Site icon Taxi & Driver

Πλήγμα για τον κλάδο των ταξί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού

νομοσχέδιο

Πλήγμα για τον κλάδο των ταξί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού

Στις 23/11 κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο “Θεματικός Τουρισμός – ειδικές μορφές τουρισμού – ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις”.

Με τις διατάξεις του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου, ορίζονται οι ειδικές μορφές τουρισμού και πώς αυτές ασκούνται, ενώ με το δεύτερο μέρος επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου του τομέα τουρισμού. Μεταξύ άλλων,  στο νομοσχέδιο προωθούνται αλλαγές που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας και αδειοδότησης των τουριστικών γραφείων. Το σημείο αυτό είναι που επηρεάζει έντονα την κατάσταση στον κλάδο των ταξί.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο ορίζεται και το ότι επιτρέπεται η μεταφορά χωρίς κόμιστρο πελατών τουριστικών γραφείων με επιβατηγό αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, εφόσον η μεταφορά πραγματοποιείται σύμφωνα με το τυπικά προκαθορισμένο πρόγραμμα του ταξιδιού και υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις. Η παράβαση των ανωτέρω επισύρει πρόστιμο από 2.000 έως 5.000 ευρώ, διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής μέσα στην τριετία και τριπλασιάζεται σε κάθε επόμενη υποτροπή.

Λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων

Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των καταλυμάτων που υπάγονται στη διαδικασία γνωστοποίησης του ν.4442/2016, υποχρεούνται να μεριμνήσουν για την καταχώρηση του μοναδικού αριθμού γνωστοποίησης εντός μηνός από την χορήγησή του στο Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΜΗ.Τ.Ε.) του Υπουργείου Τουρισμού. Σε περίπτωση μη τήρησης της ως άνω υποχρέωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (Ε000) ευρώ,Επανακαθορίζεται η διαδικασία κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων και έγκρισης διακριτικών τίτλων Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων- Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ).

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

Exit mobile version