Taxi & Driver
ταξί σε δρόμο βράδυ
Γιατί υπάρχουν λίγα “ελεύθερα” ταξί στην Αθήνα;

Γιατί υπάρχουν λίγα “ελεύθερα” ταξί στην Αθήνα;

Μετά την λήξη της καραντίνας φαίνεται ότι η ανάγκη για μία ασφαλή και γρήγορη διαδρομή αυξήθηκε σημαντικά στο κέντρο της πόλης. Ο κόσμος έχει ξεχυθεί στους δρόμους αφενός για να απολαύσει με την ησυχία του, μία όμορφη βόλτα και αφετέρου για να μεταφερθεί στις δουλειές του. Η καθημερινή ρουτίνα έχει επανέλθει για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν προς την δουλειά και τις υποχρεώσεις τους. 

Όμως, οι δρόμοι της Αθήνας δεν έχουν γεμίσει μόνο με ιδιωτικά οχήματα αλλά και με επαγγελματικά ταξί, τα οποία φαίνεται ότι προτιμούνται από μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ωστόσο, παρά τα 13.661 ταξί που κυκλοφορούν στην Αττική, οι πελάτες παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν εύκολα ελεύθερη κούρσα. Κύριοι λόγοι αυτής της αναμονής, είναι η αυξημένη ζήτηση, η κίνηση και η μειωμένη κινητικότητα των ΜΜΜ. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα λιγοστά ελεύθερα ταξί της Αθήνας, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

Ποιες είναι οι αιτίες για τις ελλείψεις των ταξί; 

Όπως προαναφέρθηκε 3 είναι οι αιτίες που οδήγησαν τα ταξί να μην προλαβαίνουν τις κούρσες που πρέπει να κάνουν, μετά το τέλος της καραντίνας. Πρώτον, η υγειονομική κρίση κατάφερε να φοβίσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών, οι οποίοι προσπαθούν να προσέχουν όσο περισσότερο μπορούν ώστε να μην νοσήσουν. Αντί, λοιπόν, να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ επιλέγουν να μετακινηθούν με ένα ταξί. Δεύτερη αιτία, αποτελεί η  έλλειψη προσωπικού στα ΜΜΜ, η οποία οδηγεί σε μεγάλες αναμονές κυρίως όσον αφορά τα λεωφορεία και τα βραδινά δρομολόγια του μέτρου και του ηλεκτρικού. 

Ως αποτέλεσμα, πολλοί, αν δεν βρουν ταξί, επιλέγουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα ώστε να μετακινηθούν άνετα και με ασφάλεια. Έτσι, τρίτος και τελευταίος λόγος για τον οποίο οι πελάτες δεν βρίσκουν άμεσα ταξί, είναι η κίνηση που επικρατούσε μέχρι πρότινος σε όλους τους δρόμους της πόλης. Πριν την έναρξη του δακτυλίου οι ταξιτζήδες παραπονιόντουσαν ότι για μία μικρή απόσταση των 5 χλμ. έκαναν 1 ώρα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην ημέρα, δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν πολλούς και διαφορετικούς πελάτες. 

κοπέλα ψάχνει μέσω της εφαρμογής ταξί από το tablet να βρει ταξί
Ποιες είναι οι αιτίες για τις ελλείψεις των ταξί;

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πελάτες με τις εφαρμογές ταξί; 

Οι εφαρμογές ταξί, όπως η Beat, αποτελούσε μέχρι σήμερα τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο κράτησης μίας κούρσας. Η λειτουργία τους είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συμπληρώσεις το σημείο επιβίβασης και αποβίβασης. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, η εφαρμογή ενημερώνει το ταξί που βρίσκεται πιο κοντά. Όμως, μετά την αλλαγή πολιτικής της Beat και άλλων αντίστοιχων εφαρμογών, οι ταξιτζήδες σταμάτησαν να συνεργάζονται με τέτοιου είδους εταιρείες. Όπως αναφέρουν, οι εφαρμογές δεν τους συμφέρουν οικονομικά, για αυτό και προτιμούν να βρίσκουν μόνοι τους πελάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προμήθεια στην Beat, η οποία φτάνει το 12% -13% σε κάθε συναλλαγή που πραγματοποιούν οι οδηγοί. Επίσης, πολλοί από τους ταξιτζήδες που έφυγαν από την συγκεκριμένη εταιρεία μετακινηθηκαν προς τις επιχειρήσεις με Ραδιοταξί. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες δεν βρίσκουν ούτε μέσω εφαρμογών γρήγορα ταξί. 

Τι ζητούν οι ταξιτζήδες από την Κυβέρνηση;  

Επιθυμώντας να δώσει μία έμπρακτη λύση στο πρόβλημα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ζητά από την κυβέρνηση να λάβει περισσότερα μέτρα για την  διευκόλυνση των ταξί. Συγκεκριμένα, προτείνει να επιτρέπεται η είσοδος των ταξί στις λεωφορειολωρίδες για να πραγματοποιείται ευκολοτερα και γρηγοροτερα η επιβίβαση και η αποβίβαση των πολιτών. Επιπλέον, ζητά από τις αρμόδιες αρχές να δώσουν στους ταξιτζήδες την επιχορήγηση των 10.000 ευρώ, την οποία λαμβάνουν τα ταξί σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Τέλος, φαίνεται ότι ο δακτύλιος βρήκε σύμφωνους τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό το τρόπο θα μειωθεί σημαντικά η κίνηση και κατά συνέπεια η αναμονή από την μία κούρσα στην άλλη. 

Πηγές: 


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.