Taxi & Driver
mytaxi
Η υπηρεσία ταξί της Mercedes έφτασε τα 23 εκατομμύρια χρήστες!

Η υπηρεσία ταξί της Mercedes έφτασε τα 23 εκατομμύρια χρήστες!

Η Daimler Fianancial Services AG έγινε γνωστή στην Ελληνική αγορά ύστερα από την εξαγορά της δικής μας BEAT μέσω του mytaxi.

Η εξάπλωση της συνεχώς αυξάνεται στην παγκόσμια αγορά και κάτω από αυτή τη θυγατρική της αυτοκινητοβιομηχανίας, εντάσσονται όλες οι νέες υπηρεσίες μεταφορών της εταιρείας.  Η συνεχής εξάπλωση της, οδήγησε στο νούμερο ρεκόρ που αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, το οποίο μέσα από τις πλατφόρμες car2gomoovel και mytaxi τον περασμένο Μάιο ανερχόταν σε 22,9 εκατομμύρια πελάτες.

Οι σχεδόν 23 εκατ. χρήστες αντιστοιχούν σε ετήσια αύξηση +88% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τις υπηρεσίες της Daimler να λειτουργούν σε πάνω από 100 πόλεις της Ευρώπης, της Κίνας, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής. Η mytaxi, κάτω από την οποία είναι και η δική μας Beat,  σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, 116%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (14,9 εκατομμύρια πελάτες).

Η moovel, μια εταιρεία αστικών μεταφορών με διάφορα μέσα έχει αυξήσει το έργο της κατά 74% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (4,8 εκατομμύρια πελάτες). Η car2go, ηγέτης στα κοινόχρηστα αυτοκίνητα, αντιπροσώπευε περίπου 3,2 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως στα τέλη Μαΐου του 2018 (25% αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά).

Η δήλωση του Bodo Uebber, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος Finance & Controlling της Daimler Financial Services, είναι ξεκάθαρη για το ρόλο που θέλει να παίξει η Daimler στις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος:  «Περίπου 23 εκατομμύρια πελάτες σήμερα βασίζονται στις υπηρεσίες μεταφορών μας, γεγονός που αποδεικνύει σαφώς ότι οι νέοι πελάτες απολαμβάνουν και χρειάζονται τις υπηρεσίες μας παγκοσμίως. Σαν ο εφευρέτης του αυτοκινήτου, η Daimler δεν θα αφήσει τη σκηνή σε άλλους όταν πρόκειται για την αστικές μεταφορές του μέλλοντος. Με την ανακοίνωση της κοινοπραξίας μας με τη BMW, κάνουμε ένα περαιτέρω βήμα προς την στρατηγική ομαδοποίηση και αποδοτικότητα των υπηρεσιών μας για να υποστηρίξουν τις μητροπόλεις και τις μελλοντικές έξυπνες πόλεις«.

Οι πρόσφατες επενδύσεις της Daimler

Τον περασμένο μήνα, η Daimler Financial Servicesεπένδυσε στην Taxify, εταιρεία ταξί σε app, που εδρεύει στην Εσθονία η οποία είναι μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο, δραστηριοποιείται ήδη σε 20 χώρες και σε περισσότερες από 25 πόλεις.

Οι υπόλοιπες εταιρείες στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνουν:

  • Τη Via, μια υπηρεσία μεταφορών μέσω λεωφορείου.
  • Την υπηρεσία Blacklane, για μεταφορές μέσω πολυτελών οχημάτων και της αμερικανικής πλατφόρμας ανταλλαγής αυτοκινήτων Turo.
  • Επιπλέον, η Daimler Financial Services είναι μέτοχος της Flixmobility, η οποία είναι ηγέτιδα στην αγορά για ταξίδια με λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη η οποία επεκτείνεται και στις ΗΠΑ.

Ηλεκτρικά οχήματα: νέα e-smarts στη car2go

Στη Μαδρίτη, το Άμστερνταμ και τη Στουτγάρδη, το car2go προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικούς στόλους. Η ανάπτυξη του ηλεκτρικού στόλου ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου όταν για πρώτη φορά εισήχθη στο στόλο της Στουτγάρδης το Smart EQ Fortwo.

Το νέο e-smart μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 45 λεπτά, κάτι που αναμένεται να μειώσει τον χρόνο στους σταθμούς φόρτισης και να αυξήσει σημαντικά τη διαθεσιμότητα του οχήματος. Συνολικά 1.400 από τα 14.000 αυτοκίνητα car2go σε όλο τον κόσμο είναι ηλεκτρικά. Ένα ηλεκτρικό όχημα car2go νοικιάζεται, κατά μέσο όρο, κάθε εννέα δευτερόλεπτα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, η car2go ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η έβδομη πόλη εξυπηρέτησης στις ΗΠΑ ανοίγει σύντομα στο Σικάγο του Ιλλινόις με 400 αυτοκίνητα διαθέσιμα.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.