Taxi & Driver
Επιγραφή ταξί στους δρόμους της Αθήνας
Ο ανασχηματισμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Ο ανασχηματισμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται να ανασυγκροτείται, με πολλούς αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς να αλλάζουν “πόστα”. Συγκεκριμένα, τη θέση του νέου Υφυπουργού Μεταφορών ανέλαβε ο κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ στη θέση του Υφυπουργού Υποδομών τοποθετήθηκε ο κύριος Γιώργος Καραγιάννης. 

Μάλιστα, στην τελετή παραλαβής και παράδοσης των θέσεων παρευρισκόταν και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριος Κώστας Καραμανλής, ο οποίος υποδέχθηκε τους νέους υφυπουργούς και έδωσε θερμές ευχαριστίες στον πρώην υφυπουργό κύριο Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συνεργασία του όλο αυτό το διάστημα. Στη συνέχεια, οι Υφυπουργοί μίλησαν για τα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα των μεταφορών.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην τελετή από τους υπουργούς και υφυπουργούς, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Τι είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κύριος Κώστας Καραμανλής; 

Με την έναρξη της τελετής, ο κύριος Κώστας Καραμανλής, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους υφυπουργούς για τις υπηρεσίες και το έργο τους. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον προσερχόμενο Υφυπουργό κύριο Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο όπως δήλωσε χαρακτηριστικά έχει μία πολύ φιλική σχέση, η οποία οδήγησε και σε μία άψογη συνεργασία. 

Στη συνέχεια, συνεχάρει τον νέο Υφυπουργό, κύριο Μιχάλη Παπαδόπουλο,για την αναβάθμιση του, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών. Ο Υπουργός τόνισε ότι έχει συνεργαστεί πολλάκιες με τον κύριο Παπαδόπουλου σε διαφορετικές κυβερνητικές θέσεις και πάντα έμενε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Επεσήμανε ότι ακόμα και όταν δεν ήταν εκλεγμένος βουλευτής βρισκόταν πάντα στο πλευρό του, ενώ βοήθησε σημαντικά και στην συγγραφή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τον κλάδο των μεταφορών.  

Αργότερα, ο κύριος Καραμανλής αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί από το Υπουργείο, τονίζοντας ότι με δύο Υφυπουργός πλέον για βοήθεια, τα έργα θα ολοκληρώνονται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Ο Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “παραλάβαμε προβληματικές συγκοινωνίες και μπλοκαρισμένα έργα που είχαν μηδενική προετοιμασία. Παρόλα αυτά τα τελευταία 2 χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα, διαθέτοντας ένα πρόγραμμα δημοσίων έργων, ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, ήδη τα 2,3 δισεκατομμύρια έχουν συμβασιοποιηθεί. Συγχρόνως, έχουν γίνει προσπάθειες ενίσχυσης των αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεργασίες με τον ιδιωτικό κλάδο καθώς και πρωτοβουλίες για την ένταξη του leasing στις συγκοινωνίες. Επίσης, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την βελτίωση των περιφερειακών δρομολογίων του ΚΤΕΛ”. 

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους Υφυπουργούς ότι όλοι μαζί μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τον τομέα των μεταφορών. Μάλιστα, έθεσε ως σπουδαίο κατόρθωμα του Υπουργείου την επιτυχή ολοκλήρωση της Εγνατίας.

ταξί στους δρόμους της Αθήνας
Τι είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κύριος Κώστας Καραμανλής; 

Τι ανέφερε ο απερχόμενος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κύριος Γιάννης Κεφαλογιάννης;

Με τη σειρά του ο πρώην Υφυπουργός κύριος Κεφαλογιάννης, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη θέση που του έδωσε πριν 26 μήνες, ενώ παράλληλα μίλησε και για τιμή που ένιωσε από την συνεργασία του με τον κύριο Καραμανλή. Εν συνεχεία, ευχαρίστησε τον αρχικό Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, τον κύριο Σταθόπουλο, τον νέο Γραμματέα κύριο Ξιφαρά αλλά και όλους τους υπηρεσιακούς και εποπτευόμενους φορείς. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, χωρίς την βοήθεια τους δεν θα μπορούσε να πετύχει κανένα έργο. Στη συνέχεια, έδωσε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του, στον αντικαταστάτη του, κύριο Καραγιάννη. 

