Taxi & Driver
Αποχαρακτηρισμός ταξί
Δικαιολογητικά για τον αποχαρακτηρισμό του ταξί

Πληρωμή ταξί με τραγούδι στη Φινλανδία

Στη Φινλανδία, κάθε καλοκαίρι, διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά festival, το Ruisrock, μέσω του οποίου η εταιρεία με τα ταξί “Fortum Singalong Shuttle”, προσπαθεί να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και για να το πετύχει αντί για χρήματα οι επιβάτες πληρώνουν με ένα τραγούδι. 

H εταιρεία, γνωρίζοντας τις θετικές επιδράσεις του τραγουδιού στη ψυχολογία των ανθρώπων, θεώρησε ότι οι επιβάτες θα ενθουσιαστούν, αφού ας το παραδεχτούμε, όλοι τραγουδάμε με χαρά, όταν ακούμε στο ραδιόφωνο το αγαπημένο μας κομμάτι. 

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2015,  αποδείχθηκε ότι όταν τραγουδάμε μαζί με άλλους ενισχύεται η εμπιστοσύνη προς τα άλλα μέλη της ομάδας.

Αν θέλεις, λοιπόν, να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για μία τόσο διαφορετική διαδρομή με ταξί, συνέχισε την ανάγνωση..

Λίγα λόγια για την Fortum Singalong Shuttle

Η “Fortum Singalong Shuttle” πρόκειται για την πρώτη εταιρεία με ταξί, η οποία αντί για χρήματα δέχεται να πληρωθούν οι οδηγοί της με τραγούδια και μάλιστα, “αν σταματήσεις να τραγουδάς, ο οδηγός σταματά”. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνεργαζόμενη με τη BMW, έχει στη διάθεση της μία σειρά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία έχει μετατρέψει σε ταξί. Μάλιστα, όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά προστατεύουν και το περιβάλλον, έχοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τη μουσική που τους αρέσει, χωρίς τις παρεμβολές που δημιουργούνται από τους ήχους που δημιουργεί ένα συνηθισμένο ταξί. Επίσης, μέσα σε κάθε ταξί υπάρχει ένα tablet, το οποίο βοηθά τους επιβάτες αφενός να διαλέξουν το τραγούδι που επιθυμούν και αφετέρου τους εμφανίζει τους στίχους ώστε να μπορέσουν να τραγουδήσουν σωστά.Όμως, η Fortum δεν σταματά εδώ, καθώς παρέχει την υπηρεσία ride-sharing, με την οποία μπορούν να μοιράζονται το ταξί πολλά άτομα. 

Στόχος της Fortum, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο καθαρού περιβάλλοντος, παρέχοντες γρήγορες και ενεργειακά βιώσιμες λύσεις. Προσπαθεί να πείσει με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο τους ανθρώπους να επιλέγουν έξυπνες λύσεις οι οποίες θα έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο στο μέλλον.   

Τέλος,  η δωρεάν διαδρομή ισχύει για όσους επιβάτες πηγαίνουν στο τριήμερο καλοκαιρινό, Ruisrock festival και μόνο καθ’όλη τη διάρκεια του, ενώ αφορμή για την ιδέα του καραόκε σε συνδυασμό με την υπηρεσία του carpool, ήταν ο κωμικός James Corden, ο οποίος καλούσε τους celebrities να τραγουδήσουν μέσα στο αυτοκίνητο του.

Λίγα λόγια για το  Ruisrock festival

Το  Ruisrock festival πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο πολιτιστικό Rock event της Φιλανδίας και γενικότερα της Ευρώπης, το οποίο διεξάγεται στο εθνικό πάρκο Ruissalo στη περιοχή Turku. Ειδικότερα, στόχος του festival είναι να μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα μαγευτικό ταξίδι χαράς, αγάπης και ελευθερίας. 

Μέσα στο συγκεκριμένο κλίμα, λοιπόν, η πρωτοβουλία της Fortum με τα δωρεάν ηλεκτρικά ταξί, ταιριάζει απόλυτα με τους σκοπούς του Festival.  Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο manager της  επιχείρησης με τα ταξί, ο Jussi Mälkiä, “στη Singalong Shuttle θέλουμε να δείξουμε στους επιβάτες έναν διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο μετακίνησης, ενώ παράλληλα τους αποδεικνύουμε πόσο άνετη και εύκολη είναι η οδήγηση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στα οποία οι μειωμένοι θόρυβοι μας βοηθούν να απολαύσουμε το τραγούδι μας”.  

Τέλος, το επόμενο festival λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος αλλά σύμφωνα με ανακοινώσεις, θα γίνει  το 2022  από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου.

Συμπερασματικά, 

Γίνεται κατανοητό ότι, η Fortum με τα ηλεκτρικά ταξί και μέσω της διασκέδασης και της μουσικής, προσφέρει στους επιβάτες ένα δωρεάν εισιτήριο προς έναν κόσμο με λιγότερα περιβαλλοντικά προβλήματα. 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.