Taxi & Driver

Leasing ή αγορά αυτοκινήτου

Leasing Vs αγορά αυτοκινήτου

Το leasing είναι ο νόες τρόπος απόκτησης ενός αυτοκίνητου, ο οποίος λέγεται ότι εξυπηρετεί πολύ τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, ποια είναι αλήθεια, η ιδανική λύση, η αγορά ενός αυτοκινήτου ή η λύση του leasing;

Τα κύρια πλεονεκτήματα των δύο επιλογών σχετίζονται με την ιδιοκτησία, την χρήση και σίγουρα τον τρόπο εξόφλισης.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Τι είναι το leasing;

Ως leasing εννοείται η χρήση ενός αυτοκινήτου για ένα ορισμένο διάστημα, καταβάλλοντας μία μηνιαία δόση. Αφορά στην ουσία μία μορφή ενοικίασης αυτοκινήτου, για αυτό και τυπικά μπορεί να το οδηγάει μόνο αυτός που έχει δηλωθεί εξαρχής στο μισθωτήριο.

Η διαδικασία είναι απλή, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το αυτοκίνητο που θέλει, δίνει την προκαταβολή και συμφωνεί το διάστημα και το μηνιαίο ποσό που επιθυμεί να καταβάλει κάθε μήνα.

Πλεονεκτήματα leasing

Τα κύρια πλεονεκτήματα του leasing σχετίζονται με την Ασφάλεια Κυκλοφορίας, τα Τέλη, και τα βασικά service του οχήματος που έχει διαλέξει ο οδηγός.

Όλες αυτές οι ευθύνες που κανονικά θα έφερνε ο οδηγός με την αγορά ενός αυτοκινήτου, καλύπτονται σε αυτή τη περίπτωση μέσω του μηνιαίου ποσού και της προκαταβολής.

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Στην επιλογή του leasing καλύπτει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του οδηγού. Με αυτό το τρόπο η ασφάλεια του αυτοκινήτου γίνεται αρμοδιότητα της εταιρείας με την οποία έγινε η οικονομική συναλλαγή.

Κάλυψη προκαθορισμένων service

Το leasing δίνει την ευκαιρία στους οδηγούς να μην αγχόνονται για το προκαθορισμένο service του οχήματός τους. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα ακόμα και για αλλαγή των ελαστικών, όταν υπερβεί ο οδηγός τα προκαθορισμένα χιλιόμετρα.

Επίσης, μόλις περάσει το χρονικό διάστημα και τα χιλιόμετρα κατά τα οποία γίνεται κανονικά το καθορισμένο service, τα έξοδα καλύπτονται από το μηνιαίο ποσό και δεν επιβαρύνεται με επιπλέον χρεώσεις ο “ιδιοκτήτης”.

Τέλη Κυκλοφορίας

τα Τέλη Κυκλοφορίας πληρώνονται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη όπως ο Φόρος Ακινήτων πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη του σπιτιου.

Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος νοικιάζει ένα ακίνητο δεν πληρώνει τους φόρους που αναλογούν στον ιδιοκτήτη, αλλά στην ουσία επιβαρύνεται με αυτό αφού όλα συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα.

Μειονεκτήματα leasing

Τα βασικά μειονεκτήματα του leasing συγκρτικά με την αγορά ενός αυτοκινήτου, σχετίζονται με τις παροχές της εκάστοτε εταιρείας leasing, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν αν παραβεί ο οδηγός την αρχική συμφωνία.

Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις, όταν κάτι υπερβεί το όριο της συμφωνίας ή δεν υπήρξε ποτέ προυπόθεση στο συμβόλαιο.

Αδυναμία αποδέσμευσης από το συμβόλαιο μίσθωσης

Ο οδηγός που θα υπογράψει μία συμφωνία με την εταιρεία leasing δεν έχει την δυνατότητα αποδέσμευσης του συμβολαίου μίσθωσης, μέχρι την επίσημη λήξη του συμβολαίου.

Έτσι, οι οδηγοί μένουν δεσμευμένοι με την συμφωνία που έκαναν στην αρχή και είναι δύσκολο και χρηματικά ανόφελο να “σπάσει” το συμβόλαιο.

Leasing Vs αγορά αυτοκινήτου
Δυσκολία αποδέσμευσης από το συμβόλαιο

Συγκεκριμένα χιλιόμετρα

Σε περίπτωση που ένας οδηγός υπερβεί το συμφωνηθέν ετήσιο όριο χιλιομέτρων θα υπάρξει επιπλέον χρέωση. Δηλαδή, το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένα χιλιόμετρα κάθε μήνα, διαφορετικά επιβάλλεται χρηματική επιβάρυνση.

