Site icon Taxi & Driver

Όλα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

yellow taxi cab with police officer validating papers

Ποιες θα είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έφτασε επιτέλους, με τους περισσότερους να έχουν κανονίσει μέρες πριν, τις διακοπές τους, επιθυμώντας να απομακρυνθούν για λίγο από το σπίτι τους. 

Με αφορμή, λοιπόν, την αυξημένη κίνηση που αναμένεται να παρατηρηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και της Πεντηκοστής, η Ελληνική Αστυνομία, όπως μας αναφέρει και το NewsAuto, έχει προετοιμάσει επιπλέον μέτρα, με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στους προορισμούς τους. Τα μέτρα θα ισχύουν από σήμερα, 18 έως 21 Ιουνίου του 2021, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας. 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ακριβή μέτρα που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός των μέτρων, ποιοι έχουν απαγόρευση μετακίνησης και ποιοι εξαιρούνται, τότε συνέχισε να διαβάζεις. 

Σε ποια σημεία θα υπάρχει έντονη παρουσία της Τροχαίας; 

Η τροχαία για να αποφύγει την πρόκληση πολλών και σοβαρών ατυχημάτων θα βρίσκεται σε πολλά σημεία της χώρας, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. 

Συγκεκριμένα, έχουν οργανωθεί από την αστυνομία ειδικές δράσεις που αφορούν περιοχές εντός των πόλεων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών. Επίσης, η τροχαία θα βρίσκεται σε οδικά σημεία, στα οποία παρατηρούνται συχνά τροχαία ατυχήματα. Παράλληλα, από τους ελέγχους δεν θα παραληφθούν, τα αεροδρόμια, οι σταθμοί και τα λιμάνια μέσω των οποίων πρόκειται να μετακινηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.  Επιπλέον, αρμόδιοι φορείς θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλες τις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, στους οποίους αναμένεται έντονη κινητικότητα.

Τι προβλέπει ο κανονισμός της τροχαίας στην εμφάνιση προβλημάτων; 

Η τροχαία γνωρίζοντας ότι ακόμα και στο καλύτερα οργανωμένο σχέδιο, μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα, έχει σχεδιάσει μία σειρά από ενέργειες που θα ακολουθήσει στην περίπτωση που προκληθεί κάποιο ατύχημα. Συγκεκριμένα, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνεργασία και τον άμεσο συντονισμό της, με όλους τους συναρμόδιους Φορείς-Υπηρεσίες. Συγχρόνως, δεν ασχολείται μόνο με τις παραπάνω αρμόδιες αρχές αλλά αντιθέτως σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Επικοινωνίας του Σώματος, έχει σχεδιαστεί η ενημέρωση των πολιτών, αν χρειαστεί άμεση αντιμετώπιση σε κυκλοφοριακά και άλλα ζητήματα που μπορεί να εμφανιστούν στο οδικό δίκτυο κατά τη διάρκεια του τριημέρου. 

Τι θα ελέγχει η τροχαία για να εξασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών; 

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των συχνών ατυχημάτων που προκαλούνται κάθε χρόνο, τις ημέρες των μαζικών εξορμήσεων, η Ελληνική Αστυνομία έχει συγκροτήσει συνεργεία γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων. Στόχος είναι η απομάκρυνση των πολιτών από επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες, στατιστικά μιλώντας, ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Ουσιαστικά, η Τροχαία θα πραγματοποιεί αλκοτέστ, θα φροντίζει να μην υπερβαίνουν τα οχήματα την επιτρεπόμενη ταχύτητα, να μην γίνεται χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης, να μην γίνονται αντικανονικά προσπεράσματα και να χρησιμοποιούνται προστατευτικά κράνη στους αναβάτες των μηχανών.  

Ποια οχήματα απαγορεύεται να μετακινηθούν το τριήμερο; 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απαγορεύτηκε από την τροχαία να μετακινούνται όλα τα φορτηγά που μεταφέρουν φορτίο άνω του 1,5 τόνου.   

Ποιες μέρες θα ισχύει η απαγόρευση και σε ποια ρεύματα; 

Η απαγόρευση μετακίνησης για τα φορτηγά που μεταφέρουν μεγάλους τόνους ισχύει από την Παρασκευή 18 Ιουνίου από 16:00 έως 22:00, καθώς και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 από 08:00 έως 13:00. Τα ρεύματα εξόδου στα οποία δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν είναι τα ακόλουθα, 

Αντίστοιχα η απαγόρευση θα ισχύσει και για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, από 16:00 έως 23:00 στα ακόλουθα ρεύματα εισόδου, 

Ποια οχήματα εξαιρούνται από την απαγόρευση; 

Exit mobile version