Taxi & Driver
ταξί
Ρόδος: Προειδοποίηση για απεργία... διαρκείας από τα ταξί (video)

Ρόδος: Προειδοποίηση για απεργία… διαρκείας από τα ταξί (video)

Χειρόφρενο προειδοποιούν πως θα τραβήξουν στα Δωδεκάνησα με επαναλαμβανόμενες απεργίες τα ταξί μετά την νέα τροπολογία. Η νέα τροπολογία καταργεί την ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης οχήματος που ήταν στις 3 ώρες και την πάει στο μισάωρο.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θεοδόσης Καστανίδης ανέφερε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα, όλες τις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερώσουμε και να γνωρίζουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρήσαμε, με αιτία το τρίωρο που καταργείται στα μίνι – βαν. Αυτή είναι η αιτία της καταστροφής και της διάλυσης του ταξί. Έχουν προηγηθεί μια σειρά από γεγονότα τα οποία μάς ανάγκασαν να προχωρήσουμε κι εμείς σε απεργία.

Μετά από τηλεφώνημα του προέδρου της Ομοσπονδίας του κλάδου μας, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε κι εμείς στην Ρόδο στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν ότι θα κάνουμε ζημιά στο νησί από την στιγμή που υπάρχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση –αφού η απόφαση που πάρθηκε έπρεπε να υλοποιηθεί μέσα σε έξι ώρες.

Επικοινώνησα με τους φορείς που έχουν σχέση με τα πρακτορεία και τον τουρισμό, και με ενημέρωσαν ότι έχουμε περί τις 1.400 μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Ρόδου και από και προς το λιμάνι. Με παρακάλεσαν να μην κάνουμε απεργία, διότι οι συμβάσεις που υπάρχουν με τα πρακτορεία, τους υποχρεώνουν να ενημερώσουν τους πελάτες τους σε περίπτωση απεργίας, 24 ώρες νωρίτερα. Η ζημιά λοιπόν, θα ήταν από 300.000 έως 400.000 ευρώ. Ένα σοβαρό διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να κοιτάξει τα μέλη του και φυσικά, να κοιτάξει τον τόπο και την ζημιά που θα προκαλούσε στο νησί. Εμείς αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στην απεργία –αν και στην υπόλοιπη Ελλάδα συμμετείχαν όλοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε οργανωθεί χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, ο ίδιος ο περιφερειάρχης, μας ευχαρίστησε αφού κοιτάξαμε το καλό του τόπου –αλλά δυστυχώς, αυτό ήταν σε βάρος μας.

Πάθαμε μεγάλη ζημιά. Ενώ στα άλλα μέρη της Ελλάδας παρέμεινε το τρίωρο στα μίνι – βαν, στα Δωδεκάνησα (και σε μερικά άλλα μέρη) έγινε μισάωρο. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει πρακτορείο, ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ή διαθέτει μίνι – βαν μπορεί να κάνει την δική μας δουλειά. Εμείς έχουμε αποφασίσει να προστατέψουμε τα μέλη μας. Γι αυτό προχωρήσαμε σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας –και με προηγούμενη προειδοποίηση. Εμείς θα εξυπηρετούμε όσους έχουν ανάγκη για να μην δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα»

 Aναμένεται συνάντηση την επόμενη Δευτέρα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και ανέφερε σχετικά:

«Ευελπιστούμε ότι θα πάρει το μέτρο πίσω. Ειδάλλως, θα ξεκινήσουμε 24ωρες απεργίες κατ’ επανάληψη. Ζητάμε μεγάλη συγγνώμη από το κοινό και από τους Ροδίτες, δεν θα κάνουμε ποτέ κακό στον τόπο μας, αλλά πρέπει να προστατέψουμε τα μέλη μας και τον κλάδο» τόνισε ο κ. Καστανίδης.

Tέλος για τη φετινή σεζόν:

«Σε όλους τους ελέγχους που γίνονται, η συντριπτική πλειοψηφία είναι παράνομοι. Η δουλειά μας έχει πέσει στο 70% και τα μεροκάματα είναι μείον 50% σε σχέση με άλλες εποχές. Κοντεύουμε να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, γι αυτό και ξεκινάμε δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρέπει να σώσουμε τον κλάδο μας».

Δείτε στο video που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Καστανίδη:


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.