προσφέροντάς τους μία εμπειρία σινεμά, θα έχει διάσταση 31 ίντσες, με ανάλυση 8K. Η διάταξη της οθόνης θα είναι 32:09, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα ζουμαρίσματος. Ο θεατής θα μπορεί να ρυθμίσει το πλάτος της οθόνης στις ανάγκες του. 

Η εξαιρετική ανάλυση της οθόνης που αναφέραμε και προηγουμένως, των 8000*2000 pixels μπορεί να σαγηνεύσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Αναφερόμαστε για ένα σινεμά εν κινήσει, στο οποίο μπορούν οι επιβάτες να απολαύσουν μία ταινία σε ποιότητα ultra HD. 

Οθόνη σινεμά από το μοντέλο iX της BMW
Μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης

Ηχοσύστημα Bowers and Wilkins Diamond Surround 

Εκτός από την εκπληκτική ποιότητα της οθόνης, η BMW προσπάθησε να σχεδιάσει και ένα φανταστικό ηχοσύστημα. Όπως είναι λογικό μία προβολή HD μπορεί να συνδυαστεί μόνο με ένα αντίστοιχα ποιοτικό ηχητικό περιβάλλον. Το ηχοσύστημα λοιπόν “Bowers and Wilkins Diamond Surround” ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του κοινού, θα προσφέρει μία πολυδιάστατη εμπειρία ήχου. 

Επίσης, το ξεδίπλωμα της οθόνης από την οροφή του οχήματος, θα συνοδεύεται από την μουσική του διάσημου συνθέτη, Hans Zimmer ο οποίος έχει συνθέσει τους ήχους σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές. Η μελωδία θα σταματά μόλις η οθόνη φτάσει στην τελική της θέση. 

Αφής κουμπιά για την κλίση, διάταξη και τον ήχο της οθόνης 

Όπως συμβαίνει και στο σπίτι, έτσι και στην οθόνη της BMW, οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της οθόνης. Απώτερος στόχος είναι να εξυπηρετεί όλους τους επιβάτες, ώστε να απολαμβάνουν μία ξεκούραστη θέαση. Έτσι, εξασφαλίζεται η μέγιστη άνεση σε όλους ανεξαιρέτως του καθίσματος που κάθονται. 

Μάλιστα, τα πεδία αφής για την προσαρμογή του ήχου, της διάταξης και της κλίσης της οθόνης βρίσκονται και αριστερά και δεξιά της τηλεόρασης. Ως αποτέλεσμα, στα συγκεκριμένα κουμπιά έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση όλοι οι επιβάτες. Βέβαια, σαν εναλλακτική λύση οι επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν τις λειτουργίες της οθόνης μέσα από τα πάνελ ελέγχου που βρίσκονται ενσωματωμένα στις χειρολαβές των θυρών.  

Smart Tv

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Traction, οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας που θα προσφέρει σε λίγα χρόνια η BMW στους ιδιοκτήτες δεν σταματούν εδώ. Ειδικότερα, η οθόνη της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι Smart, επιτρέποντας την ικανότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. 

Η BMW θα επιτρέπει την χρήση 5G στα αυτοκίνητά της, καθιστώντας την πρωτοπόρα στον σχεδιασμό των σύγχρονων συστημάτων. Το μόνο αυτοκίνητο παγκοσμίως που χρησιμοποιεί αυτή την δυνατότητα, μέχρι στιγμής, είναι το μοντέλο iX της εταιρείας. 

Παράλληλα, με την χρήση του 5G, η Smart Tv της εταιρείας θα δίνει την δυνατότητα προβολής ταινιών με την συνεργασία της Amazon. Η BMW συνεργαζόμενη ήδη με την Amazon έχει κλείσει συμφωνία, ώστε να μπορούν οι θεατές να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα από το σινεμά του αυτοκινήτου τους. Φυσικά, οι επιβάτες θα μπορούν να συνδεθούν και σε πλατφόρμες που πληρώνουν συνδρομή και απολαμβάνουν στο σπίτι.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.