Taxi & Driver
Μανιάτης
Μανιάτης για Λυμπερόπουλο: Το αραχνιασμένο χθες επιτίθεται στο ελπιδοφόρο αύριο

Μανιάτης για Λυμπερόπουλο: Το αραχνιασμένο χθες επιτίθεται στο ελπιδοφόρο αύριο

Στον «τοίχο» έστησαν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη τον Χρήστο Σπίρτζη μετά το βομβαρδισμό ερωτήσεων του ίδιου και του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη στον εκπρόσωπο της TAXIBEAT κατά την ακρόαση της Τετάρτης των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο χώρο των μεταφορών.

Η κατάσταση σχολιάστηκε αρνητικά καθώς θεωρήθηκε ότι προσιδίαζε σε ανάκριση αφού αφορούσε όλο το πλέγμα λειτουργίας της επιτροπής κι έγινε με επίμονο και επιθετικό τρόπο. «Ζηλέψατε τη δόξα της στολής παραλλαγής του ομοτράπεζού σας κ. Καμμένου που με αυτή παριστάνει τον Στρατηγό και κάνατε κι εσείς χθες το ΣΔΟΕ ενώ δεν είναι αρμοδιότητά σας», σχολίασε σκωπτικά ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης στη σημερινή συνεδρίαση και φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο των ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλο πρόσθεσε ότι: «το αραχνιασμένο χθες επιτίθεται στο ελπιδοφόρο αύριο», καλώντας τους συνδικαλιστές ταξί να εκσυγχρονιστούν κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών αντί να αντιμάχονται τις εταιρίες διαμεσολάβησης.

Εξίσου επικριτικός αλλά με λιγότερη ειρωνεία ήταν και ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος μίλησε για «νευρικότητα» της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την οποία όπως είπε πρόδιδε η γλώσσα του σώματος. «Είδαμε τη σύγκρουση δύο κόσμων. Αυτών που συμβολίζουν το χθες και φωνάζουν κι αυτών που εκφράζουν το νέο ηλεκτρονικό επιχειρείν κι απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις που τους τίθενται. Όσοι μας παρακολούθησαν θα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πιο ήπιος, αλλά επισημαίνοντας τους κινδύνους της υπαγωγής της TAXIBEAT στην ίδια ρύθμιση με την UBER, εμφανίστηκε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, καλώντας τον κ. Σπίρτζη να επανεξετάσει τη σχετική διάταξη προκειμένου όπως είπε να αποφευχθούν μελλοντικά νομικές διαμάχες αλλά και «σκηνές απείρου κάλλους» στους δρόμους της Αθήνας μεταξύ των επαγγελματιών οδηγών.

Αν και ο Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει απαντήσει ακόμα στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, λόγω της διαδικασίας της συζήτησης, ο ίδιος χθες επικαλέστηκε για τον καταιγισμό ερωτήσεων στον διευθύνοντα σύμβουλο της TAXIBEAT την προσπάθεια επιβολής κανόνων για όλους και της κατάργησης «γκρίζων ζωνών» στο νομοθετικό πλαίσιο που υποπτεύεται ότι αξιοποιεί η εν λόγω εταιρία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι χειροπιαστό.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.