Site icon Taxi & Driver

Η Hyundai Motor θα προμηθεύσει 2.000 υβριδικά Ioniq στη Σιγκαπούρη ως ταξί

Η Hyundai Motor έχει υπογράψει σύμβαση για την παροχή 2.000 υβριδικών αυτοκινήτων Ioniq σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες ταξί στη Σιγκαπούρη (και όχι μόνο).

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρει την ονομασία ComfortDelGro, και δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταφορών στη Σιγκαπούρη. Ιδρύθηκε το 1970, και ελέγχει περίπου το 60% των 20.000 ταξί στη χώρα. Λειτουργεί επίσης και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βιετνάμ.

Η σύμβαση αναφέρει ό,τι η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία θα προμηθεύσει την πρώτη παρτίδα 1.500 υβριδικών επιβατικών αυτοκινήτων Ioniq μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, και τα υπόλοιπα 500 οχήματα θα τα παραδώσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Αίζει να σημειωθεί πως την περσινή χρονιά, η Hyundai πώλησε 1.200 υβριδικά αυτοκίνητα Ioniq ως ταξί στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hyundai, ο Chung Euisun συναντήθηκε με στελέχη της ComfortDelGro στη Σιγκαπούρη στις 19 Ιουνίου για να μιλήσει για τρόπους συνεργασίας και κατά συνέπεια πως μπορεί να διευρυνθεί ετούτη η συνεργασία στο μέλλον, κάτι που φυσικά θα επιφέρει τεράστια έσοδα στην Hyundai, προφανώς γιατί ο αριθμός οχημάτων που θα πουλήσει δεν θα είναι σίγουρα μικρός.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ενισχύσει την ηγετική θέση της στην παραγωγή φιλικών οχημάτων προς το περιβάλλον στη Σιγκαπούρη, καθώς το μικρό ασιατικό κρατίδιο υιοθέτησε πρόσφατα νέους κανονισμούς για τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στη χώρα με απώτερο σκοπό να περιορίσει τα επίπεδα των βλαβερών εκπομπών αερίου που μολύνουν την ατμόσφαιρα.

Η Hyundai Motor δήλωσε ό,τι η ComfortDelGro αποφάσισε να υπογράψει αυτό το πρόσθετο συμβόλαιο εφοδιασμού οχημάτων, επειδή έμεινε ικανοποιημένη με την ενεργειακή απόδοση του Ioniq, όπως και με την εξαιρετική συμπεριφορά κατά την οδήγηση του.

Μέχρι στιγμής, η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία πώλησε περίπου 26.000 οχήματα στη Σιγκαπούρη, και παράλληλα είναι ο μεγαλύτερος πάροχος οχημάτων στη βιομηχανία ταξί, κατέχοντας ως μερίδιο το 60% αγοράς, εν ολίγοις ένα συγκλονιστικό νούμερο που προφανώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ακόμη κι αν είσαι φανατικός εχθρός της Hyundai.

Exit mobile version