Taxi & Driver
Πιάτσα με ταξί
Παγκύπρια απεργία από τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί

Παγκύπρια Απεργία: Συνεχίζεται η στήριξη μέχρι και τον Ιούνιο

Σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, από τις 7 το πρωί, οι οδηγοί ταξί στην Κύπρο έχουν προβεί σε στάση εργασίας. Συμβολικά έκλεισαν τη Λεωφόρο Αθαλάσσας και Στροβόλου στη Λευκωσία. Η αυτοκινητοπομπή των ταξί, σταμάτησε στη πλατεία Σολωμού, όπου και έμεινε μέχρι το μεσημέρι. 

Στόχος των συλλόγων ταξί είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, ώστε να αντιμετωπίζεται ο κλάδος τους ισάξια με τους υπόλοιπους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, έκαναν θερμές εκκλήσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών, Υφυπουργείου Τουρισμού, στο Υπουργείων Εσωτερικών και στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας μεγαλύτερη στήριξη. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αιτήματα των οδηγών ταξί, συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου. 

Τι περιθώριο δίνουν οι οδηγοί ταξί στα αρμόδια Υπουργεία; 

Οι οδηγοί ταξί στην Κύπρο, ζητούν να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους εντός των επόμενων 15 ημερών. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Παγκύπριας Συντονιστικής Ταξί, κύριος Βασίλης Γιώτης, αν τα αιτήματα τους δεν γίνουν πραγματικότητα, οι οδηγοί θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση. 

πολυάριθμα κίτρινα ταξί
Εάν τα αιτήματά τους δεν πραγματοποιηθούν εντός 15 ημερών, θα υπάρξει νέα κινητοποίηση

Τι ζητούν τα ταξί από το Υπουργείο Οικονομικών; 

Οι οδηγοί ταξί ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να δοθεί η εφάπαξ χορηγία με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των γραφείων. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι τους τόνισαν ότι η συγκεκριμένη οικονομική στήριξη θα πρέπει να εισπραχθεί τόσο από εταιρείες όσο από ελεύθερους επαγγελματίες. 

Τι ζητούν τα ταξί από το Υφυπουργείου Τουρισμού; 

Οι ενώσεις των ταξί ζητούν από το Υφυπουργείο Τουρισμού, να ενταχθούν στο σχέδιο χρηματοδότησης των φορέων που εμπλέκονται στην επαναφορά της εκκίνησης του εισερχόμενου τουρισμού. Μάλιστα, ο κύριος Γιώτης, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό ο υφυπουργός να παροτρύνει τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα ταξί στις μετακινήσεις τους. 

Τι ζητούν τα ταξί από το Υπουργείων Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας;

Ο εκπρόσωπος της Παγκύπριας Συντονιστικής Ταξί ανέφερε ότι μερικές φορές ίσως πραγματοποιούνται “δημόσιες συμβάσεις με δόλιο τρόπο”, γεγονός που αδικεί τους ταξιτζήδες. Ειδικότερα, οι συμβάσεις αφορούν τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, όπως λόγου χάριν των μαθητών και των μεταναστών. Στην ουσία, αυτό που ζητούν οι οδηγοί από τα Υπουργεία είναι να επενεξετάσουν το ζήτημα. Παράλληλα, ζητούν να γίνει ένας πιο δίκαιος διαμοιρασμός των κονδυλίων σε όλα τα επαγγελματικά οχήματα. 

Τι ζητούν τα ταξί από το Υπουργείο Εργασίας; 

Τα ταξί ζητούν από το Υπουργείο εργασίας να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο λόγος για τον οποίο προτείνουν μία τόσο μεγάλη επέκταση είναι λόγω της της κατάστασης που επικρατεί με την εξάπλωση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, πλέον από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο θεωρείται “νεκρή” τουριστική περίοδος. 

Κίτρινα ταξί στο εξωτερικό παρατεταγμένα
Τα ταξί ζητούν να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ποια ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας; 

Η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας με εκπρόσωπο των ταξί, δήλωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά τα ταξί μέχρι και τον μήνα Ιούνιο. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η προαναφερθείσα απόφαση έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, από την περασμένη εβδομάδα. Για αυτό το λόγο, είπε χαρακτηριστικά ότι “οι ενέργειες των οδηγών δεν δικαιολογούνται από τη στιγμή που το ζήτημα ήταν ήδη επιλυμένο”. 

Ποιες είναι οι ανακοινώσεις του ΣΑΤΑ προς τον Σύνδεσμο Αστικών Ταξί Λευκωσίας;

Το ΣΑΤΑ, ανακοίνωσε σε δημοσίευση του ότι βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων της Κύπρου. Υπογράμμισε ότι η Αθήνα και ο σύλλογος των ταξί της πόλης είναι δίπλα σε κάθε δίκαιο αγώνα, ο οποίος έχει ως στόχο την εξέλιξη και την πρόοδο του κλάδου. 

Πηγές:


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.