Taxi & Driver
skoda octavia
Μεταχειρισμένο Skoda Octavia: Ενισχύει τη… θέση του επαγγελματία

Μεταχειρισμένο Skoda Octavia: Ενισχύει τη… θέση του επαγγελματία

Σταθερή, άνετη και ασφαλής, η Skoda Octavia δείχνει στο δρόμο τον πραγματικά ολοκληρωμένο χαρακτήρα που διαθέτει.

O οικογενειακός χαρακτήρας της Octavia σχεδόν προϋποθέτει ελκυστικό design, χωρίς ακρότητες στην εμφάνιση. Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι σχεδιαστές της Skoda, το 2009 στο μεσαίο τους μοντέλο. Επί χάρτου λοιπόν, η Octavia απέκτησε σχεδόν εντελώς ανασχεδιασμένο -με έντονες καμπύλες- μπροστινό άκρο, ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά πίσω, αλλά και εσωτερικό με σαφώς περισσότερο ενδιαφέρουσα εικόνα. Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς των ανθρώπων της Skoda χάρισε αρκετή φρεσκάδα στην Octavia, σίγουρα όμως θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ευφάνταστο και περισσότερο δημιουργικό.

Σταθερότητα, άνεση, ασφάλεια

Το τιμόνι και η κεντρική κονσόλα είναι αισθητικές αλλαγές που αναβάθμισαν σημαντικά την εικόνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων στο τιμόνι, αλλά και στην πολύ εργονομική κεντρική κονσόλα, η οποία φιλοξενεί το ηχοσύστημα και τους διακόπτες κλιματισμού. Όσο για τα μαλακά υλικά που συνθέτουν το ταμπλό, αυτά βρίσκονται στα ίδια πολύ καλά επίπεδα ποιότητας, φινιρίσματος και συναρμογής που μας έχει συνηθίσει η Skoda. Από πλευράς χώρων, η Octavia βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της, με πολύ καλές παροχές τόσο στους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές. Mε 560 λίτρα όγκου και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα, το πορτ-μπαγκάζ της Octavia δύναται να καλύψει χωρίς δυσκολία τις μεταφορικές ανάγκες των επιβατών ενός επαγγελματία αυτοκινητιστή.

Ο οικογενειακός προσανατολισμός της Octavia5 απαιτεί απροβλημάτιστη οδική συμπεριφορά και αυξημένα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας. Το αρκούντως αμάξωμα του αυτοκινήτου προσφέρει ιδιαίτερα προβλέψιμες αντιδράσεις που έχει, ακόμα και όταν πιεστεί πολύ. Η ρύθμιση των αναρτήσεων (Γόνατα ΜακΦερσον εμπρός και πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) είναι προσανατολισμένη προς την άνεση των επιβατών, επιτρέποντας μόνο πολύ λογικές κλίσεις στο βάρους 1.319 κιλών αμάξωμα. Τάσεις υποστροφής κάνουν πολύ προοδευτικά την εμφάνισή τους, οι οποίες όμως ελέγχονται εύκολα, χάρη στο καλό σε αίσθηση και πληροφόρηση τιμόνι, ενώ, όπου απαιτείται, τα φρένα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Τελικά, η Octavia ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο με χαρακτηριστική ασφάλεια, άνεση, σβελτάδα, αλλά και χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Γνώρισέ το – Οδήγησέ το

Η συγκεκριμένη έκδοση της Skoda Octavia 1,6 TDI που παρουσιάζουμε αφορά σε πετρελαιοκίνητο μοντέλο του 2013, το οποίο έχει διανύσει 123.00 χλμ. και έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και διαθέτει βιβλίο service. Πωλείται από τα Ταξί Γρατσούνας.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.taxigratsounas.gr και στο 2105124799

 

 

 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.