Κλείνοντας τον λόγο του έκανε έναν σύντομο απολογισμό των έργων που κατάφεραν να ολοκληρωθούν με την βοήθεια και την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων κατά το διάστημα της θητείας του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα 5 νομοσχέδια και τις 4 κυρώσεις διεθνών συμφωνιών και στις άδειες οδήγησης. Μίλησε για τις επιτυχημένες συμφωνίες αναγνώρισης διπλωμάτων μεταξύ της Ελλάδας με την Σερβία,τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), την Αλβανία καθώς και τις διεθνείς οδικές μεταφορές Ελλάδας και ΗΑΕ. Συγχρόνως, τόνισε ότι το Υπουργείο κατάφερε την ψηφιοποίηση σημαντικών διαδικασιών, όπως της αντικατάστασης του διπλώματος οδήγησης καθώς και της έκδοσης προσωρινής άδειας.

Επίσης, μίλησε για την επιτυχή υλοποίηση των σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, μικροκινητικότητας, για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο και τα υδατοδρόμια και την Ακόμη, όπως είπε επιτεύχθηκε η ολοκλήρωση της ίδρυσης της αρχής πολιτικής αεροπορίας και η συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το ζήτημα των δρομολογίων. Επιπροσθέτως, τέθηκαν οι κανόνες για την κυκλοφορία των οχημάτων μικροκινητικότητας, όπως λόγου χάριν τα πατίνια και τα ποδήλατα. Για τα τελευταία, πρόκειται να ανακοινωθεί σχετική νομοθεσία για τις άδειες οδήγησης, ενώ έχει μελετηθεί και η τελική επεξεργασία του Κ.Ο.Κ. 

Στη συνέχεια, μίλησε για τα υδροπλάνα τα οποία μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνουν πιλοτικές πτήσεις και για την εφοδιαστική αλυσίδα. Όσον αφορά το τελευταίο έργο, αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε καμία έλλειψη παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Επίσης, το ανέφερε ότι το Υπουργείο κατάφερε να συνεχίσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διπλασιάζοντας τον στόλο τους. Παράλληλα, ο κύριος Κεφαλογιάννης τόνισε ότι μετά από 12 χρόνια πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις στο τομέα των μεταφορών.

Επιπλέον, όπως επεσήμανε δημιουργήθηκε ένα πλήρες και αναλυτικό πλάνο για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, μέσω της βελτίωσης του Εθνικού Σχεδίου σχετικά με την οδική ασφάλεια.Τέλος, όπως δήλωσε ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ταξί και τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης. Μάλιστα, σχετικά με το αυτοκινητόδρομο ΒΟΑΚ στο νησί της Κρήτης, ο κύριος Κεφαλογιάννης τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να γίνει το έργο πραγματικότητα. 

επιγραφή ταξί στο εξωτερικό
Τι ανέφερε ο απερχόμενος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κύριος Γιάννης Κεφαλογιάννης;

Τι δήλωσε ο νέος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος;

Ο νέος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε για την ευχάριστη θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς πρόκειται να εργαστεί σε ένα γνώριμο και παραγωγικό περιβάλλον. Αναφέρθηκε στην τιμή που του δίνει ο Πρωθυπουργός, ορίζοντας τον στην συγκεκριμένη θέση. Στη συνέχεια,τόνισε ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενος γιατί η Κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει τόσο σημαντικά έργα στο τομέα των Μεταφορών, όσα δεν είχαν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έθεσε την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και του τραμ. 

Στο τέλος υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς θα ολοκληρωθούν πολύ σημαντικά έργα στον τομέα των συγκοινωνιών, τα οποία θα βελτιώσουν  την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.

Τι ανέφερε ο νέος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κύριος Γιώργος Καραγιάννης; 

Ο νέος Υφυπουργός Υποδομών ευχαρίστησε στο λόγο του, τον Πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που έχει προς τον Υπουργό κύριο Καραμανλή. Όπως τόνισε, με τον Υπουργό συνεργάζονται πολλά χρόνια, για αυτό πιστεύει ότι ενώνοντας τις δυνάμεις τους, θα μπορέσουν να πετύχουν πολύ μεγάλα έργα. Συνεχίζοντας επεσήμανε τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία και ο Ε-65.  

Φυσικά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “ακόμα αναμένεται να δημοπρατηθεί ο αυτοκινητόδρομος ΒΟΑΚ, η σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με τον ΠΑΘΕ και τα μεγάλα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ΕΡΓΟΣΕ. Τέλος, τόνισε ότι σχεδιάζονται νέα έργα μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), τα οποία θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τη χώρα. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.