Site icon Taxi & Driver

Η Daimler επενδύει σε ανταγωνίστρια της Uber στη Γαλλία

Daimler

Η Daimler επενδύει σε ανταγωνίστρια της Uber στη Γαλλία

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανακοίνωσε την Πέμπτη πως αγόρασε πάνω από το 50% της Chauffeur Privé και σχεδιάζει να την εξαγοράσει πλήρως ως το 2019.

Η Daimler αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο στη Chauffeur Privé, ένα start-up για την κράτηση αυτοκινήτων το οποίο ανταγωνίζεται την Uber στη Γαλλία. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως αγόρασε πάνω από το 50% της Chauffeur Privé και σχεδιάζει να την εξαγοράσει πλήρως ως το 2019. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Μέσω της μονάδας της Daimler Mobility Services, η οποία έχει πάνω από 17 εκατομμύρια πελάτες, η γερμανική εταιρεία έχει αποκτήσει την εφαρμογή My Taxi, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να καλούν ταξί μέσω του κινητού της. Στο δυναμικό της Daimler έχει ενταχθεί και η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτου car2go και η moovel, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κλείσουν διαφορετικά μέσα μεταφοράς.

Η Chauffeur Privé δραστηριοποιείται στο Παρίσι, στη Λυών και στη Γαλλική Ριβιέρα και επιδιώκει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Exit mobile version