Taxi & Driver
Μουρούζης
Φαγητό στον «Μουρούζη» για όσους έχασαν την Τσικνοπέμπτη!

Φαγητό στον «Μουρούζη» για όσους έχασαν την Τσικνοπέμπτη!

O «Μουρούζης» είναι μια ιστορία με συνέχεια και συνέπεια, αφού ξεκίνησε την πορεία του το μακρινό 1920, όταν ο Δημήτρης Γκίκας άνοιξε το πρώτο μαγαζί στα Καλύβια.

Ο Βασίλης Γκίκας το μετέφερε στη σημερινή του θέση το 1950, ο γιος του Γιώργος το εκσυγχρόνισε­ και σήμερα ο δικός του γιος Βασίλης, εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς πια, διατηρεί και αναπτύσσει τη φήμη αυτού­ του αυθεντικού στεκιού ποιοτικής κρεατοφαγίας.

Ο κατάλογος, ξεκινώντας με μια μεγάλη σειρά από ορεκτικά και σαλάτες, έχει στο επίκεντρο τις διά­σημες σούβλες: αρνί, γουρουνόπουλο, προβατίνα, πανσέτα, κοκορέτσι, κεφαλάκι… Ακολουθούν οι σχάρες με τα άψογα παϊδάκια, τις μοσχαρίσιες και τις χοιρινές μπριζόλες, το κοτόπουλο, τα καλαμάκια (μοσχαρίσια και χοιρινά), τα λουκάνικα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν το rib eye, που θα σ’ το φτιάξουν όπως το ζητήσεις (medium, medium rare κ.λπ.), αλλά και οι σχετικά δυσεύρετες γάστρες με αρνάκι και κατσικάκι.

Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος, αλλά επειδή τα μεσημέρια της Κυριακής, και γενικά στις αργίες, γίνεται λαϊκό προσκύνημα, πηγαίνετε νωρίς για να φάτε με άνεση. Φροντίστε επίσης να είστε συγκρατημένοι στην παραγγελία σας. οι μερίδες είναι γιγάντιες και οι περισσότεροι φεύγουν με πακετάκι για το σπίτι.

Β. Γεωργάκη 2, Καλύβια, 2299048371, www.mourouzis.gr

Πηγή: Αθηνόραμα