Taxi & Driver
Καθαρισμός γυάλινων επιφανειών αυτοκινήτου
Καθαρισμός γυάλινων επιφανειών αυτοκινήτου

Καθαρισμός γυάλινων επιφανειών του αυτοκινήτου

Ο καθαρισμός των γυάλινων επιφανειών του αυτοκινήτου είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία, τόσο για την υγεία του ίδιου του οχήματος όσο και για τον οδηγό. Οι γυάλινες επιφάνειες του οχήματος πρέπει να διατηρούνται καθαρές, για μία σωστή και εύκολη οδήγηση.

Οι γυάλινες επιφάνειες περιλαμβάνουν:

  • Φανάρια
  • Τζάμια

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον καθαρισμό των γυάλινων επιφανειών του αυτοκινήτου, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Καθαρισμός φαναριών

Για το καθάρισμα των φαναριών οι οδηγοί των αυτοκινήτων πρέπει να χρησιμοποιήσουν 2 βασικούς τρόπους:

  • Χρήση οδοντόκρεμας
  • Γυάλισμα με εξειδικευμένο προϊόν

Ο κύριος λόγος για τον οποίο θαμπώνουν τα φανάρια του οχήματος σχετίζεται με τη πάροδο του κόσμου. Βέβαια, εκτός από το χρόνο, άλλη μία αιτία για την οποία λερώνονται, οφείλεται στη πολυετή έκθεση στον ήλιο.

Χρήση οδοντόκρεμας

Όταν τα φανάρια του αυτοκινήτου αποκτήσουν μία κίτρινη απόχρωση, σημαίνει ότι βρίσκονται στα πρώτα στάδια, για αυτό και μπορούν να καθαριστούν εύκολα και γρήγορα από τον ίδιο τον οδηγό χωρίς ιδιαίτερα έξοδα.

Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης, είναι να πάρει ένα καθαρό πανί και πάνω του, να τοποθετήσει μία μεγάλη ποσότητα με οδοντόκρεμα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός πρέπει να τρίψει, για μερικά λεφτά, με το βρεγμένο πανί και κυκλικές κινήσεις τα φανάρια.

Ως τελική κίνηση, θα πρέπει να σκουπίσει τα φανάρια με ένα καθαρό και βρεγμένο με ζεστό νερό πανί. Η διαδικασία πρέπει να επαναλμβάνεται μέχρι να εμφανιστεί το επιθυμητό απαραίτητο.

Γυάλισμα με εξειδικευμένο προϊόν

Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν, το οποίο θα εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το AutoPlanet, υπάρχουν και διαφορετικά προιόντα ανάλογα με το πρόβλημα που προκύπτει κάθε φορά.

Στην περίπτωση που το φανάρι του αυτοκινήτου έχει θαμπώσει σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κερί κερί γυαλίσματος, το οποίο θα αφήσει για λίγα λεπτά ο οδηγός πάνω στο όχημα.

Καθαρισμός τζαμιών αυτοκινήτου

Ο καθαρισμός των γυάλινων επιφανειών του αυτοκινήτου, περιλαμβάνει τον σωστό καθαρισμό όλων των τζαμιών ενός αυτοκινήτου. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, ο οδηγός πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.

Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε τον πατροπαράδοτο τρόπο, ο οποίος είναι πιο οικολογικός είτε έναν πιο σύγχρονο, ο οποίος περιέχει εξειδικεύμα προιόντα και spray.

Συγκεκριμένα, ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

  • Εξωτερικό και εσωτερικό καθαρισμό τζαμιών εξειδικευμένα προιόντα
  • Καθάρισμα παραθύρων με εφημερίδα και οικολογικά υλικά
Καθαρισμός γυάλινων επιφανειών αυτοκινήτου με πανί
Καθαρισμός γυάλινων επιφανειών αυτοκινήτου με πανί

Εξωτερικός καθαρισμός τζαμιών αυτοκινήτου με πανί και spray

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσει ένας οδηγός τα τζάμια του αυτοκινήτου του είναι με ένα πανάκι. Ένα Microfiber πανάκι, είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του εξωρετικού τζαμιού.

Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να χρησιμοποιήσει απαλές κινήσεις. Έτσι, θα απομακρυνθούν όλα τα λιπαρά υπολείμματα η βρωμιά.

Αμέσως επόμενο βήμα για τον οδηγό, είναι να εφαρμόσει ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τζαμιού ένα ειδικό καθαριστικό spray. Τυχόν ακαθαρσίες θα φύγουν και κατά το στέγνωμα.

Ωστόσο, για να μην εξατμίζεται το προιόν, πρέπει να εστιάζει σε ένα τζάμι κάθε φορά. Στο τρίτο βήμα, ξεκινά το στέγνωμα του τζαμιού με οριζόντιες κινήσεις.

Καθαρίζοντας τα εξωτερικά τζάμια του αυτοκινήτου σε οριζόντια κατεύθυνση, θα είναι πιο εύκολο, να ανακαλύψει ο οδηγός που βρίσκονται ι τα υπόλοιπα υπολείμματα στο εσωτερικό.

Ως τελευταίο βήμα, πρέπει να γίνει το πέρασμα του τζαμιού με ένα δεύτερο καθαρό πανί μικροϊνών.

Εσωτερικός καθαρισμός τζαμιών με πανί

Εκτός από τον εξωτερικό καθαρισμό των γυάλινων επιφανειών του αυτοκινήτου, ο οδηγός πρέπει να καθαρίσει και εσωτερικά τα τζάμια. Για αυτό το σκοπό, πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό καθαριστικό και ένα πανί μικροϊνών.

Ο ιδιοκτήκτης πρέπει να σκουπίσει με κάθετες κινήσεις το παράθυρο, ώστε να καθαρίσει όποιες κηλίδες σκόνης και βρωμιάς έχουν μείνει.

Καθάρισμα παραθύρων με εφημερίδα

Οι εφημερίδα ίσως προκαλέσει έκπληξη για τους νέους οδηγούς, ωστόσο οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία αποτελεσματική λύση. Οι εφημερίδες είναι κατασκευασμένες από πολλαπλές πυκνές ίνες, για αυτό και δεν διαλύονται εύκολα.

Παράλληλα δεν περιέχουν υλικά που κάνουν γρατσουνιές και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά σε γυάλινη επιφάνεια. Είναι οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς δεν έχουν χημικό και τοξικό μελάνι.

Καθαρισμός γυάλινης επιφάνειας με ξύδι

Άλλος ένας οικολογικός και εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά μία γυάλινη επιφάνεια, είναι με το διάλυμα ξυδιού. Ο οδηγός πρέπει να βάλει μέσα σε ένα μπουκάλι, ίση ποσότητα νερού και ξυδιού.

Σύμφωνα με το Autogreek, το ξύδι έχει την ιδιότητα να αφαιρεί τα άλατα που προκαλούνται λόγου χάριν από την βροχή. Για να σκουπίσει ο ιδιοκτήκτης το δυάλυμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει είτε μία εφημερίδα, που αναφέραμε και προηγουμένως, είτε χαρτί κουζίνας.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.