Taxi & Driver
ένα υβριδικό Skoda Octavia plug in
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το υβριδικό Skoda Octavia Taxi

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το υβριδικό Skoda Octavia Taxi

Η Skoda Octavia πρόκειται για μία από τις βασικότερες επιλογές όλων των επαγγελματιών οδηγών ταξί. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι από το 1959 μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Μάλιστα, από το 2005 έως το 2019 μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΑΑ, η Skoda έχει αποκτήσει πάνω από 7.000 ταξινομήσεις ως ταξί. 

Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς στην Ελληνική αγορά κυκλοφορεί πάνω 25 χρόνια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς, ότι η Skoda έχει δημιουργήσει ένα καινούριο μοντέλο, μία Plug-in Hybrid έκδοση. Το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να συναγωνιστεί το diesel οχήματα της εταιρείας. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαφορές ανάμεσα στα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά οχήματα της Skoda, συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού Octavia iV; 

Όπως ήδη έχει αναφερθεί και παραπάνω, η Skoda δημιούργησε ένα καινούριο, υπερσύγχρονο μοντέλο το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμβαδίζει, με λίγα λόγια, με το στόχο των περισσότερων χωρών ο οποίος αφορά ένα “πιο πράσινο μέλλον” τουλάχιστον στον χώρο των μεταφορών. 

Συγκεκριμένα, η επαναφορτιζόμενη έκδοση Plug-in Hybrid του νέου ηλεκτρικού οχήματος της Skoda προσφέρει πολλά οφέλη στους κατόχους του. Αρχικά, συνδυάζει τον 1,4 λίτρων TSI βενζινοκινητηρα με ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά 204 ίππους. Επίσης, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα επιπλέον βάρος σε σχέση με άλλα μοντέλα, παρέχει καλύτερες τιμές και μεγαλύτερη απόδοση. Έχει, δηλαδή χαμηλή κατανάλωση, με περίπου 1,0 λίτρο στα 100 χλμ, αφού μπορεί να μετακινηθεί και πλήρως ηλεκτρικά για 60 χλμ (κατά WLTP).

Όσον αφορά τη φόρτιση, ένα ζήτημα που απασχολεί όλους τους οδηγούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αντιθέτως, μπορεί και φορτίζει πολύ γρήγορα, σε 3,5 ώρες σε wallbox 3,6 kW και σε 5 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα. Άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα του Octavia iV είναι ότι έχει μόνο 6τάχυτο κιβώτιο τριπλού συμπλέκτη DSG, με συμπλέκτες σε λουτρό ελαίου. Επίσης, το μοντέλο διαθέτει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση με άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο έχει προσφέρει πολύ ευχάριστη οδηγική εμπειρία. 

Στην Ελληνική αγορά έχουν φθάσει δύο κύρια αμαξώματα, το Grand Coupe και το Sportwagon τα οποία προσφέρουν μεγάλους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο για τις αποσκευές. Στην ουσία παρέχουν εξοπλισμούς άνεσης και ασφάλεια. 

Ποια είναι τα οφέλη του diesel Skoda Octavia;

Το diesel Skoda Octavia διαθέτει έναν ν 2λιτρο TDI κινητήρα του ομίλου ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 116 και 150 ίππους. Ένα όχημα με 150 ίππους μπορεί να προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο μοντέλο συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Παρόλα αυτά, προαιρετικά μπορεί να το συναντήσει κάποιος και με 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη DSG ξηρού τύπου. Το μόνο μειονέκτημα των δύο αυτοκινήτων είναι ότι δεν έχουν πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση. 

Ποια είναι τα οφέλη του diesel Skoda Octavia;
Ποια είναι τα οφέλη του diesel Skoda Octavia;

Ποιο είναι το καταλληλότερο όχημα για ταξί; 

Ουσιαστικά και τα diesel και τα υβριδικά αυτοκίνητα μπορεί να χρησιμοποιηθούν πολύ εύκολα για επαγγελματικούς λόγους. Πολλοί οδηγοί ταξί στην πράξη έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο μοντέλα και να μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τις αποδόσεις τους. Ωστόσο, η κάθε μία έκδοση της Skoda εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. 

Πιο συγκεκριμένα, το Octavia TDI που λειτουργεί με diesel κινητήρα, είναι κατάλληλο για όσους οδηγούς κάνουν πολλά χιλιόμετρα, δηλαδή πάνω από 15.000 χλμ./έτος. Επίσης, το κόστος της μεσαίας έκδοσης “Ambition” με κινητήρα 150 ίππων,  ανέρχεται στα 23.751 ευρώ. Αντίστοιχα,  η έκδοση “Active” με 116 άλογα κοστίζει περίπου 20.772 ευρώ. Όμως, οι προαναφερθείσες τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν τους φόρους ούτε έχουν υπολογιστεί τα χρήματα που θα πρέπει να δίνει ο ταξιτζής για τα τέλη κυκλοφορίας. 

Από την άλλη πλευρά, η υβριδική έκδοση Plug-in του Octavia iV συμφέρει όσους οδηγούς ταξί αναζητούν χαμηλή κατανάλωση. Ειδικότερα, το μοντέλο δεν “καίει” καύσιμα, αφού μπορεί να λειτουργεί με την ηλεκτρική ενέργεια που του παρέχει η μπαταρία. Όμως, το πιο μεγάλο πλεονέκτημα του μοντέλου είναι το γεγονός ότι μπορεί ένας οδηγός ταξί να το αγοράσει μέσα από κρατική επιχορήγηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. 

Επίσης, η Skoda παρέχει 8 χρόνια εγγύηση είτε μπαταρίας είτε 160.000 χλμ. Μάλιστα, οι προσφορές δεν σταματούν εδώ, καθώς το όχημα δεν μηδενική φορολογία λόγω των μηδενικών ρύπων που εκπέμπει. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά της, κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της αγοράς, προσαυξημενος κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%). Επιπλέον, υπάρχει ένα bonus λανσαρίσματος με έκπτωση 3.000 ευρώ για τους πελάτες λιανικής. Ως αποτέλεσμα η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τις 34.100 ευρώ.

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.