Taxi & Driver
Σιδηροδρομικός σταθμός
Νέα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα για σύνδεση σημαντικών λιμανιών

Νέα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα για σύνδεση σημαντικών λιμανιών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ, έχουν δρομολογήσει την υλοποίηση 6 καινούργιων σιδηροδρομικών έργων. Απώτερος στόχος, είναι η αναβάθμιση του τομέα των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών της χώρας. Συγκεκριμένα τα έργα θα αφορούν τις ακόλουθες 5 περιοχές: 

  • Αλεξανδρούπολη 
  • Θεσσαλονίκη 
  • Λαύριο 
  • Ραφήνα  
  • Πάτρα 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Νέα σιδηροδρομική γραμμή στην Αλεξανδρούπολη 

Όσον αφορά την περιοχή της Αλεξανδρούπολης το Υπουργείο ανακοίνωσε την αναβάθμιση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής, μέσω του διπλασιασμού της. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση σηματοδότησης – ETCS και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο. Το κόστος αυτών έργων ανέρχονται  περίπου στα 1,07 δισ. ευρώ. 

Σιδηροδρομικά έργα σε Θεσσαλονίκη 

Στην Θεσσαλονίκη τα έργα θα αφορούν δύο σιδηροδρομικές γραμμές. Η πρώτη θα ενώνει την περιοχή με την Ξάνθη και συγκεκριμένα τον Δήμο Τοξοτών, με συνολικό κόστος τα 1,68 δισ. ευρώ. Η δεύτερη γραμμή θα συνδέσει την προβλήτα του 6ο λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί γραμμή προαστιακού στο Δυτικό μέρος της πόλης. Τα χρήματα που απαιτούνται για την χρηματοδότηση αυτών των έργων ανέρχεται στα 53,4 εκατ. ευρώ.

Νέες σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις στο Λαύριο 

Νέα σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού θα κατασκευαστεί και στην περιοχή του Κορωπίου, η οποία θα έχει ως τέρμα την πόλη του Λαυρίου και το λιμάνι της. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, υπολογίζεται ότι θα φτάσει περίπου τα 390,5 εκατ. ευρώ. 

Καινούργια γραμμή του σιδηρόδρομου στη Ραφήνα 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείο φαίνεται ότι θα σχεδιαστεί νέα σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού μέχρι το Λιμάνι της Ραφήνας, με τελικό κόστος τα 308,6 εκατ. ευρώ. Απώτερος στόχος είναι να εξυπηρετούνται ευκολότερα και γρηγορότερα οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν. 

Σιδηροδρομικά έργα στην Πάτρα

Σιδηροδρομικά έργα θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Πάτρας, τα οποία θα αφορούν την σύνδεση του Κιάτου με το κέντρο της Πάτρας και του Ρίου με το καινούριο λιμάνι της περιοχής. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των δύο σιδηροδρομικών γραμμών θα φτάσει τα 476,5 εκατ. ευρώ. 

Σιδηροδρομικά έργα με στόχο την πρόοδο και την ενίσχυση της χώρας 

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κύριος Κώστας Καραμανλής τα σιδηροδρομικά έργα θα βελτιώσουν σημαντικά τον τομέα των μεταφορών της χώρας. Τα έργα σηματοδοτούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ στην χώρα. Ειδικότερα, τα έργα του σιδηρόδρομου θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα “δώσουν μία ανάσα” στο μόνιμο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα. 

Επίσης, οι γραμμές θα ενισχύσουν την διεθνής θέση της Ελλάδας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και βοηθώντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Η επέκταση των σιδηροδρομικών γραμμών θα κάνει περισσότερους ανθρώπους να αφήσουν το αυτοκίνητο τους και να μετακινηθούν με τον προαστιακό. Σαν αποτέλεσμα θα μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση που παράγεται από τα οχήματα, βασικός στόχος και της “Πράσινης Συμφωνίας”

Τα σιδηροδρομικά έργα είναι ζωτικής σημασία για τις μεταφορές

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κύριος Χρήστος Βίνης υπογράμμισε ότι απώτερος σκοπός της επιχείρησης είναι η υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας. Στόχος των σιδηροδρομικών έργων είναι να αλλάξουν το τοπίο των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών της χώρας. Στη συνέχεια, ο κύριος Βίνης τόνισε ότι “είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα νέα έργα, καθώς με την καθοδήγηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην νέα πρόκληση. Θέτουμε τις βάσεις για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην αναγκαία ανάπτυξη της χώρας”. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.