Taxi & Driver
Μύκονος
Μύκονος: Παράνομο ταξί αξίας 100.000 ευρώ και κόμιστρο 200 ευρώ

Μύκονος: Παράνομο ταξί αξίας 100.000 ευρώ και κόμιστρο 200 ευρώ

Χάος επικρατεί στη Μύκονο με τα παράνομα τράνσφερ, τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα επιβατών, χρεώνουν τους τουρίστες εξωφρενικές τιμές, ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων ενώ αποτελούν κίνδυνο για την οδική ασφάλεια στους δρόμους.

Το μαύρο πολυτελές τεσσάρων τροχών “θηρίο” με τα φιμέ τζάμια και τις ξένες πινακίδες που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σταθμευμένο έξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα Μυκόνου, στην περιοχή του αεροδρομίου, είναι μια “παρανυχίδα” στην αρρωστημένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στους δρόμους, ενός εκ των δημοφιλέστερων, αν όχι του δημοφιλέστερου στο κόσμο τουριστικού προορισμού την δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι ξένοι τουρίστες, πλούσιοι και λιγότερο πλούσιοι, καθώς και των χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων που αντιμετωπίζουν καθημερινά το φαινόμενο της σαρδελοποίησης στην ανάγκη τους να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία που οδηγούν στις παραλίες, θεωρούν ότι η Μύκονος είναι ένας top destination. Ολίγον τι υπερτιμημένος καθότι παρά τις φυσικές ομορφιές, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για να δικαιολογήσουν τον τίτλο του κορυφαίου προορισμού, ενώ όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα κρούσματα αισχροκέρδειας καθώς σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ των τιμών και της ποιότητας των προΪόντων η διαφορά είναι χαοτική.

Όμως τον τελευταίο καιρό έχει προκύψει ένας επιπρόσθετος πονοκέφαλος για τις Αρχές, που τείνει να εξελιχθεί σε πραγματικό εφιάλτη για ντόπιους και τουρίστες: Τα παράνομα τράνσφερ. Αυτά τα μαύρα βαν με τα φιμέ τζάμια, τα δερμάτινα καθίσματα και τον Led φωτισμό στις οροφές και τα πατώματα, που με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να μεταμορφωθούν σε night clubs ή ακόμη και σε κινητούς οίκους ανοχής, ανάλογα πάντα με το μπάτζετ του πελάτη.

Πρόκειται για αόρατα γραφεία, εγκατεστημένα μέσα σε βίλες -φαντάσματα, τα οχήματα των οποίων δεν έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα επιβατών, χρεώνουν τους τουρίστες εξωφρενικές τιμές, ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων αποτελούν κίνδυνο για την οδική ασφάλεια στους δρόμους, αφού οι οδηγοί τους έχουν κολλημένο το πόδι στο γκάζι. Οι τιμές που χρεώνουν τους τουρίστες ξεκινούν από 100 ευρώ τη μέρα το πήγαινε έλα και 200 ευρώ τουλάχιστον η αντίστοιχη διαδρομή μετά τις 12 το βράδυ.

Στα δίχτυα των Αρχών

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η “δουλειά” που έβγαλε πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο της αστυνομίας Μυκόνου σε συνεργασία με τις τελωνειακές Αρχές όταν και εντόπισαν τρία πολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητα (δυο Audi Q7 και ένα Mercedes) τα οποία έφεραν ξένες πινακίδες.

Οι κάτοχοι των οχημάτων έκαναν τους ταξιτζήδες, είτε ψαρεύοντας απελπισμένους και μεθυσμένους τουρίστες τα βράδια, είτε παίρνοντας κούρσες μέσω τηλεφώνου, χρεώνοντας μάλιστα 150 ευρώ την κάθε διαδρομή! Οι οδηγοί τελικά συνελήφθησαν μετά από καταγγελίες που αξιοποίησαν οι Αρχές , τα οχήματα κατασχέθηκαν ενώ επιβλήθηκαν και τσουχτερά πρόστιμα ύψους 10.500 ευρώ για κάθε όχημα. Ωστόσο, υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη ωσότου καθαρίσει η Μύκονος από τα μαύρα παράνομα βαν και τους επιτήδειους που θησαυρίζουν εις βάρος του τουρίστα και του ελληνικού κράτους.

Νικόδημος Λιανός, NaxosPress με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα»


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.