Taxi & Driver
ταξίμετρα semitron
Συνέντευξη του διευθυντή πωλήσεων της Semitron, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη

«Παράταση πώλησης/τοποθέτησης ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρου P6F έως 31/8»

Η Semitron, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ταξιμέτρων στην Ελλάδα και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, μιλά στο Taxi & Driver και αποκαλύπτει πότε και ποιες αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν στα ταξίμετρα αλλά και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της εταιρείας που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Ακολουθεί η συνέντευξη του διευθυντή πωλήσεων της Semitron, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

Είστε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ταξιμέτρων στην Ελλάδα, με το πεδίο των δραστηριοτήτων σας να έχει επεκταθεί και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας;

Για την ακρίβεια είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής ταξιμέτρων στην Ελλάδα και γενικότερα από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Η SEMITRON είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται σήμερα σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ποιοτική υπεροχή, ανταγωνιστικές τιμές και άμεση απόκριση στις απαιτήσεις των πελατών μας είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους ανταγωνιστές μας.

Τι σημαίνει για σας «λιανική πώληση»; Οι μεμονωμένοι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι ένας κλάδος στον οποίο απευθύνεστε ή επικεντρώνεστε στη μαζική αγορά;

Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής είναι ο τελικός αποδέκτης των προϊόντων μας. Οι άμεσοι πελάτες μας είναι οι εγκαταστάτες ταξιμέτρων. Ως εταιρεία έχουμε επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη και κατασκευή ταξιμέτρων και περιφερειακών συσκευών, αφήνοντας την εγκατάσταση στους επαγγελματίες συνεργάτες μας.

Οι εξελίξεις στη νομοθεσία σχετικά με τα ταξίμετρα τρέχουν, προκαλώντας πότε θετικές και πότε αρνητικές αντιδράσεις. Υπήρξε κάποια εξέλιξη που να «διευκόλυνε» τη δουλειά σας και κάποια που να την παρεμπόδισε;

Κάθε αλλαγή στην νομοθεσία αποτελεί και μια πρόκληση, καθώς φέρνει μαζί της προσαρμογές και τροποποιήσεις, οι οποίες άλλοτε είναι εύκολα υλοποιήσιμες και άλλοτε απαιτούν μεγαλύτερη επένδυση σε χρόνο και χρήμα. Ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα αυτής της νομοθετικής αλλαγής να είναι αμφίβολο. Παρόλα αυτά δε χωρίζουμε τις εξελίξεις στη νομοθεσία, σε αυτές που μας «διευκολύνουν» και σε αυτές που μας «δυσκολεύουν», αλλά υλοποιούμε άμεσα και έγκαιρα ό,τι προσαρμογές απαιτηθούν από τον νομοθέτη.

Τι αλλαγές περιμένετε να γίνουν στα ταξίμετρα και πότε;

Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Oικονομικών, παρατείνεται η δυνατότητα  πώλησης/τοποθέτησης της ΑΔΗΜΕ (Αυτόνομη Δημοσιονομική Μονάδα Επεξεργασίας) ταξιμέτρου P6F με ενσωματωμένο εκτυπωτή έως 30/8/2017.

Παράλληλα διατίθεται στην ελληνική αγορά το νέο μας μοντέλο ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ – ΑΔΗΜΕ P6C50, το οποίο πληροί τις νέες προδιαγραφές βάσει ΠΟΛ 1220 (Πολυγραφημένη Υπουργική Εγκύκλιος) και θα έχει άμεση επικοινωνία με τον κρατικό διακομιστή.

Σύντομα επίσης, θα επιτρέπεται η πώληση και εγκατάσταση και των υπόλοιπων ταξιμέτρων της σειράς Πάνθηρας 6, όπως είναι το ταξίμετρο καθρέπτης P6S και τα ταξίμετρα με LED οθόνη.

Για ποια καινοτομία την οποία εισαγάγατε στα προϊόντα σας θα λέγατε ότι είστε περήφανοι;

H δημιουργία προϊόντων και εφαρμογών που απλοποιούν διαδικασίες και διευκολύνουν την καθημερινότητα των χρηστών είναι ο στόχος μας και είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είμαστε περήφανοι. Δουλεύουμε πολύ πάνω στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στα ταξίμετρά μας και αυτό σίγουρα μας γεμίζει με ικανοποίηση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ενσωμάτωση ΝFC τεχνολογίας στα προϊόντα μας, που βοηθάει στην ταυτοποίηση των οδηγών και την μεταφορά των δεδομένων της κάθε βάρδιας στον διακομιστή.

Επίσης, εφαρμόζουμε τεχνολογίες τηλεματικής δίνοντας τη δυνατότητα ολοκληρωμένης διαχείρισης ενός στόλου ταξί.

Όλα αυτά βρίσκουν εφαρμογή τόσο στις αγορές του εξωτερικού όσο και στην ελληνική αγορά.

Πείτε μας δύο λόγια για την Semitron.

Η εταιρία SEMITRON ΑΕ ιδρύθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί σε ιδιόκτητες, πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

Το όραμα μας και οι αξίες μας, μας καθοδηγούν στο να δημιουργήσουμε προϊόντα μοναδικής σχεδίασης και αξιοπιστίας. Κάθε προϊόν έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την SEMITRON, τόσο όσον αφορά το λογισμικό όσο και το hardware.

Μετά από μια σύντομη καθίζηση των πωλήσεων το 2011, με την έλευση της οικονομικής κρίσης και το διόλου εύκολο εγχείρημα της στροφής της εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού, η πορεία είναι σταθερά ανοδική, με το μέλλον να διαγράφεται ακόμα λαμπρότερο.

 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.