Taxi & Driver
τζάμι αυτοκινήτου θρυμματίζεται
Τροχαίο δυστύχημα προκλήθηκε σήμερα στο Κατσικάρι

Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά τροχαίων δυστυχημάτων

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους της Ευρώπης. Τα ποσοστά δείχνουν ότι οι χώρες απαιτείται να λάβουν δράση και οι οδηγοί  να γίνουν πιο προσεκτικοί. 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το διάστημα μεταξύ του 2007 και του 2016 σκοτώθηκαν πάνω από 22.500 άνθρωποι λόγω τροχαίου. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ατυχημάτων, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Τι στοιχεία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα δυστυχήματα;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι εξετάζει πολύ διεξοδικά το ζήτημα των δυστυχημάτων, προσπαθώντας να βρει λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, με βάση τις ανακοινώσεις της ένωσης το 2018, το 12% των δυστυχημάτων αφορούσε άτομα από 18-24 ετών. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτές οι ηλικιακές κατηγορίες καταλαμβάνουν μόλις 8% του συνολικού πληθυσμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι νέοι είναι πιο πιθανόν να εμπλακούν σε ένα τροχαίο. Αντίστοιχα, τα ποσοστά ηλικιωμένων, 65 ετών δηλαδή και άνω, αυξήθηκαν από 22% που ήταν το 2010 στο 28% το 2018. Τα παιδιά κάτω τον 15 ετών αντιπροσωπεύουν το 2%, ενώ συνολικά οι άντρες καταλαμβάνουν το 75% των δυστυχημάτων. 

Τρακάρισμα αυτοκινήτων
Τι στοιχεία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα δυστυχήματα;

Ποιες είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από τροχαίο; 

Πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα στη κατάταξη τον πιο “θανατηφόρων” δρόμων, θεωρείται η Βουλγαρία, στην οποία το 2016 καταγράφηκαν περίπου 83 θάνατοι ανά 1000 χλμ. Ακολουθεί το Βέλγιο με περίπου 56 θανάτους, η Ιταλία με 39, η Ρουμανία με 34, η Σλοβακία με 33 και η Σλοβενία με 32 και το Λουξεμβούργο. 

Ποιες χώρες έχουν τα μικρότερα ποσοστά θανάτων στο δρόμο; 

Η χώρα με το μικρότερο ποσοστό δυστυχημάτων στην Ευρώπη είναι η Ιρλανδία, στην οποία οι θάνατοι φτάνουν μόλις τους 5. Μετά οι αριθμοί αυξάνονται λίγο, με την Φινλανδία να έχει 7 θανάτους, την Πορτογαλία 12, την Ελβετία με 13, την Αυστρία με 19, τη Δανία με 20 και την Γαλλία με 23. 

Σε ποια κατηγορία ανήκει η Ελλάδα; 

Η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς στη μέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης έχοντας την 11η θέση από τις 22 χώρες που εξετάστηκαν. Συγκεκριμένα, στην χώρας μας, έχουμε περίπου 28 θανάτους ανά 1000 χλμ. Παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας σε θέματα οδικής ασφάλειας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, εξακολουθούμε να έχουμε υψηλά ποσοστά θανάτων που προκαλούνται από τροχαία. 

Ποιοι είναι οι λόγοι που προκαλούνται δυστυχήματα; 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να προκληθεί ένα δυστύχημα και αφορούν τόσο την πολιτεία όσο και το ίδιο το άτομο. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων γίνονται εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, της πυκνότητας της κυκλοφορίας, της κατάστασης των δρομων και των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της εκάστοτε χώρας. 

σπασμένο ποτήρι με αλκοόλ και κλειδιά αυτοκινήτου
Το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων γίνονται εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.