Επιπλέον service που δεν σχετίζονται με την εγγύηση

Υπάρχει επιπλέον χρέωση για service που δεν είναι προκαθορισμένο με βάση το χρόνο ή τα χιλιόμετρα. Ότι επιπλέον βλάβη προκύψει ισοδυναμεί και με την αντίστοιχη χρέωση.

Κόστη αναβάθμισης

Σύμφωνα με το Spotawheel, αν ο οδηγός του αυτοκινήτου θέλει να αναβαθμίσει το αυτοκίνητό που έχει διάλεξει, όπως με την προσθήκη φιμέ τζαμιών, θα του επιβληθεί επιπλέον χρέωση.

Πλεονεκτήματα αγοράς αυτοκινήτου

Η αγορά του αυτοκινήτου, περιλαμβάνει πολλά πλεονεκτήματα για τους οδηγούς τα οποία συνδέονται κυρίως με την ιδιοκτησία και την χρήση του.

Η απεριόριστη χρήση του οχήματος και η πλήρης ιδιοκτησία είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς ενός αυτοκινήτου.

Πλήρης έννοια της ιδιοκτησίας

Η αγορά ενός αυτοκινήτου περιλαμβάνει την πλήρη έννοια της ιδιοκτησίας, καθώς το αυτοκίνητο αυτόματα γίνεται ιδιοκτησία του οδηγού. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, οι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν αργότερα αυτό το περιουσιοκό τους στοιχείο.

Απεριόριστη χρήση του οχήματος ανεξαρτήτως οδηγού

Μία ακόμη διαφορά ανάμεσα στο leasing και στην αγορά αυτοκινήτου είναι η απεριόριστη χρήση του οχήματος. Στη πρώτη περίπτωση, μόνο ο οδηγός που εχει δηλωθεί εξαρχής στο μισθωτήριο, μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο.

Μάλιστα, αυτό συνδυάζεται και με περιορισμένο αριθμό χρήσης του ενοικιαζόμενου οχήματος, με βάση την συμφωνία της εταιρείας leasing με τον οδηγό.

Αντίθετα, η αγορά του αυτοκινήτου, ταυτίζεται με την πλήρη χρήση του, όσες φορές, δηλαδή επιθυμεί ο οδηγός, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Επιπλέον, όταν ο ενδιαφερόμενος αγοράσει το αυτοκίνητο, μπορεί να το δώσει να το οδηγήσει όποιος επιθυμεί.

Καμία δέσμευση

Όταν ο οδηγός επιλέξει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο δεν έχει καμία δέσμευση, όπως συμβαίνει στο leasing. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα χιλιόμετρα, στον οδηγό, στο χρόνο που πρέπει να το έχει στην κατοχή του.

Μειονεκτήματα αγοράς οχήματος

Τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός αυτοκινήτου ξεκινούν με τη το ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο οδηγός για να το αποκτήσει. Παράλληλα, επιβαρύνεται οικονομικά για όλες τις υποχρεώσεις και τους φόρους που φέρει μαζί του.

Αγορά με ποσό εξ’ ολοκλήρου

Για να μπορέσει ένας οδηγός να αποκτήσει το αυτοκίνητο της επιθυμίας του, θα χρειαστεί να καταβάλλει όλο το ποσό κατευθείαν. Αυτό σημαίνει ότι, τα χρήματα που διαθέτει θα καθορίσουν το μοντέλο, τον τύπο και την κατάσταση του οχήματος που θα αποκτήσει.

Αντιθέτως, στo leasing, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί ένα υπερσύγχρονο και ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει το ποσό για την αγορά του, το οποίο μπορεί και να μην έχει στην διάθεσή του.

Οικονομικές υποχρεώσεις στην αγορά αυτοκινήτου

Οικονομικές υποχρεώσεις

Άλλος ένας λόγο, ίσως η λύση του leasing είναι καλύτερη επιλογή από την αγορά ενός οχήματος, σχετίζεται με τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει ο οδηγός.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του οχήματος πρέπει να πληρώνει, Τέλη και Φόρο Κυκλοφορίας και service, χωρίς να καλύπτεται το ποσό του από κάποια μηνιαία δόση.

Έτσι, ο οδηγός πρέπει εκτός από τα χρήματα της αγοράς, να διαθέτει ένα ποσό που θα είναι διαθέσιμο μόνο για την κάλυψη των εξόδων που δημιουργεί το καινούριο του απόκτημα.

Exit mobile version