Taxi & Driver

Ο Γ. Kεφαλογιάννης για κίνητρα, απόσυρση, ταξί, γυρισμένα χιλιόμετρα

Ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης μίλησε στον Τάκη Τρακουσέλλη και στην εκπομπή Car Radio, για τα θέματα που αφορούν την αυτοκίνηση στην Ελλάδα.

Σε μία συζήτηση, που αφορούσε όλα τα θέματα του αυτοκινήτου συμμετείχε ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα μεταφορών Ιωάννης Αλ. Κεφαλογιάννης. Είναι πολύ σημαντικό συντάκτες αυτοκινήτου να κάνουν ερωτήσεις για μεταφορές και αυτοκίνητο στον Υφυπουργό και να μαθαίνουν τις απόψεις του και τα σχέδια του Υπουργείου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Πρώτο θέμα τα «γυρισμένα χιλιόμετρα». Εδώ ο υφυπουργός δήλωσε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπαρκτό. Το μέτρο, που πάρθηκε σύμφωνα με τον κο Κεφαλογιάννη είναι υπέρ του καταναλωτή για να αποφευχθεί η εξαπάτηση του. Η Ευρωπαϊκή ένωση το θεωρεί ποινικό αδίκημα και γι’αυτό (και πάνω από όλα για τον πολίτη) πρέπει να ληφθούν μέτρα. Πρώτο μέλημα είναι η γήρανση των οχημάτων, η φθορά τους, η μόλυνση του περιβάλλοντος και φυσικά η εξαπάτηση των πωλητών οι οποίοι πληρώνουν για ένα αυτοκίνητο που είναι εκτός πραγματικότητας

Το μέτρο θα επεκταθεί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα;

Στην ερώτηση αυτή ο υφυπουργός απάντησε πως η αντιμετώπιση του υπουργείου θα είναι συνολική. Ο κλάδος του έχει μεγάλη σημασία για την Ελληνική οικονομία καθώς έχει πολλά παρακλάδια και έχει σημασία για την αγορά. Τα μέτρα που πάρθηκαν δεν είναι σκληρά σύμφωνα με τον κο Κεφαλογιάννη. Απλά δόθηκε μία τρίμηνη αναβολή επειδή το υπουργείο θέλει το μέτρο να είναι λειτουργικό όχι σκληρό, όχι απόλυτο. Θα εφαρμοστεί και θα μείνει θέλουμε να το κάνουμε δίκαιο για όλους.

Όσο για τις πιέσεις που ακούγεται πως δέχθηκε το υπουργείο  (από ελεύθερους εμπόρους αυτοκινήτων δήλωσε πως το υπουργείο δεν πιέστηκε από κανένα και είναι ανοιχτό σε επίσημες προτάσεις και για συζητήσεις. Επίσης τόνισε πως δεν γίνεται προνομιακή μεταχείριση σε κανένα, κάτι που μπορεί να γινόταν παλαιότερα.


Το θέμα των Ταξί
Η κουβέντα ανάμεσα στον Υφυπουργό και τους δημοσιογράφους της εκπομπής Car Radio πέρασε στο θέμα των ταξί και την παλαιότητα του στόλου τους. Εδώ η απάντηση ήταν πως το υπουργείο εξετάζει κίνητρα, που θα βοηθήσουν στην ανανέωση των ταξί αλλά και των οχημάτων Δημόσιας Χρήσης.

Απόσυρση ή Κίνητρα;

Απάντηση στην ερώτηση που απασχολεί πολύ κόσμο για το να θα εφαρμοστεί μία νέα απόσυρση ή θα δοθούν άλλα κίνητρα απόκτησης νέου αυτοκινήτου έδωσε ο υφυπουργός μεταφορών λέγοντας όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ζήτησε μάλιστα από τους καταναλωτές μία μικρή αναμονή γιατί στο υπουργείο επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα. Στόχος τους είναι να μην κάνουν κάτι πρόχειρο αφού το μέτρο αφορά όλους. Προς το παρόν γίνονται διεργασίες μέσω του υπουργείου οικονομικών ώστε να παρθεί ένα μέτρο που θα πάει την αυτοκίνηση στην Ελλάδα σε μία νέα εποχή.

Υδατοδρόμια τι θα γίνει;

Στο τέλος της συζήτησης τέθηκε και ένα θέμα εκτός δρόμων και εντός… θάλασσας και αέρα το οποίο αφορά τις μεταφορές με υδροπλάνα. Ο κος Κεφαλογιάννης είπε πως εντός ενός μήνα θα παρουσιαστεί το νέο απλουστευμένο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των υδατοδρομίων που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα. Μετά την δημόσια διαβούλευση να προστεθούν τυχόν τροποποιήσεις και όσο το δυνατόν νωρίτερα να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης. Στόχος είναι το επόμενο Καλοκαίρι να λειτουργούν.

Οδική ασφάλεια

Το σημαντικό όμως ζήτημα είναι η ασφάλεια στους δρόμους κάτι το οποίο απασχολεί όχι μόνο το υπουργείο αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα επιστρέψει στο Θέμα radio 104,6 και την εκπομπή Car radio για να αναπτύξει το πλάνο της κυβέρνησης και αφιερωθεί στην Οδική ασφάλεια μία ολόκληρη εκπομπή.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.