Taxi & Driver
επιχειρηματίες ταξί
Πώς οι παλιοί «μαντράδες» των ταξί έγιναν σύγχρονοι επιχειρηματίες

Πώς οι παλιοί «μαντράδες» των ταξί έγιναν σύγχρονοι επιχειρηματίες

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στον κλάδο των ταξί, θα παρατηρήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές που έχουν συμβεί είναι τόσες πολλές και σε τόσο ευρύ φάσμα, που είναι δύσκολο τελικά να τις ξεχωρίσουμε.

Πέρα από τα οχήματα αυτά καθαυτά, που εκσυγχρονίστηκαν «αναγκαστικά», δεδομένης της εξέλιξης της τεχνολογίας, αλλαγές έχουμε να παρατηρήσουμε και στο προφίλ του σύγχρονου επαγγελματία αυτοκινητιστή, ο οποίος είναι πλέον άνθρωπος πιο μορφωμένος, πιο ευγενικός και πιο… επαγγελματίας σε σχέση με παλαιότερα.

Η τελευταία αυτή αλλαγή, ήταν που συνέβαλε καθοριστικά και στη μετάβαση από τις κλασικές «μάντρες» των ταξί στις σύγχρονες επιχειρήσεις ολοκληρωμένης υποστήριξης. Με λίγα λόγια, η αλλαγή στις ανάγκες και τις παροχές των οδηγών προς τον πελάτη ήταν αυτή που επέφερε και την αλλαγή στη δομή των σύγχρονων επιχειρήσεων ταξί. Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις αγοραπωλήσεις ταξί σήμερα, δεν αποτελούν πια απλούς μεσίτες οχημάτων, αντιθέτως ασχολούνται έμπρακτα με τη διαχείριση των ταξί και οδεύουν προς το καθεστώς των κάθετων μονάδων. Εκεί που οι λύσεις που θα βρει ο κάθε επαγγελματίας αφορούν την αγορά, πώληση, ενοικίαση αδειών ή οχημάτων ταξί, αλλά και το service, τη φανοποιία και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα επαγγελματικό όχημα για να είσαι σε άψογη κατάσταση για την εξυπηρέτηση τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών-πελατών.

Κριτήριο πλέον για την επιλογή μιας επιχείρησης από έναν επαγγελματία αυτοκινητιστή, δεν είναι μόνο οι χαμηλές τιμές που ενδεχομένως αυτή να προσφέρει. Ο πελάτης πλέον ζητά ολοκληρωμένες λύσεις, με ταχύτητα και αξιοπιστία. Ένα όχημα που διανύει περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο, έχει ανάγκη από σωστή και τακτική συντήρηση. Επομένως, όταν ένας οδηγός/ιδιοκτήτης απευθύνεται σε ένα μαγαζί για την αγορά ή ενοικίαση ενός ταξί, θέλει να ξέρει πως ό,τι κι αν χρειαστεί, η λύση υπάρχει στο πρόσωπο του ανθρώπου που εμπιστεύτηκε στην αρχή.

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες της Αθήνας που έχουν κιόλας προχωρήσει σε αυτή τη δομική αλλαγή στις εταιρείες τους. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για ανθρώπους νέους, μορφωμένους, με φρέσκιες ιδέες και νέα ματιά στην αγορά, οι οποίοι έχουν πάθος να δουλέψουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που εκσυγχρονίζουν τον κλάδο, δουλεύοντας οι ίδιοι με νέους και πιο καταρτισμένους συνεργάτες αλλά και απευθυνόμενοι σε ένα σύγχρονο και απαιτητικό κοινό.

Το παράδειγμα του επιχειρηματία

Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας επιχείρησης είναι τα ΤΑΞΙ ΚΑΤΣΑ, που ασχολείται με την αγορά, πώληση, ενοικίαση αλλά και διαχείριση ταξί, με το ιδιόκτητο συνεργείο με δικούς του υπαλλήλους, εξειδικευμένους στην επισκευή πετρελαιοκινητήρων. Το προφίλ της σύγχρονης επιχείρησης, έρχεται να συμπληρώσει η ιδιοκτήτρια κ. Γεωργία Κατσά που, παρότι πολύ νέα, έχει αναλάβει τα ηνία της, διαθέτοντας πάθος, όρεξη αλλά και τις απαραίτητες γνώσεις που κληρονόμησε από τον πατέρα της, πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας. Ολοκληρωμένη υποστήριξη, ταχύτητα, αξιοπιστία και οικονομία, σύγχρονες λύσεις και εξέλιξη (το φανοποιείο της επιχείρησης είναι αυτή τη στιγμή στα σκαριά), είναι, λοιπόν, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες επιχειρήσεις ταξί, για επαγγελματίες οδηγούς που δεν κάνουν εκπτώσεις στις απαιτήσεις και στις ανάγκες τους.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.