Taxi & Driver

Νέα μόδα ξεκίνησε στη Κρήτη με τα ταξί να διαχωρίζονται σε “εμβολιασμένα” και μη

Τι αυτοκίνητα έχουν για ταξί στην Ευρώπη;

Το τελευταίο χρόνο ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με την πανδημία να έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Οι αποστάσεις, οι μάσκες, τα αντισηπτικά και η αποφυγή του συνωστισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.

Ο σύλλογος οδηγών ταξί στα Χανιά, λοιπόν, έχοντας ως στόχο τη προστασία των επιβατών και κατανοώντας την ανησυχία τους, προχώρησε σε μία πρωτότυπη ενέργεια. Όλοι οι οδηγοί τοποθέτησαν σε εμφανές σημείο το πιστοποιητικό του εμβολιασμού τους. 

Πως ακριβώς διαχωρίστηκαν τα “covid-free” ταξί; 

Ο πρόεδρος του συλλόγου ταξί, κύριος Καραπατάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Creta24 τόνισε ότι ήταν ένα μέτρο που έπρεπε να ληφθεί. Εξήγησε ότι η εφαρμογή του είναι πολύ εύκολη καθώς το μόνο που πρέπει να κάνουν οι οδηγοί είναι να τοποθετήσουν το πιστοποιητικό με τον εμβολιασμό τους, σε εμφανές σημείο μέσα στο ταξί. Το συγκεκριμένο χαρτί είναι με τη μορφή αυτοκόλλητου και αναγράφει ποια δόση έχουν κάνει. Αν δηλαδή έχουν ολοκληρώσει τη πρώτη ή τη δεύτερη. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, το αυτοκόλλητο αναφέρει στα αγγλικά ότι ο οδηγός είναι εμβολιασμένος, ώστε να μπορούν να το καταλάβουν ακόμα και οι τουρίστες. 

Αυτοκόλλητο πιστοποιητικό εμβολιασμού covid-19
Οι οδηγοί τοποθετούν το πιστοποιητικό με τον εμβολιασμό τους, σε εμφανές σημείο μέσα στο ταξί.

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο προχώρησε ο σύλλογος στην ανάδειξη του πιστοποιητικού; 

Σύμφωνα με τον κύριο Καραπατάκη ο λόγος για τον οποίο o ακολούθησε ο σύλλογος το μέτρο του πιστοποιητικού είναι πολύ απλός. Πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο μέσω του οποίου μπορεί ο οδηγός να αποδείξει ότι τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες. Μέσα στο ταξί ο επιβάτης δεν έχει λόγο να φοβάται, αφού μπορεί να μεταβεί με μεγάλη ασφάλεια στον προορισμό του. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να παρομοιαστεί με τα self-test. Στην ουσία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μέσο για να δείχνουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε κανένα ταξί”. 

Πηγές: 

Exit mobile version