Taxi & Driver
Πιάτσα με ταξί
Παγκύπρια απεργία από τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί

Παγκύπρια απεργία από τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των συλλόγων ταξί της Κύπρου, στις 13 και στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 και ώρα 07:00 π.μ. πρόκειται να πραγματοποιηθεί απεργία διαμαρτυρίας.Όπως ανακοινώθηκε στόχος της κινητοποίησης είναι να παρθούν περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. 

Συγκεκριμένα, οι ενώσεις ταξί δηλώνουν ότι τα αίτημα τους δεν ικανοποιούνται από την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να πάρει μία σοβαρότερη και πιο δίκαιη στάση απέναντι τους. Ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία να συζητήσουν μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν ώστε να βρεθεί μία λύση. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τον ταξί, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Ποια είναι τα αιτήματα των οδηγών ταξί; 

Όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, κύριος Βασίλης Γιώτης, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Για αυτό το λόγο θα προχωρήσουν στην απεργία διαμαρτυρίας, με τα αιτήματα τους να είναι πολύ συγκεκριμένα. Μάλιστα, τα περισσότερα σχετίζονται άμεσα με ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως παραβατικές. 

Ειδικότερα, οι ταξιτζήδες ζητούν την ενίσχυση της κρατικής επιχορήγησης ώστε να μπορούν να προσφέρουν καλύτερα τις υπηρεσίες τους. Επίσης, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζητούν να λύσει τα λάθη και τις παρατυπίες που έγιναν μέσω της προσφοράς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε συμβάσεις αγοράς προμήθειας επιβατικών υπηρεσιών ταξί. 

Επιπλέον, οι ενώσεις ταξί επιθυμούν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων τους σε αερολιμένες, στους οποίους όπως αναφέρουν φαίνεται ότι δίνεται μεγαλύτερη προτεραιότητα σε άλλους κλάδους μεταφορών.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι πρέπει να υλοποιηθούν με γρηγοροτερους ρυθμούς οι αποφάσεις σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των Αστικών Ταξί. Οι συγκεκριμένες διαδικασίες φαίνεται ότι καθυστερούν σημαντικά τόσο από τα διάφορα τμήματα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και από τα δημοτικά συμβούλια. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τις τελευταίες 14 ημέρες οι φορείς αδιαφόρησαν για το αίτημα των οδηγών να συζητήσουν μαζί τους, για αυτό και δεν τους άφησαν άλλη επιλογή, από την απεργία. Ουσιαστικά, ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να παρευρεθούν σε ένα δημόσιο διάλογο, στον οποίο θα μπορέσουν όλοι μαζί να συζητήσουν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. 

Πως θα διεξαχθεί η κινητοποίηση των οδηγών ταξί;

Με βάση τα δημοσιεύματα και τις αποφάσεις των συλλόγων ταξί, η κινητοποίηση των οδηγών θα πραγματοποιηθεί μέσω αυτοκινητοπομπής. Ειδικότερα, όσον αφορά τις μεγάλες πόλεις, η πομπή θα ξεκινήσει από κεντρικά σημεία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την διακοπή κυκλοφορίας σε σημαντικούς προορισμούς. Αντίστοιχα, κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε επαρχιακές περιοχές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν διαμαρτυρίες ακόμα και σε αερολιμένες. 

Ποια είναι η έκκληση των οδηγών ταξί προς το κόσμο;

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί ζητούν από τους πολίτες της Κύπρου να κάνουν υπομονή, ενώ τους διευκρινίζουν ότι δεν έχουν ως στόχο να τους ταλαιπωρήσουν. Το μόνο που ζητούν από το κόσμο είναι να δείξει κατανόηση προς τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Μάλιστα, συμβουλεύουν τους πολίτες να ενημερώνονται καθημερινά από το Τμήμα Τροχαίας Αστυνομίας, ώστε να γνωρίζουν πότε γίνονται οι κινητοποιήσεις και να αποφύγουν την περιττή ταλαιπωρία.  

Πηγή: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.